Pages

Tuesday, March 22, 2016

Shellout di Haura Kitchen Alor Star Kedàh

Assalamualaikum...

dah lama saya teringin nk merasa shellout..
yang tengah viral beberapa bulan yg lepas...
time tengah viral, area Kedah belum ada lagi... kecewa jugak lah... mana nk cari ni.. teringin nk merasa shellout tu...


setelah kian pudar viral shellout, tiba² terjumpa satu kedai yg menjual shellout ni.


saya apa lagi.. set la ngan mmber..
siap buat tempahan lagi, takut habis nnt...
betapa excitednya jumpa shellout ni...




kami mencuba shellout di Haura Kitchen..
kat sini bukan sahaja ada shellout saja, ada juga western food, waffle, dessert, nasi goreng and etc.
paling win saya suka minuman dia, air semak...
nama air baru ni.. mesti cuba ni... saya order mocha..

first time try shellout ni, memang tidak mengecewakan... sedap...
kami ambek satu pax bersamaan 2 nasi,
dlm shellout ni ada kepah, ketam, udang, sotong dan juga jagung... kuah sambal dia pon sedap..

saya suka gaya makan dia.. xpyh pinggan dah.. just makan dlm plastik kertas koko tu ja.. jimat, xperlu nak membasuh dah.. pakai buang ja...


air plak saya order air semak mocha...
benda pelik2 ni saya nk try...
rasa air semak ni, sedap jugak.. mcm2 ada..
saya pon jadi naik semak nak minum....hihihi


malam tu jugak kami tambah order utk chicken gril.. chicken grill pon sodap....

 kat sini jugak, anda bole nk celebrate besday, or etc.. xperlu nk pergi tempah mewah² sgt.. sini pon boleh....

design kedai ini jugak cantik.. bersih ja...
pekerja kat sini, ramah², bagus la layan customer... sentiasa tersenyum ja.   lagu ni bagus.. terasa mcm nak mai lagi ja...

akhir kata.... rugi anda tak try disini..
insyallah nk repeat lagi makanan lain.. nak test menu lain plak..




Harga utk Shellout:
1 pax Rm 40 - 2,3 org



location Haura Kitchen:
Lot 23 tingkat bawah
Kompleks Perniagaan LITC
Jalan Putra
Alor Setar.

Operation Hours :
5 pm- 12 am Friday closed

contact num:
014-9610757

fb: Haura Kitchen

Saturday, March 19, 2016

ESCAPE Penang |Part 2| Kemudahan di Escape Penang

assalamualaikum...

Bersambung lagi cerita di Escape Penang..
asyik tertunda ja nk sambung entry Escape ni... 

entry kali ni saya cerita kemudahan yang ada disediakan disini....

kalau nak datang ke Escape Penang ini jgn risau.. 
nk naik transport sendri bole, kena drive sendri la... 
kalau nk naik bas pon bole.. ada bas Rapid Penang yang akan turunkan penumpang disini..  pastikan naik bas no 102 atau 101

dihadapan
disini disediakan parking utk kenderaan..
tempat parking dia pon menarik..siap ada pelbagai pkok tumbuhan lagi...


mana² tempat juga disediakan toilet.. sama juga disini.. 
saya suka dengan nama toilet disini.
atan khas utk lelaki
mawar pulak utk wanita..
first time tgk nama toilet ni, saya dh tergelak.. sbbnya supervisor saya ada nama atan.. sekali saya snap pic bg dia.. xpasal² kena marah.. hahaha anggap dia tu muka jamban..


kat sini jugak ada disediakan bilik ber aircond. bilik ni khas utk peserta yg dtg group yg ramai ka..
 dlm bilik ni ada sangkar ayam kecik.. ayam pon dok dlm aircond..



loker utk simpanan brg juga disediakan..


 medan selera juga ada disedikan utk pengunjung... so kalau keletihan ka.. bole rehat sebentar disini...
ada dijual minuman, nasi lauk campur, western pon ada

tempat duduk pon disedikan.. 


bagi yang datang dengan satu group yg ramai, ada jugak disediakan khemah utk mereka dan sekali makanan dan minuman..


time team PBU dtg tempoh hari. 
makanan dan minuman siap disediakan dibawah khemah ini.. 
kalau anda dtg 


setiap kemudahan yg ada disini semuanya cukup lengkap la..

bersambu




© Cerita dari Jejariku | Design By MH