Pages

Sunday, March 12, 2017

DIY Props Kawen

Assalamualaikum....

Kali ni nak share DIY Props untuk majlis kawen kawan saya...
Majlis dah lepas brapa bulan dah.. tapi baru nk share...

Secara kebetulan, sahabat baik saya sorang di kampung dan sorang lagi time diploma dulu naik pelamin date sama...

so, decide nak props untuk sahabat saya ni.

saya buat yang simple-simple ja, sebabnya diri ni bukannya kreatif sgt...
tapi cuba usahakan buat jugak...

bahan saya guna lupa nak snap pic plak..
tengok hasil ja la ya...

untuk prop ni saya gunakan :
kertas warna coklat tu.. ada jual satu paket kat kedai buku..
saya printkan ayat apa saya nak atas kertas coklat tu... saya gunting kan..
then saya nak bagi kertas tu keras sikit.. saya beli kertas hitam berat dia 160 gsm..
saya lekatkan kertas coklat yg dah digunting ke atas kertas hitam then gunting lagi....
nampak mcm 2 kali gunting saya buat.. buang masa ja...



dah settle gunting semua.. saya guna double tape ja lekatkan lidi ke kertas belakang dua... lidi pon saya kutip pokok-pokok bunga time kendri ja.  jimat..

ni simple ja.. buat letak dlm frame.. 



guestbook pon saya buat untuk Mira ja..
ni pon xsiap lagi.. pic dah siap terlupa nak ambil..

ni sudut photo booth di rumah Mira.. adik-adik dia hiaskan..






Selamat Pengantin Baru buat sahabat saya..
Mira dan Hanita
dah bapa bulan dah, baru nak wish...
pengantin pon dah kusam pa.. hihi jgn marah...




Thursday, March 2, 2017

Cilantro Signature Kitchen

Assalamuaikum...

*entry yang diperam lama..


Jalan-jalan cari makan saya kali ni di Cilantro Signature ..

Dah lama buka kedai ni.. seberang jalan ja dari tempat kerja.. balik kerja ja dok nampk.. tapi singgah dak lagi...
dok nampk ramai ja orang... teringin nk cuba jugak...

so, weekend bila tah.. saya dan housemate pegi la terjah nak rasa menu yang ada...

masuk sini, suasana dia tenang ja ngan lampu slow ja...
menu kat sini plk.. more kepada western la klau tngok dari snarai menu..
tapi ada jugak masakan panas...

time kami nk order, ada sorang staff mungkin cheff dia kot.. tolong suggest makanan yang sedap... dia suggestkan ambek chicken chop atau chicken grill.. kebetulan bulan October ada promosi #tragedi october so kmi pilih ja yang promosi..



Cilantro Grilled Chicken

Mexican Fries

Deep  Fried Chicken Chop








ni kali kedua saya datang lagi..


Deep Fried Chicken Chop

Cilantro Lamb Grilled

serius berbaloi dengan harga
quantity pon byk, rasa pon sedap...

Cilantro ni slalu ja ada promotion, rajin² la usha page dia..

Cilantro Signature Kitchen.
instagram Cilantro Signature Kitchen
No 110 Susuran Tunku Hamimah,
Taman Rakyat Mergong, Alor Setar.
5 pm - 1 am
04-7303328






                             
© Cerita dari Jejariku | Design By MH