Pesta Buku Antrabangsa Kuala Lumpur 2015

by - Saturday, May 16, 2015

assalamualaikum...

Cuti hari buruh yang lepas iaitu 1 mei 2015, merupakan hari yang saya memang ternanti nanti setiap tahun.. 
1 mei adalah hari cuti, tapi bagi saya time ni la dapat saya lari sekejap ke KL, pergi event besar iaitu Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur.. masuk ja tahun ni saya dh set tarikh siap².. dah tanda dalam calendar.
2bulan dah saya prepare buat perancangan nk pegi naik apa, nk stay kat mna, pegi sana ada sapa² ikut ka tak.. buku apa yang nk dibeli..booth mana nk masuk.

settle semua tu, pada tarikh 30 hb 4 saya masih kerja.. masih berpaktikal lagi.. tapi saya dh set pukul 5 tepat nk lari balik sebab tiket bas pukul 6.. tapi boleh pulak bos last minute bagi kerja.. adohai..
nampak ja bos keluar opis, terus saya kemas² barang dan cabut terus..apa ja kerja bos bagi sambung lepas cuti la bos.. hihi teruk betul peragai..

setiap tahun pesta buku akan diadakan di PWTC.. sebelum²  ni saya pernah pegi n pernah cita disini . utk tahun lepas ja.. tahun sebelum tu just upload kt fb ja..

kali ini untuk tahun 2015, saya masih dapat baucar buku rm 250.. apa lagi memboronglah disana.. kebetulan saya ada tolong kawan yg jauh ambekkan baucar buku, dapat tiap org sekeping..kumpul
semua sekali baucar saya.. rm 400 jugak saya dapat.. semuanya hanyalah untuk memborong buku ja...
1 mei merupakan hari cuti so mesti ramai la manusia akan pergi..wajib sesak punyalah.. memang saya dh plan. bawak beg lebih utk bawak buku² nanti.. makanan saya dh order dari member yg akan join skali. sebabnya makanan yg dijual kat situ mesti mahal lah..

ni antra buku² saya sempat memborong disana.. terasa belum puas hati memborong. baucar pon masih ada lagi.. tapi saya dh tak mampu nak membawa bebanan buku² ini.. dengan naik lrt lagi.. mau patah bahu la..


antara buku² yang saya beli.. novel ditempah.. buku sekolah untuk anak² buah saya..yang lain buku motivasi.. seperti biasa saya akan open sesi meminjam utk kawan².. 
tahun depan plan lain, tapi baucar buku dah tak dapat la.. so kena la spent duit utk buku² nnt.. 


You May Also Like

37 comments

  1. Wah, hebat betul Zarul! Strategi pasang awal2 tahun lagi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kena ada perancangan la....

      Delete
    2. Dah khatam dah buku2 yg dibeli?

      Delete
  2. uiiiiyio sakan nyaaaa ZF oooi..
    tp sakan tengok dia check in p KL hehe.. lari p shopping buku rupanya.. kaki novel la ZF ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. novel tu semua org pesan... saya tak kan beli novel cinta utk diri sendiri.. tapi baca novel baca gak..pjm ja kt org.. novel tarbiah ka saya beli..novel cinta saya elakkan beli..

      Delete
    2. wow ZF samalah kita..klu novel cinta nak baca pnjm ja..elak utk beli utk diri sendiri.. novel versi motivasi atau tarbiah saja yg ada dlm koleksi.. itu yg nak ulang baca pun.. :)

      Delete
    3. betul2.. novel sekali baca ja ..rugi la

      Delete
    4. ni laaaa cara penjimaaaatan yg terbaik.. x beli tp baca yg org beli miahahaha.. terjaga poket sendiri =P

      Delete
  3. praktikal nak abes da kan ? haaaa nnt xyah hadap kontena tu.. bleh laaa blogging dengan maju jaya lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 week lagi...hihi..kena hadap gak..doa2kan saya dpt kerja ngan kontena ya..hihi

      Delete
    2. kite tengok kat fesbuk da siap farewell party dah hehehe..

      Delete
    3. Zarul minat nak sambung kerja ngan kontena ke?

      Delete
  4. wahhh lama tak nampak cik zarul farhana....baru muncul semula....amcam sihat tak?

    ReplyDelete
  5. buat prepation ke KL like nk pegi obersea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingt obersea ja ka kena prepare..hihihi

      Delete
  6. "hihi teruk betul peragai"..PERAGAI? kih kih..saje cari pasal

    ReplyDelete
  7. voucher buku tu boleh guna utk beli novel jugak eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ja sis...semua jenis buku

      Delete
    2. zaman kita muda-muda dulu takde voucer-voucer buku ni kan kak JM.untunglah..

      Delete
  8. thn depan bukan ke ZF dah graduate..ke belum lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah tahun ni grad.. doa2 kn lah report semua ok

      Delete
  9. wah buku motivasi dan novel cinta :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku motivasi saya punya.. novel lain org order hihi

      Delete
  10. Dah berzaman tak membaca buku... He He He...

    ReplyDelete
  11. wow, banyaknya buku beli. hahahahah. saya x beli untuk diri sendiri dah. sume kasi mak. biar beli buku adik2 and buku mak.

    anyways, saya dah tukar url blog eh. hehe http://www.amysyeera.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat mak ngan ank buah semua saya ada belikan jugak

      Delete
  12. wah byknya beli buku. baguih ZF plan awal2. siap tlg tapawkan utk kwn2 lagi.

    ReplyDelete
  13. open utk pinjam..
    wow best nya.. nak2.. nanti I pi cari kat Lubuk.. apa buku motivasi yg ada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai2...kat a.s pon boleh.. ada setengah kt saya..setwngah lagi dh dipinjam adik..

      Delete
  14. uihh..bertingkat-tingkat buku tu ;)

    ReplyDelete
  15. ish..ish..lain kali pergi habaq la..boleh akak belanja makan kat PWTC tu..hehe

    ReplyDelete
  16. wahh bertigket2...ena sejak umur meningkat ni jadi suka membaca lak..dlu mas kat uni n sekolah mmg anti buku.haha

    ReplyDelete