Part 4 Langkawi 2014 : Kilim Geoforest Park (Eaglee Feeding + Laut andaman)

by - Monday, November 03, 2014

assalamualaikum...
selepas cerita dari
part 1
part 2
part 3
seterusnya kami ke eagle feeding...
sebelum nie, sem lepas saya ada pergi tengok helang semasa trip island hopping...
tapi tri kali ni lagi best tengok helang....
abg bot nie siap bawak makanan lagi bg helang makan....
terujanya saya bila dapat tengok dekat sangat...
selalunya makanan yang diberi ialah kulit ayam..


helang sedang berterbangan


daripada pembacaan saya, terdapat lebih kurang  19 spesis burung helang di Langkawi ni..
spesies yang terkenal ialah Brahminy Kite . 


helang sedang menyambar makanan


selesai bagi helang ni makan dengan kekeyangan...
kami teruskan perjalanan ke Laut Andaman...
di sini kami disajikan dengan beribu ikan (tak tahu ikan apa)
bestnya tengok ikan berenang ikut bot kami.. 
abg bot berhenti disini... then bagi kami roti keping seplastik..
pa lagi kami excited lebih la... dapat bg makan ikan...



muka seronok memasing


kelaparan ikan-ikan nie...


dah habis roti..ikan pon kekeyangan.. kami pon teruskan lagi perjalanan..
sepanjang perjalanan kita boleh lihat pemandangan di tengah lautan yang sangat cantik..
semuanya alam semulajadi...
di Laut Andaman juga merupakan kawasan laut yang hampir dengan Thailand.. line tel sana pon boleh dapat tau..



masih tidak lengkap lagi aktiviti Kilim Geoforest nie..
saya akan ceritakan di next entry ya...

You May Also Like

29 comments

  1. Replies
    1. nnt Ash dah besar bawak la jalan2 sini

      Delete
  2. banyak nya ikan..tu boleh tangkap ke tidak tu??

    ReplyDelete
  3. SALAM PERKENALAN..SUBHANALLAH..CANTIKNYER....

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan jugak.. selamat datang ke blog saya..

      Delete
  4. bagi makan dekat helang tu pernah rsa..tapi bai makan ikan tak pernah..waahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt dtg lagkawi try tgk ambek pakej nie

      Delete
  5. bestnya aktiviti mcm ni...bertermu dgn yg terbang di udara, yg berenang di laut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. byk pgalaman dpt di sini.. tgk di udara, di laut,di darat pon ada

      Delete
  6. Hari tu dah gi Langkawi tapi tak terpegi kat sini lagi .. sbb tak cukup bajet .. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpa2 nnt dtg la lagi..rugi xpergi trip ni

      Delete
  7. Seronoknya tengok ikan2 berkerumun mcm tu.. suasana laut pun nampak tenang walaupun mencabar juga. Thanks sharing ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wc KK.. best tgk ikan2 ni... nk pegang boleh tapi xbrani la

      Delete
  8. hihi mak CT pun baru ni pi langkawi amek trip ni lah.. CT tak pernah amek trip cemni lagi. yang trip dayang bunting pun tak pernah lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka ct... dayang bunting just 3 tempat ja.. nie lagi byk tpat kita boleh p teroka

      Delete
    2. seram haih nak pi dayang bunting. kan orang dok pi mandi sana.. tengok air ijau semacam aje hihi..

      Delete
  9. 2-3 kali jugaklah gi Langkawi...tp tak pernah sampai sini Hana....kenapa yeh..... rasa mcm sayang pulak nak keluar duit nak sewa bot ke sini hihi.... tak taulah kotnya kalau dtg lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. share ramai2 ok la.. kami pon share ja.. so sorg area 30+ la kena...jimat

      Delete
  10. Subhanallah.
    Indahnya ciptaan Allah.
    Tak sangka banyak betul sp helang kat Langkawi.
    Helang makan kulit ayam ea?

    ReplyDelete
  11. Baik2 ye..takut ikan tu sambar tangan.
    Ada ikan piranha tak?

    ReplyDelete
  12. Kalau tak gi jalan2, kita tak berpeluang rasa semua ni kan...Indahnya ciptaan Tuhan.

    ReplyDelete
  13. dpt p ramai2 dgn group 7-8 org save la bajet sikit kan ZF.

    ReplyDelete
  14. ana ada p gak eagle feeding ni haritu.

    ReplyDelete