Bakso..Bakso..

by - Sunday, October 12, 2014

Assalamualaikum....

Dah lama rasanya tak makan Bakso...
Semalam lepas ja settle hal di company area Mergong, saya ajak si Mira makan Bakso for lunch...
Saya dapat tahu tempat ni daripada kelab Kedah Cari makan dalam Facebook la...
Majorities yang komen tempat ni Bakso dia sedap....
So apa lagi, alang2 Ada di kawasan alor star mncari la saya...

Senarai menu yang ada

Pelbagai jeni's makanan Dari seberang Ada.. 
Kami order Bakso special Dan juga nasi ayam penyet..

2 orang makan nie..
Rasa Bakso nya boleh tahan juga.. Ada bebola daging besar satu dibelah 4 maybe nak bg isi dalam masak kot...
Bebola daging kecik satu Dan jugabsatu bebola daging isi nya Ada telur puyuh...

Nasi ayam penyet bagi saya kurang sakit rasa dia.. Ayam nya macam digoreng balik ja.. Ada sambal, sup, timun,sayur kobis, Tempe... 

Harga untuk Bakso special  Rm 5.00
Nasi ayam penyet Rm 6.00
Senarai menu lain yang Ada..
Rezeki hari Tue member belanja.. Selamat duit belanja hihihi
Gerai nie terletak di kampung berjaya alor star... Berhadapan dengan pos office kg berjaya...
Sesiapa berada dia alor star boleh la pegi cuba... 


You May Also Like

23 comments

  1. Nampak sodap je bakso tu... Kat tempat SS ssh nak dpt bakso yang sodap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pegi indonesia hari Tue.. Xcari Bakso ka...

      Delete
    2. Kat sana ada... Tapi takut nak try...

      Delete
  2. Sedap nya bakso..banyak isi dalam dia..memang patut pun dia belah 4 bebola daging tu..nampak besar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tue pon saya BG mmbr bebola.. Besar xlarat hbis.

      Delete
  3. Sampai 3 jenis bebola daging dia..banyak..

    ReplyDelete
  4. perghhhhh.. sedap.. xthu bila la blh smpai ke kedai bakso ni..

    ReplyDelete
  5. peminat bakso eh.. CT takleh go sangat bakso nii. tapi CT suka mitbol kekeke. alaaa biasalah tu peniaga panaskan lauk lauk yang still okay hihi. as long as tak basi lagi tak apa kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xla peminat sgt.. tapi makan la jgk.. asal org suggest tempat best terus cari

      Delete
  6. bakso sedap kalau pandai masak. dulu ida pergi medan, makan bakso, perghhh sedap giloss.. die punya meatball besarrr mcm bola pingpong!! HHAHAHHA sedappppppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue betul2 aedap.. kt tempat ori dia plak

      Delete
  7. nory tak pernah rasa lagii...
    sedappp ekk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la nk kata sedap tue...try la nnt..

      Delete
  8. Nasi ayam penyet paling sedap kat tekak saya ialag di Sunway Pyramid, Puchong.
    Yang kat Giant Nilai pun best juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo sunway.. nnt satlya tru cari tgk.. rasa ayam penyet kt ctu plak

      Delete
  9. Jaa tak pernah makan bakso. jakun kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. xpa2 nnt p la cari.. rasanya area klntan ada kot

      Delete
  10. Fuh! Menggoda sungguh bakso tu. Favourite akak ni, Zarul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka sis... pandai buat x bakso.. kalau pandai share resepi ckit..

      Delete