Part 1 : Kelantan again..

by - Saturday, February 01, 2014

assalamualaikum...

tahun nie saya datang lagi ke Kelantan..
tak krna baksis di Terengganu xdatang la saya ke Kelantan lagi..
alang2 nak balik Kedah lalu kelantan so singgah kejap rumah mmbr di kelantan
boleh la dia bwk jln2 dulu..

time dh smpai pon dh mlm rumahnya, esok lah start brjalan..
esoknya settle breakfast semua..
start keta  (first time drive keta kt klntn) terus g Ketereh ambek mmbr sorg lagi..
pemintaan saya nk p Munduk, Thailand..
so dia ckp kita pegi tgk dulu dpt masuk ka x, if xdpt masuk
kita g Rantau Pjg ja..
xkisah jnji dpt jenjalan..
akhirnya kami dpat la juga masuk..
terasa takut jgk la nk masuk..
nk kena menyeberangi sungai la.. sungai golok kot..
just naik sampan ja cas sorang RM 1 ja..
pegi balik RM2..
tp time kami pegi xramai org..
org menjual pon xbyk.. 



sempat jugak la aku shopping ckit brg..
dua pasang baju utk ank buah,
sehelai cardigan utk diri sendri,
n terjumpa sekor ank patung penguin..
dh lama idam dh..
so beli ja murah ja..
RM10 rgt ja...

You May Also Like

10 comments

  1. banyak jugak membeli..perempuan kan??heheh

    ReplyDelete
  2. Perempuan kalau xmembeli xsah kan.. ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum zarul...dah berjln tu mesti nak membelikan...;)

    ReplyDelete
  4. saya ore klate pun tak pernah lagi gi munduk,hehe
    syok kan gi beli barang kat sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugi x pegi.. Tp time tue org jual xramai..

      Delete
  5. wah bestnya..shoping sakan.. barang murah kat sana..:P

    ReplyDelete
  6. Kalau p time dia buka kedai semua lagi best.. Kena plak time tue bwk duit byk. Sedap shopping.. Heheheh

    ReplyDelete