Diy Props dan Ucapan untuk Pengantin

by - Thursday, November 09, 2017

Assalamualaikum....

Diy Props

Hasil dari sahabat
Planning otak seminit, terus buat..
ni betul-betul tak prepare apa untuk buat props..
so, main rembat ja apa yang ada dalam simpanan pengantin..
settle bunga manggar untuk pengantin malam sebelum majlis kenduri...
terus mintak Wani keluarkan apa ja barang yang ada.. 


maka, keluarlah idea-idea kreatif dari otak Yus untuk siapkan props dan guestbook..
tapi kali ni tiada guestbook, kami guna ja kertas warna ja.

lipat-lipat kecik ja..
Ucapan untuk pengantin, kami sediakan lipatan kertas kecil warna warni ja.. 
balang-balang cantik ni.. kepunyaan mak Wani.. pinjam kejap ya makcik...
satu balang untuk letak lipatan kertas kosong...
dua balang lagi untuk masukkan kertas yang siap dengan ucapan..

ucapan yang dinasukkan

untuk props pulak..
kebetulan ada lebihan kertas semasa Wani mengajar budak-budak..
so apa lagi..idea kreatif dari yus makin menjelma... 
so masing-masing bertukus lumus membuat...


senang ja sediakan props ni.. 
guna kertas kad ni, tulis ja dengan tulisan yang cantik.. tapi kena besarkan tulisan tu la bagi nampk bila nak bergambar.. 
hias-hias sikit...
 then, lekatkan dengan lidi..
lidi pon, main rembat bunga telur mak wani jugak... 

adoiii.. sory ya makcik..

frame
Frame ni pulak, ada gambar mak ayah wani.. pinjam lagi ya makcik...
tulis ja atas kertas warna yang sesuai... then frame kan.. 
simple, mudah dan cantik...


kami rasmi dulu ya..

Selamat Pengantin Baru 
#waniamir
#amirwani






21 hari lagi








You May Also Like

9 comments

  1. Salam owner blog Zarul Farhana.
    Mohon update blog list puan dengan blog Rahsia Melancong. Saya sudah masukkan blog puan dalam blog list saya di Top 55 Blog Travel Malaysia 2017.

    ReplyDelete
  2. Baalng tu mcm kenal jek..dari ikea kan

    ReplyDelete
  3. Wah! kreatif. senang jer nak buat kan. Tinggal rajin ke idok je. Hihihi

    ReplyDelete
  4. skrg dah trend org buat macam nih..

    ReplyDelete
  5. Kreatif, Zumal prop birthday pun beli je kat kedai kek. Hehe...

    ReplyDelete
  6. Wow.. kreatifnya! Semua lawa-lawa ^^

    ReplyDelete