Meneroka Street Art, Penang

by - Monday, September 30, 2019

Assalamualaikum...

Dah bapa kali mai Penang, tak pernah dok jejak street art ni..
Kali ni ajak en.husb kita, temankan.
nasib baik mood dia ok.. mau jugak berjalan cari street art ni.

First  art kami jumpa di Jalan Chulia

Xpandai nk posing ni



main basketball

untuk art ni kalau tak rujuk peta memang tak tahu ada art.
seberang lorong dari art pertama tu ja.


adoi..macam budak sekolah plak tengok..

art kucing

Jalan Lebuh Ah Quee ni ramai orang.. kat sini art.. ada juga orang menjual ais kepal warna warni tu.

Pakat beratur tunggu ais kepal..
macam nak try, tapi tengok keadaan buat anak tekak tak lalu plak.




kena masuk ja lorong-lorong kat area sini, macam-macam art ada










yang ni tunggu turn bergambar.. malas nk beratur.. just snap time tengah tukar orang nak bergambar..

antara art yang sempat jumpa..
yang lain ada tak jumpa..dan ada yang ramai orang..
malas nak bergambar..
nak bergambar dengan art semua ni free ja..
time ni saya dan husband jalan kaki ja teroka cari art-art ni..
ada juga naik basikal dan motor.
macam renyah ja naik basikal dan motor ni.. nak kena parking lagi.. nak kena jaga sama.. buat kena rembat ka..
baik jalan kaki ja.. 


Sekian art yang telah diterjah.

You May Also Like

9 comments

  1. Kat mana street art ni sebenarnya, kenapa tiap kali pergi penang tak jumpa.. Ke duduk tempat tersorok🤔. Nampak gaya kena gi lagi lah ke penang, hehhe

    ReplyDelete
  2. semoga ia akan kekal terjaga, di alam seni seksyen 7 shah alam tu dah terabai dah sayang sangat kan :)

    ReplyDelete
  3. Cantik-cantik art dia.. Puas berjalan nie..

    ReplyDelete
  4. Sy yg org penang ni pun tak pernah smp lagi street art ni hahaha.. Nanti la 1 day kena p jugak

    ReplyDelete
  5. WELCOME TO THE GREAT TEMPLE OF ILLUMINATI ORGANISATION OF WORLD RICHES!!!

    This is an open invitation for you to become part of the world's biggest conglomerate and reach the peak of your career. As we begin this year's recruitment programme and our annual feast of harvest is almost at hand. Are you a businessman/woman, politician, singer, student, etc. and you want to be rich, powerful and be famous in life, You can achieve your dreams by becoming a member of the Illuminati brotherhood and receive a monthly salary of $500,000 USD. We are ready to change your life, we can make your Dreams come true, the great illuminati district offers you a life time opportunity of making your heart desires come true..

    Once you're a member of the ILLUMINATI you'll become:

    *Rich

    *Powerful

    *Famous

    With this, all your dreams and heart desire can be fully accomplish, So you're advised to make up your mind and join the Great Illuminati Brotherhood and become rich and famous in life population and also be protected from all evils against you and your family.
    If you've made up your mind and ready to be part of the family, then contact us via WhatsApp: +1 315 203 9948 or our official Email: {officialilluminati999@gmail.com}

    You can also visit our Websites for more info: https://illuminatiofficial666world.wordpress.com

    ReplyDelete
  6. haha..dulu pernah jugak pergi beberapa kali...dia best kalo kita berjalan kaki or berbasikal kan..kalo naik kete susah nak parking n turun amek gambar

    ReplyDelete
  7. Comel tengok hampa 2 orang. Semoga bahagia sampai ke Jannah dan dikurniakan zuriat soleh dan solehah

    ReplyDelete
  8. Packers and Movers Bangalore - Reliable and Verified Household Shifting Service Providers Give Reasonable ###Packers and Movers Charges. Cheap and Best Office Relocation Compare Quotation for Assurance for Local and Domestic House Shifting and Get estimates today to save upto 20%, ***Read Customer Reviews - @ Packers And Movers Bangalore

    ReplyDelete