Menu Gerai Bawah Jejantas Changloon

by - Saturday, November 08, 2014

assalamualaikum..

ini merupakan kali kedua saya mencuba makanan di gerai nie.. kalau student disini, selalu menamakan gerai ni, gerai bawah jenjatas ja..kerana gerai ni berada bawah jenjatas la dan juga tepi jalan highway ja..


gerai ni telah famous dalam group fb dengan udangnya...
sebelum ni saya pernah try mee udangnya.. saya pernah cerita di sini..
hari nie saya mencuba nasi goreng udang..

apabila sampai ja makanannya..
wahhh.. menarik persembahannya...
dengan udangnya sekali janggut pon ada hihi...
si ira pon makan sama ja nasi goreng udang... si fika order mee udang...


bila tengok balik terasa lapaq plak perut ni


nie gaya kena makan dengan tangan ni. nak mengopek lagi kulit udangnya...
ambil masa ni nak makan... perut plak kelaparan dah.. biasalah dah tengah hari, waktu makan plak tue..
fika punya

sebelum nie saya ada cita pasal mee udang dia rasa kurang la sikit tapi kali ni pegi rasa member punya sedap jugak la...
bagi saya rasa nasi goreng udang nie..first, sup dia sedap...
udangnya pon ok sedap.. udang tue atasnya di tuang sos kot rasanya.. sedap la... tapi nasi gorengnya kurang cikit la.. apa pon habis jugak saya makan..  nyummy...
mee udang di sini saya pernah cita dah pada entry uang lepas. boleh tengok disini..
harga nasi goreng udang nie Rm 12 ja..
bagi saya gerai ni antara tempat makan sedap jugak la.. bagi citarasa saya la..

jika ada yang nak pergi ke Langkawi melalui Kuala Perlis boleh la ikut highway utara selatan sampai ke Changloon boleh la singgah ke gerai ni.. betul2 dekat ngan jenjatas...
ok selamat mencuba...

You May Also Like

32 comments

  1. waaaahhhhhh udang besar besar wehhhh.... merah merah lagi... bestnyaaa

    ReplyDelete
  2. Gulppp! Manyak sodap wooo itu udang... Meleleh dah ayaq liur nih... isksss!

    ReplyDelete
  3. udang besar2..mee udang tu nampak sedap..tapi jauh sgt kalau nk g mkn kat sana...kalau terlajak ke perlis boleh lah singgah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tggu datang utara la mai singgah sini...

      Delete
  4. Ya Allah! Menggugat jiwa betul udangnya! Nampak menyelerakan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pon terasa nk p makan lagi skali hehheh

      Delete
  5. Rugi rugi rugi. Sebab xboleh makan udang. Alergik. Sobs. Sotong tu boleh lepas lagi. Dulu pernah tau langgar pantang, habis bengkak bibir dah serupa Angelina Jolie versi salah suntik botox huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue dia aihh... alergik betul ruginya...

      Delete
  6. wah best niii.. Nanti nak singgah lah..

    ReplyDelete
  7. Tuuuu dia.. udang.. speechless... bestnya.. :) :)

    ReplyDelete
  8. No words can explain bila dpt makanan ni depan mata... huhuhuu sedap sesangat ni :D

    ReplyDelete
  9. Memang nampak pun sedap sangat...
    Salam ukhuwah dari bunda...

    ReplyDelete
  10. wow..udang besar2..nampak fresh udang dia..

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. yap... saya kalau seafood nie memang peminat tegar.. heheheh

      Delete
  12. Akak pernah sampai Chang Loon.
    Tapi, mak oiiii...jauhnyaaa..
    Masa tu dok Hosp Alor Setar 1 bln.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak dekat ngan sempada. dh.. tapi bagi saya dok ulang alik slalu lama2 xrasa jauh sgt dh...

      Delete
  13. tengok gambar tiba-tiba rasa lapar pula.

    ReplyDelete
  14. kalau ke langkawi memang mak ayah CT suka pi ikut kuala perlis sebab dekat sikit nak sampai. thanks kongsi. insyallah lalu lagi boleh singgah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa ct..kalau ikut kola perlis just sejam ja la.. kalau ikut kola kedah 2 jam rasanya

      Delete
  15. Nampak sedap giler..
    Nad dulu Kolej Matrikulasi Changlun

    ReplyDelete