Dunia Pekerjaanku..

by - Wednesday, September 30, 2015

assalamualaikum...

sekarang dh masuk 4 bulan lebih saya dh bekerja.... tak sangka dunia kerja sekarang ni semakin mencabar...
dulu time study, nak ja habis study cepat sebab nk kerja. nk pegang duit sendiri...

alhamdulillah habis ja praktikal, terus dapat offer kerja.. tapi memula tu just pekerja biasa ja... sampai kena tolak mai jawatan la..kejap jawatan ni, kejap jawatan tu.. semuanya xtetap.... tapi setelah dipersetujui oleh bos² semua..alhamdulillah dapat jawatan yg ok la dgn kelulusan.. walaupon pengalaman kerja xda langsung... ilmu masih kurang...diterima jugak...syukur sgt... saya sangat hargai...

first day kasut...murah ja sbb trdesak

hampir 4 bulan lebih..begini la rupanya
tapi dunia pekerjaan tak la seindah diimpikan... hhahaha over plak..
pelbagai dugaan. cabaran saya dapat bila memegang jawatan ini...
biasalah bila kita company kontrak,slalu saja org nk cari salah kita atau nak menyalahkn kita walaupon bukan salah kita....
bab kena marah slalu sgt kena..huhu... saya baru lagi, byk saya tak tahu...saya masih dlm proses belajar... saya telan ja setiap kali kena marah... tapi saya fikir positif jugak.. ada hikmah kena marah sebabnya saya akan lebih paham kerja itu...
malam² dapat panggilan sbb ada problem di pihak sana.. sampaikan pernah diugut dan diberi amaran...

saya harap saya sentiasa tabah, cekal, bersabar, positif dan juga ikhlas setiap kerja saya lakukan....

new safety shoes.... thanks boss besar..


You May Also Like

28 comments

  1. Best la BOSS belanja kasut baru..
    Lama dah AM tak masuk site..
    Rindu rasanya..

    Follow blog AlongMisuari

    Artikel TERBARU AM
    Hadiah daripada AM untuk sahabat AM Ebook Percuma Putihkan Gigi
    Hadiah dari AM untuk sahabat Lelaki AM Ebook Percuma (Rahsia Lelaki)

    HOT ITEM..
    LeoRa For Men
    LeoRa For Women

    Terima Kasih
    AlongMisuari

    ReplyDelete
  2. best bos belanja kasut...selamat bekerja

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. ni mesti anak buah kesayangan bos nih.. hehehe

      Delete
  3. tahniah..semoga tabah menimba ilmu di alam pekerjaan pula..

    ReplyDelete
  4. akak pon company bagi..tp brand cougar berat..tahun ni dapat yang ringan sikit..hihihi

    ReplyDelete
  5. Dah hampir 3 tahun meninggalkan alam pekerjaa...dulu peneman setia kaki MV ni safety boot la

    ReplyDelete
  6. Wahhhhh! Dah lama blog ni bersawang... Ahirnya update jugak.... Rindu kat tuan umah! Tuan umah sihat?

    ReplyDelete
  7. Bekerjalah dengan seikhlas hati... Insyaallah yang susah akan jadi senang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setujuuuuuu sangat! Bila kita ikhlas,...yang lain akan jadi lapang, jadi mudah. Ada je laluannya yang dilorongkan oleh Allah :)

      Delete
  8. Lama dah tak berupdate blog ni. Bila kerja, memang busy kan.

    ReplyDelete
  9. husna dah pernah keja time abeh diploma dulu.. jadi kerani.. rancangan Allah itu lebih hebat rupanya.. Allah tak bg husna smbung degree sebab nak husna timba pengalaman dulu.. serius ckp keja memang penat walaupun husna dalam ofis.. sampai sumpah seranah dlm diri tak suka kerja situ.. tp bila dah masuk belajaq diberi kos yg bukan pilihan husna.. husna terima sebab nak brenti punya pasal.. dan tak sangka apa yg husna blajaq skarang mrupakan pkerjaa yg husna buat dulu.. bila teringat terus rasa nak nangis..:')

    ReplyDelete
  10. wow orarng sibuk kerja akhirnya up entry..
    rajin2 tau up ZF.. sminggu skali ke ezehehe.. mmg dunia pekerjaan mencabar sngt..
    moga sama2 tabah menempuhi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah. Best of luck to both of you :)

      Delete
  11. Rindunya kat Zarul,...akak doakan semoga Zarul sentiasa tabah, cekal, bersabar, positif dan juga ikhlas atas setiap kerja yang Zarul lakukan.... ;)

    ReplyDelete
  12. saya baru kerja 6 bulan, dah 3 jenis kasut pakai.. 2 antaranya ada safety shoes.. tapi yg murah ler.. tu yg cepat rosak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau beli yang brand ada harga setahun pun masih elok..berbaloi kan

      Delete
  13. sy dulu pun mula2 keje mcm tu jugak...byk benda nk kena belajar...drpd kesilapan kita...baru kita belajar banyak kan.....hati kena kental....kena cabar diri sndiri....bekerja dgn niat kerana Allah...insyaAllah akan dipermudahkan......aminnnnnnnnn

    ReplyDelete
  14. what a cool photo.Excellent working
    http://www.auratrends.co.uk/
    http://grabbit.com.pk/

    ReplyDelete
  15. banyak bersabar kak,salam kenal :-)

    ReplyDelete
  16. banyak bersabar kak,salam kenal :-)

    ReplyDelete
  17. Asalam Farhana..baru jumpa semula..jejak bloglist..jemput ya ke blog Etuza

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum.. tahniah ZF dah melangkah ke alam pekerjaan ;)

    ReplyDelete
  19. tahnia ya..dah bekerja sekarang..murah rezeki sejuk perut ibu mengandung ZF

    ReplyDelete
  20. wahhh bos belanja kasut baru
    sure rs best je keje kan
    hehehe
    all the best for new job

    ReplyDelete
  21. lahh..dah keje rupanya ZF..patutlah lama menyepi...ehhh..pakai kasut mcm tu ni mesti terlibat ngan constaruction or projek kan...biasalah alam pekerjaan mmg macam tu so tabah eh.ingat Allah sentiasa ada...ingat Allah semua jadi senang dan mudah

    ReplyDelete