Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

by - Thursday, April 26, 2018

Assalamualaikum..

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018


Sekian lama saya tak join Segmen, kali ini selepas terbaca post dari HH mengenai segmen yang berlangsung tergerak hati saya nak mencuba.
Jom baca apa yang perlu dilakukan.




Segmen ini akan berlangsung bermula dari 24 April hingga 29 April 2018. Jadinya, ada tempoh selama 5 hari untuk rakan blogger menyertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018 ini.

Cara Sertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Syaratnya mudah sahaja.

  1.  Mestilah blogger Malaysia dan ada blog yang aktif.
  2. Tulis sebuah post berkaitan segmen ini.
  3. Gunakan banner segmen ini dan muatkan dalam post tersebut.
  4. Senaraikan lima aktiviti yang akan anda lakukan dalam bulan Ramadan (macam kira azam la) dalam post tersebut. Kalau boleh aktiviti ini mesti sesuatu yang boleh jadikan anda lebih baik dari Ramadan sebelum ini. Contohnya: Saya akan sholat berjemaah terawih selama 20 malam pertama tanpa tinggal atau Saya akan cuba banyakkan sedekah awal pagi sepanjang Ramadan.
  5. Pastikan ada satu link yang menuju ke blog ini atau blog post ini.
  6. Dah siap, tinggalkan URL post segmen tersebut ke ruangan komen di bawah.

5 Aktiviti di bulan Ramadhan

1. Saya akan banyak bersedekah
2. Saya akan perbanyakkan solat jemaah bersama suami
3. Saya akan perbanyakkan membaca al-quran
4. Saya akan cuba mengawal kemarahan
5. Saya akan mengawal pemakanan

Insyallah.

You May Also Like

9 comments

  1. selamat bersegmen...dari segmen yang sama

    ReplyDelete
  2. salam ZF, pertama kali sis datang sini dan terus follow... nanti jemput datang blog sis ya, ada juga contest kat sana. :D (www.sishawa.com)

    ReplyDelete
  3. first time jumpa nak kawal kemarahan. Semoga tercapai semua azam ye. :D

    ReplyDelete
  4. terlepas sudah.Apa pun, selamat berpuasa ZF

    ReplyDelete