Pages

Wednesday, September 30, 2015

Dunia Pekerjaanku..

assalamualaikum...

sekarang dh masuk 4 bulan lebih saya dh bekerja.... tak sangka dunia kerja sekarang ni semakin mencabar...
dulu time study, nak ja habis study cepat sebab nk kerja. nk pegang duit sendiri...

alhamdulillah habis ja praktikal, terus dapat offer kerja.. tapi memula tu just pekerja biasa ja... sampai kena tolak mai jawatan la..kejap jawatan ni, kejap jawatan tu.. semuanya xtetap.... tapi setelah dipersetujui oleh bos² semua..alhamdulillah dapat jawatan yg ok la dgn kelulusan.. walaupon pengalaman kerja xda langsung... ilmu masih kurang...diterima jugak...syukur sgt... saya sangat hargai...
first day kasut...murah ja sbb trdesak

hampir 4 bulan lebih..begini la rupanya
tapi dunia pekerjaan tak la seindah diimpikan... hhahaha over plak..
pelbagai dugaan. cabaran saya dapat bila memegang jawatan ini...
biasalah bila kita company kontrak,slalu saja org nk cari salah kita atau nak menyalahkn kita walaupon bukan salah kita....
bab kena marah slalu sgt kena..huhu... saya baru lagi, byk saya tak tahu...saya masih dlm proses belajar... saya telan ja setiap kali kena marah... tapi saya fikir positif jugak.. ada hikmah kena marah sebabnya saya akan lebih paham kerja itu...
malam² dapat panggilan sbb ada problem di pihak sana.. sampaikan pernah diugut dan diberi amaran...

saya harap saya sentiasa tabah, cekal, bersabar, positif dan juga ikhlas setiap kerja saya lakukan....

new safety shoes.... thanks boss besar..


Majlis Perkahwinan sahabat.

assalamualaikum...

lama betul tak jenguk blog ni...
tak berkesempatan betul bila dah kerja ni..
meh la nak update sikit...

dalam kesibukan bekerja, gagahkan juga saya hadirkan diri utk 2 majlis pernikahan dalam bulan September ini.. walaupon jauh, demi sahabat saya berkorban la sikit..

awal bulan September, majlis pernikahan sahabat saya zaman diploma dahulu.. sebelum ini, saya pernah bercerita semasa majlis pertunangannya disini...

sempat juga sampai sebelum dia bernikah malam tersebut... walaupon sampai dalam kepenatan..sempat juga saksikan akad nikah...
tahniah buat sahabatku....




seterusnya sahabat saya zaman degree...
kami satu course... assignment sama2.. susah senang bersama la sehingga habis study..just sekarang menunggu nk konvo ja..

majlisnya di Pasir Mas, Kelantan.. pertenggahan bulan September.
sempat jugak saya saksikan akad nikahnya...
alhamdulillah sekali lafaz... sah menjadi isteri org...
tahniah buat sahabat ku...



bila selalu sgt hadiri majlis kawan2, start la org nk bertanya.. hang bila lagi....

baru2 ni pon mak dh tnya pasal calon... aduhai... bab x best ni... kalau ada calon dh sruh masuk minang dh sbb mak bg green light... huhu
apa² pon sentiasa berdoa la, semoga dipercepatkan jodoh dan mendapat jodoh yg baik...

© Cerita dari Jejariku | Design By MH