Pages

Monday, April 28, 2014

GA dari Abg Stalker

assalamualaikum.. 
dah lama tak join GA...

sapa-sapa nak join klik cini ja..


meh sapa nak join...

Wednesday, April 23, 2014

BBQ Steamboat di Kangar... makan sampai kenyang...

assalamualaikum...

settle kemas-kemas bilik,sebelum pegi class ambil masa nak update blog jap....

dalam minggu lepas dok terasa nak kunyah cendawan hitam tue ja, maksudnya kena makan steamboat lah....
so, tanpa dirancang lebih awal..terus ajak member esok malam tue pegi makan stemboat. semua on ja...
apa lagi hari khamis tue akan dari pagi memang tak kan makan la..just minum ja.. nak simpan perut makan steamboat...

alasan nak pegi sebab nak bagi reward diri sendiri sebab petang sbelum pegi ada exam mid sem..
lepas magrib kami kumpul nak pegi... so apa lagi.. pegi la tempat di tuju.. kami pilih nak makan di Kangar BBQ Steamboat... kat sini ada pelbagai jenis, dulu masa awal pembukaan ada 99 jenis makanan... sekarang maybe bertambah kot.. saya suka kat cnie sebab sekali bayar ja boleh makan sampai kenyang.. ada aiskrim, laicikang, abc pon ada... seafood pon..macam-macam la...tapi kena buat sendiri lah..
sengih ja smbil membakar..
penuh meja..

hitam dh bekas steamboat tue

backgroud kedai steamboat tue
haaa tue antara gambar sempat di ambil.. masa awal nak makan tak nak ambil.. sebab masing-masing kelaparan.. so kamera ka hanset ka semua letak tepi.. 
if sapa-sapa nak try steamboat sini ok jugak la... time kami pegi tue tak ramai orang... BBQ Steamboat nie ada 3 cawangan... depan hospital sultanah bahiyah, jitra dan jugak kangar.. boleh p try mana-mana..

page kat fb pon ada boleh clik kan sini BBQ STEAMBOAT  no contact num. pon ada.. kalau nak tempah meja ka, tak tahu jalan ka.. boleh call tanya 017-4345399
kat cnie ada pelbagai kuah, kuah sup, kari, tomyam, ikan bilis etc.. mai la cuba.. tak rugi aihh..
seorang just kena RM 17 include semua la.. makan sampai kenyang... kanak-kanak tak perasan plak berapa... 

meh la try...



Wednesday, April 16, 2014

Mee Udang bwh jenjatas di Changlun

assalamualaikum...
sejak naik sem ni, terasa nak mencari mee udang ja..
asal dengar ja member2 cakap mee udang kat mana-mana.. terus nak pegi try..
kali ni saya try di kawasan Changlun plak..
selalu dok nampak orang ramai ja kat gerai tu.. setengah orang cakap bihun sup dia sedap..
tapi kali ni saya nak try mee udang dia....

meh tengok pic mee udang dia...
nampak macam sedap ja kan....

ni mee udang si Iem punya

ni baru saya punya...

tengok.. habis makan... dengan cendol lagi order...

mee udang di sini bagi saya not bad juga lah...
tapi kuah dia cair la...nasib baik udang dia terasa juga manis dan segar...
kalau nak repeat mee udang kat sini, saya tak dah kot...

gerai mee udang nie kat changlun.. 
dari highway terus ja akan jumpa pekan changlun..
ada trafic light simpang 4.. depan sikit ada jenjatas.. gerai dia betul2 bawah jambatan...
harga dia rasanya Rm 15... terlupa lak..sebab dah bayar sekali cendol..

saya sekarang tengah mencari masa nak cari mee udang berasap kat perlis.. jalan dh tahu..tingal nak pegi ja.. xda masa lagi ni....

Tuesday, April 15, 2014

Kompleks Tanjung Dawai

assalamualaikum...

walaupun hari ni tak da class, tapi akan bz pagi smpai malam..
pagi nie ada talk untuk paper seminar sem depan...
petang plak taklimat praktikum.. malam kerja...

itu untuk hari nie,
nak cita benda yang dah lepas 2 bulan lalu...
masuk awal sem, dah rancang nak keluar beli barang untuk satu sem..
dapat permintaan dari member nak ke econsave...
masalahnya jauh nun di Sungai Petani ja ada.. area Jitra, Alor Star mana ada...
tak pa lah, penuhi jalah permintaan...
alang-alang dah ada area sana, terpikir nak bawak member2 jalan-jalan sana..

lepas ja shopping di Econsave Bandar Puteri Jaya...( sejam setengah nak sampai UUM-Bandar Putri Jaya)
dengan muka kelaparan masing2...
terus saya bawak ke Tanjung dawai...
motif naj makan tepi laut.. tengah hari slalu kat Komplek Tanjung dawai ja ada makanan..
tapi time kami smpai lauk dh tingal sikit... xkisah sambar ja apa yang ada...
tgk roomate saya makn, penuh pinggan tue... belakang tue tepi laut..

kat cnie ada byk gerai makanan, pilih la mana nak.. gerai first sekali jual lauk pauk tengah hari.. gerai yang byk jual masakan panas, bihun sup, laksa, ABC..
not bad la makan kat situ, seterusnya saya bawak member ronda atas kompleks tue..
tengok jualan hasil laut... rasanya saya sendri yang memborong hasil laut kt ctue...
macam-macam ada.. ikan bilis, ikan kering, pekasam, sotong kering, udang kering, keropok kering, keropok lekor, belacan, asam jawa pon ada, macam-macam ada lah.. meh la tengok sendiri sini..
tgk la belakang tue..hasil laut saja...
geram kalau datang sini, rasa nak borong ja semua... ikan bilis elok-elok ja...

kalau datang malam, saya suka makan tepi pantai.. ada banyak kedai..
pernah juga masuk jalan-jalan cari makan kt tv 3..
masakan dia memang best lah.. suasana tepi pantai plak..memang best la..kena angin pantai malam-malam lak..mendayu-dayu ja..

kalau nak datang sini..mudah ja...
kalau dari highway Utara Selatan tue, keluar exit Sungai Petani Selatan.. exit sungai petani utara pon boleh..
then ikut signboard ja.. akan jumpa la..saya pegi tak smpai setengah jam pon...
suka posing ja
sepanjang jalan kt area tanjung dawai nie, ada juga kedai yang jual hasil laut..
so depends la, rasa nak beli kt mana.. di kompleks pon ada.. kedai tepi jalan pon ada...
bg saya harga sama ja...

ok itu ja cita tentang Tanjung dawai..
tunggu next entry saya nak cita Pantai Merdeka..
bagaimana saya pegi Pantai Merdeka dari tanjung dawai nie...

Friday, April 11, 2014

Part 2 : hari ke 2 di Kelantan

Assalamualaikum...

setelah post entry masa di Kelantan bulan 2 lepas sekrang dh bulan 4...
nie nk post part 2... sapa-sapa nk baca part 1 leh baca di sini 
part 2 ni saya nak cita masa hari kedua kt sna...

hari ke2 baru saya nak memborong keropok-keropok disana...
apa lagi saya request la nak ke Pasar Siti Khadijah...
otw nak kesana, aduhai sempat disaman JPJ plak..
nasib mmg xbaik la, seat belt xpakai time tue...

sampai ja Pasar situ, betul-betul la memborong keropok kt sna... 
tah berapa kilo la saya membeli... tangan dh senget sebelah.. sempat juga lah beli beras dagang..
tapi bukan tahu masak pon.. seronok membeli ja...

oohh, kt sni saya xsempat nak ambek pic tangan dh penuh.. nk kuarkan camera pon xsempat....

© Cerita dari Jejariku | Design By MH