Pages

Friday, February 10, 2017

Kak Yang Gulai Ikan Temenung Panas-panas

Assalamualaikum....

Draf entry ni berbulan dah, hari ni baru buka balik...


Weekend saya kalau tak balik kampung, mula la nak mencari tempat makan yang famous dan juga sedap...


kali ni, breakfast + lunch saya area Kuala Kedah.. saya jejak gerai Kak Yang Gulai Ikan Temenung Panas-Panas..

saya datang gerai dah nak dekat pukul 11 pagi.. sampai ja tengok meja.. memang kena tggu la meja mana yang dah nak habis..

saya tggu dalam bapa minit ja, dpat jugak meja... time ni memang ramai la orang..

Menu kat sini simple ja.. ada nasi putih, ikan temenung goreng panas-panas, gulai ikan temenung panas-panas, ulam dan cabai..



kalau nak jenis lauk lain, bole beli kat pasar nelayan kat sebelah gerai ja.. bagi ja bahan mentah yang kita beli tu dan masakan apa yng kita nak, depa akan masakan utk kita... bayar upah masak ja.. senang kan..
kat sebelah gerai ni ada pasar nelayan..
so, fresh-fresh lauk dia...

time saya pegi makan ni, makan ja apa yg ada.. nasi putih + ikan temenung goreng panas² rangup + gulai ikan temenung pnas² + ulam cabai belacan...
mcm ni pon dh sedap... terliur la plak sambil menulis...


mudah ja klau nk cari tempat ni... pegi ja pasar nelayan kuala kedah.. kat dalam tu ja..

Fb : Kak Yang Gulai Ikan Temenung Panas-Panas

Happy Family - ber steamboat dan yong tau fu sendiri

Assalamualaikum....

Entry pertama untuk tahun 2017...

Cuti weekend saya tak sama dengan cuti adik beradik yang lain.. nak buat aktiviti pon susah jugak.. kadang- kadang terpaksa saya korbankan al atau unpaid saya... tak kisah la, time bersama family lagi bahagia...

weekend baru-baru ni, bila dh ramai ada kt kampung.. saya plan nk ber steamboat dirumah.... so mintak kak dan kak ipar perap ayam siap-siap dan buat kuah sup. . part saya, ambil halfday kerja.. terus balik kampung, sambil tu singgah kejap beli pelbagai bebola dan seangkatan dia untuk buat mkn-makan....

tiba-tiba terasa nk buat yong tau fu jugak la.. disebabkan bebola yang beli utk buat steamboat sama ja untuk makan dengan yong tau fu...

so petang tu, terjadi la steamboat versi sendiri dan yong tau fu...
xda la rupa steamboat macam kat kedai tu...




jadi la simple-simple ja.. tapi syok bila dpt kumpul ramai-ramai...


© Cerita dari Jejariku | Design By MH