Mee Udang Kola Kuaq

by - Saturday, April 13, 2019

Assalamualaikum..


Mee Udang Kola Kuaq

Setelah sekian lama teringin nak merasa mee udang kola kuaq ni,
akhirnya dapat juga merasa
betul apa yang orang katakana
mee udang dia memang sedap, murah pon murah ja


udang plak fresh, 
terasa kemanisan udang dia.
kami ambik yang special, udang lebih sikit.


abc dia biasa-biasa ja,
tapi dimakan dengan pemandangan laut terasa sedap

Jalan nak masuk 

Hadapan gerai


Selepas makan boleh la jalan-jalan tengok pemandangan di kawasan Kuala Kuaq ni. ..



Mee Udang Kuala Kuaq
Tandop Baru Kuala Kuaq,
06250 MUkim Padang Lalang,  Alor Setar.

Fb : Mee Udang Kuala Kuaq


#update
Kali kedua pergi pulak, 
Nk try udang celup tepung dia. 
Mee udang special tetap lah order. .
Tapi sedihnya sejam menunggu hanya udang celup tepung ja sampai. 
Orang yang sampai sekali ngan kami pon dah siap makan nk balik.. 
Org yang baru sampai pulak makanan dah sampai..
Tak leh jadi macam ni..  Dah makin senja
Last sekali tanya dah buat belum. .
Rupanya kertas ordernya hilang.. 
Maka cancel ja order sebab hari dah nak senja. . Tetapi positivekan hati,  sebab niat nk makan udang celup,  so dapat yang itulah. . Husnuzon ja. ..
Meh belanja gambar udang celup tepung dia.. 

 Nasib sedap jugak. .

You May Also Like

8 comments

  1. cantiknya pemandangan kuala kuaq ni. Makan sedap sambil tengok sunset memang syok!

    ReplyDelete
  2. Sedap nampak di mata. Tp nak pegi, jauh bebeno.

    ReplyDelete
  3. Wah.. meriah sungguh udangnya itu.. besar saiznya..

    ReplyDelete
  4. org dok kata sedap... kes dok jauh tuh segan nak bawak keta padahai dalam hati teringin sgt

    ReplyDelete
  5. Packers and Movers Bangalore as a Services providing company can make all the difference to your ###Home Relocation experience. Bangalore based Company which offers versatile solutions, Right team that easily reduce the stress associated with a ✔✔✔Household Shifting, ***Vehicle Transportation. we help things run smoothly and reduce breakages and offer you seamless, Affordable, Reliable Shifting Services, Compare Shifting Charges
    Packers And Movers Bangalore

    ReplyDelete