Pages

Friday, November 27, 2015

Thank Sis JM

assalamualaikum....

kepenatan sangat dalam seminggu ni.. asyik balik kerja lewat ja.. tak sempat nk jenguk blog kejap...
tapi hari ni cukup time terus cabut balik.. kegigihan balik awal sebabnya malam ni nak bertolak ke Penang...  semangat betul ni sebabnya esoknya nak berjumpa pertama kali dengan geng BU...

walaupon bas ke Butterworth penuh ja..still memcari bas yg bole ditumpang sampai ke Butterworth.. alhamdulillah, dapat juga..
semoga saya selamat sampai....

minggu lepas balik kampung, saya terima satu surat dari seorang Blogger yg fanous amos tu.. tak lain tak bukan, sis JM... dah sampai ke rumah dah lama tapi saya balik kampung lambat..so lambat la saya membukanya....



thanks sis... saya sgt hargai.. bertambah koleksi FM di peti ais saya...

ini sempena saya pernah jadi Top Commentor bulan Ogos di blognya...


Thursday, November 19, 2015

Happy BornDay...

assalamualaikun....

alhamdulillah... semalam 18 hb Nov cukuplah umur saya untuk tahun ni...
berganjak lagi angka umur tu...
maka soklan² yang tak berapa cepu mas tu akan menjelma...huhu

berkongsi tarikh lahir yg sama juga dengan org sekeliling saya...
ex housemate masa zaman praktikal diploma dahulu, dah lama tak berjumpa.. almost 6 year...  dah ank dua dh kak yan... Nur Abyan Anuar...

seterusnya ank jiran sebelah dua org... Aliah Hissam dan juga ank teruna ensem Izzat Qayyum dah 2 tahun dh...

next.. ank adik ipar kak saya.. Hannah baru setahun....

kami semua berkongsi tarikh yg sama tetapi tahun ja lain2...

dalam bulan November ni juga saya berkongsi bulan dengan adik dan juga anak buah...
tak pernah lagi la sambut sama²... ada yg ada di utara, ada yg ada di selatan...


Monday, November 16, 2015

Hop On Hop Off Giveway by Zai Zamree

assalamualaikum...
klik disini
lagi GA berkaitan bas Hop On Hop Off..
nak mencuba nasib la.. kot² ada rezeki dapat tiket ka.. bole la merasa nak naik....

Sunday, November 15, 2015

Pasar Tani dihujung minggu..

assalamualaikum....

selamat bercuti hujung minggu untuk diri sendri dan juga kawan² blogger yg lain...
cuti hujung saya hanya sehari ja.   rasa xckup ja nk rehat... nak ja cuti 2 hari... tapi redha ja la..sehari pon sehari la...

alang² tak balik kampung, kebetulan brang basah pon dah habis.. saya decide pagi ni menterjah pasar tani Kampung Berjaya.. situ macam besar sikit..
rambang mata pulak tgk sayur² kat situ...
sayur sayuran kampung pon ada.. keladi, nangka, mcm² pucuk ada... rebung, ubi kayu, pucuk paku... arrghh terasa nk masak mcm2 plak... tapi tahan diri ja jgn beli...  sbb semua ni bole dpt ja kt kampung....
saya just beli pucuk paku ja seikat... tgh mikir nk masak apa ni... goreng pon sedap..masak lemak sedap gak..kerabu pon sedap...

settle menyomping kat situ.. pegi pulak pasar tani kat area rumah Taman Wira Mergong... beli daging dan ayam kat situ...
saya beli ayam sepinggan rm 5 dia tambah plak ngan hati dan pedal..byk plak tu.. nk buat masak apa ni hati dan pedal... any idea bole suggest sikit kat saya....

ternampak plak ada jual nangka madu.. lama xmakan ni...apa lagi terus membeli la... kat situ ada jugak nangka 3 rasa... dia bg rasa, saya rasa nangka tu biasa ja keras ja...
tak ada plak rasa 3 rasa tu...

nangka madu



Saturday, November 14, 2015

Mushrooms Soup Campbells

assalamualaikum...

target hari ni habis kerja 5.30 ptg nk terus balik kampung ja... tapi alahai terpaksa mengantikan supv yg masuk lambat smpai pukul 7.. tunda balik kg minggu ni.. nk balik malam² cam ni.. takut plak..biasa la kampung jauh kedalam nun disana...

so malam ni mencari idea la nk makan apa. teringat ada beli mushroom soup jenama campbells ... google cara buat dia.. tapi resepi dia mcm² nak kena letak...

lastly tgk cara masak yg tertera di tin..
senang dan mudah ja...
saya gunakan mushroom soup jenama campbell tu..
susu dutch lady
sedikit air...


nk masak pon mudah ja..
saya masukkan separuh ja mushroom soup tu.. kemudian susu dutch lady sedikit dan juga air..kacau ja bagi sebati sampai mendidih... then tutup api..

siapp.... bole dimakan..



"Mini GA | Tiket Free Bas Hop-On Hop-Off by HBP"

assalamualaikum....

klik disini untuk join


sambil² bw trnampk ada GA utk memenangi tiket free Bas Hop On Hop Off kat Penang tu.... sanggup tido lambat malam ni sebab nk join ni.. hari ni last day..esok kerja awai pagi plak..

sebelum ni dok tengok BloggerUtara pegi macam best ja...
saya pon teringin jugak la... dah la tak dapat join BloggerUtara pegi hari tu....

sebab kenapa saya nak tiket ni ya....
sebabnya saya nak sangat pegi Penang... dah setahun rasanya saya tak jejak kaki ke Penang tu...last saya pegi sambut merdeka tahun lepas ja...
 then saya nak mencuba naik bas xda bumbung tu dah lama dh masa kat KL lagi... tapi selalu tak berkesempatan...
so kali ni ada area Utara, insyallah bole saya pergi...
sebab lagi, saya nak menikmati segala tempat menarik di Penang tu...
best tu....

kalau dapat tiket lebih lagi, bole saya naik bas Hop On Hop Off kat KL plak....
nak tgk pemandangan kat KL tu....
bole la feling² kena angin dok atas tu....
over plak rasa... tapi ada saya kisah...jnji dapat naik.. hihi...

sekian dari saya...
harap² ada rezeki...insyallah...

Wednesday, November 11, 2015

Besday Big Boy...

assalamualaikum....

Bulan lepas sebelum October menutup tirai, sempat saya meraikan hari jadi rakan² tempat kerja department saya...

saya himpunkan empat org terus..
jimat satu kek sahaja diperlukan..hahaha
walaupon masing² dah besar panjang tapi untuk meraikan mereka bersama rakan2 lain juga... baru nampk meriah dan juga jalinan kemesraan tu ada...




hepy besday ualls..
shon, safari, ku fahmi dan amet..
dah besar² dah semua...
semoga semua rajin bekerja la..
dan juga jangan timbul banyak masalah ya..
peninv kepala saya nak handle nanti ngan peragai sorg²...









Monday, November 9, 2015

Pra Konvo 2015 Geng Ganazz

assalamualaikum....

Penantian selama 4 tahun untuk menyarung sehelai jubah biru akhirnya tercapai...
Alhamdulillah...
berkesempatan saya dan rakan-rakan plan untuk mmbuat pra konvo...
ada yang konvo tahun lepas, sudi jugak datang bersama meraikan bersama-sama..
tq ualls yang sudi datang....

biasalah bila berjumpa ramai2 ni, mula pelbagai aksi nak ditangkap...

jom tengok hasil tangkapan dari tangan suami cik iem...





sepatutnya lagi ramai yang perlu ada, tapi ada yang tak dapat join... 
so hanya kami berenam ja yang dapat bersama-sama...




terima kasih lagi sekali kepada rakan-rakan yang sudi datang... 
sorry jika ada salah silap.. terkurang apa-apa sepanjang berada dirumah saya...
kurang layanan ka, kurang makan ka...kurang tido ka..
tapi jangan kurang kasih sayang sudah....
luv u alls....
semoga kita semua dapat berjumpa dan dapat berkumpul bersama lagi...
always miss u alls...

Sunday, November 8, 2015

Segmen Kembara Bersama Burung Hantu

assalamualaikum....

Dah lama rasanya xjoin GA ni...

hari ni nak mencuba la..


klik disini utk join

Saturday, November 7, 2015

Tamat Pengajianku....

assalamualaikum.....

setelah menunggu beberapa bulan selepas habis praktikal...akhirnya keluarlah keputusan yang saya sudah tamat pengajian dengan jayanya...
syukur alhamdulillah....
4 tahun sebagai seorang pelajar....
akhirnya saat yang ditunggu tiba jua...
Hari Konvokesyen....
walaupon result saya bukan segempaq mana pon tapi berjaya juga hadiahkan segulung ijazah untuk family...



© Cerita dari Jejariku | Design By MH