5D Interactive World Penang

by - Wednesday, September 14, 2016

assalamualaikum..

sambungan Marathon Review Blogger Utara
sebelum tu dah baca ka review pertama saya.. sila baca disini ya ..


5D Interactive World  Penang mula tercipta apabila beberapa pengasasnya berbincang dan bercadang untuk mencipta satu ruang interaktif dimensi 5D yang unik.

Disini mempamerkan 5 zon yang berbeza,

Alam Sekitar:Kawasan ini mempamerkan model haiwan terancam dan isu alam sekitar. Setiap karya seumpama sebuah buku, menyampaikan mesej kepada pengunjung untuk menjaga dan memelihara alam sekitar bagi generasi akan datang.

Animasi:

Terokai pengalaman mempunyai bakat luar biasa. Gunakan daya kreativiti anda, tambah dengan kesan khas visual yang disediakan, kebolehan superhero bukan lagi impian yang tidak dapat ditunaikan!

Magik:
Melangkah ke dunia sihir. Menjelajahi tamadun Maya dan tamadun Mesir dengan menjadi seorang ahli sihir yang dikagumi ramai. Berinteraksi dengan lukisan mural dan model, menerokai rahsia misteri beribu-ribu tahun yang lalu

Arca:

Karya seni wayar 3D ini dalam pelbagai saiz, minimum 16 inci X 16 inci dan maksimum 8 kaki X 8 kaki. Mencipta karya ukiran yang tunggal dan unik, dengan pergerakan badan, postur dan mimik muka anda.

Tanah Liat:

Kembali ke alam semula jadi, menggunakan tanah liat untuk mencipta karya seni anda yang tersendiri. Walaupun tanah liat merupakan bahan yang asas dan kasar, tetapi ia merupakan elemen penting dalam kehidupan. Lapangkan minda anda, menemui kegembiraan yang kian dilupai.


5D interactive World merupakan satu tempat yang wajib kunjung jika anda datang ke Penang. Plan siap-siap tempat menarik yang ada di Penang ini dan masukkan liat 5D Intetactive World sebagai salah satu tempat menarik..

bersama blogger utara Opening Hours : 9a.m - 6p.m
                                        Tuesday to Sunday 
                 (Closed on Monday unless it's a public or school holiday)


Ticket Prices/Entry Fees: ADULt (RM18) CHILD(RM13), 
                                                              SENIOR 60 YEARS OLD & ABOVE (RM13)

Location : 29-F, Jalan Dato Keramat, 10150 Georgetown, Penang
Contact Number: 04-2189676, 010=8181089

You May Also Like

12 comments