Menara Alor Setar

by - Wednesday, February 04, 2015

assalamualaikum..

antara tempat menarik di Alor Setar yang boleh dilawati..

Menara Alor Setar..
segala gambar adalah tahun lepas
semasa saya membawa rakan² luar dari Kedah jalan² disini,.









Menara Alor Setar

Lot 99, Lebuhraya Darul Aman,
05100, Alor Star,
Kedah Darul Aman
Malaysia.

Tel : (604) - 720 2234 / 720 2901
Fax : (604) - 720 2073

www.menaraalorstar.com.my



p/s: hari ketiga..lagi 117 hari.





You May Also Like

137 comments

  1. alo akak tak penah sampai sini.. dulu masa belajar UUM bendani takder lagi...
    masa gi Hatyai br2ni nak singgah alor star tak sempat pulok..
    psss.... terima kasih singgah blog akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish dh lama benar akak study kt uum tu.. menara ni masa sy sek rendah wujudnya..

      zinziemeewah

      Delete
    2. uish lama da tu.. menara ni zaman bila ade hakhak..

      Delete
  2. nama jer anak kedah.. tapi pernah jalan kat bawah menara alor setar tu jer.. tak pernah naik lagi ke atas.. menara kuala lumpur jer pernah, itupun masa lawatan time sekolah dulu2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon sama..time kawan mai nk jalan2 baru la pegi

      Delete
    2. Sama ngan Ros.. Lalu je pernah.. Nak naik tak kesampaian lagi

      Delete
    3. lepas ni kalau lalu wajib singgah taw

      Delete
    4. uish hakhak.. dedua ni nak kena babap..

      Delete
    5. ish ish nasib baik saya pernah naik komtar. tapi menara alor setar belum lagi. nanti boleh la singah

      Delete
    6. arZ MoHa.. ala kalau setakat komtar, Eyda pun pernah naik.. keja kat sana pun pernah.. hehehe..

      jom kita buat rombongan ke menara alor setar.. hihihi..

      Delete
  3. Last naik umur 17 thn...dh 13 thn dah .....x pnh naik

    ReplyDelete
  4. kiranya semua 120 hari a.k.a 3 bulan ye? jgn menghitung hari ZF nanti rasa lagi lama...biarkan ia berlalu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa jangan ingat hari... Ingat SS x pe... He He He....

      Delete
    2. hadooii..mcm mana leh jadi 3 bulan neh hahaah

      Delete
    3. tiap2 hari ingatkn SS..dah makan ka.. dah berak ka hahahahah

      salah pengiraan tu sis hihi

      Delete
    4. Jamban sumbat kaaa baru nak ingat SS?

      Delete
    5. ishhh tak la... tgh nk suap makanan dlm mulut pon dok ingt taw...

      Delete
    6. mana mai pulak bab jamban dalam entry ni. baca tak jumpa pun

      Delete
    7. Cik Zarul Farhana ayat manis... Bagai menanam tebu dipinggir bibir... Ha Ha Ha...

      Delete
    8. aRz MoHa kena bayar 30 sen dulu baru dapat masuk jamban... He He He...

      Delete
    9. sekejap jer masa berlalau.. tup2 tengok dah 4 bulan..

      Delete
  5. psst : hitung hari mcm nak kahwin je hahaha....jgn marah..gurau je

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana taw kn..habis2 pratikal terus kawen hihi

      Delete
    2. laa...ingtkn hitung hari apa lah...haha..sabar jerlah

      zinziemeewah

      Delete
    3. Dah hitung hari nak kawen... Hitung hari nak beranak plak... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. ZF: Kak Ros doakan yang terbaik.. Hihihi

      Delete
    5. nampak ZF nk mengorat pakwe kat tempat praktikal lah tu

      Delete
    6. ishh xda lah sis... buat masa saya segan lagi... huhu jalan tunduk ja hahahahah

      Delete
    7. aeceeh Akak JM.. kalo ya kami kena dapat tempat duduk khas VIP tau hehe..

      Delete
    8. menghitung hari - kris dayanti ka nie?

      Delete
    9. Amik aRz MoHa jadi photograper... FREE... He He He...

      Delete
  6. tak pernah sampai lagi sini *nanges*

    ReplyDelete
  7. berapa ketinggian menara Alor Setar ni yek..pernah naik menara KL x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm gmbar kat atas ada tulis heheheh..

      menara KL zaman sekolah dulu ja naik
      .

      Delete
    2. SS dua2 pon x pernah... SS diri kat menara tangki kat blakang umah...

      Delete
    3. Wah soalan Kak Jm, menduga daya ingatan. Hihi

      Delete
    4. ahaha...x perasan..ada dlm gambar rupanya..itulah gambar tecik sgt

      Delete
    5. kecik sgt ka.. dah large dah tu

      Delete
    6. Tu laaaa SS cakap gambaq keciq beno! Ha Ha Ha... Patut extra large...

      Delete
    7. ok2... update pakai anset.. tgk dh besar dah..

      Delete
    8. kena snap betul2 kat ketinggian tu..
      menara KL penah gak tapi x pi kat observation deck.. tpi restoran putaq terus..

      Delete
    9. Tengok gambar kat handset bulu idung pon tak nampak.. hi hi hi...

      Delete
  8. tak pernah singgah jalan kat alor setar.. selalu pass by je.

    ReplyDelete
  9. Zumal pernah kerja kat Jalan Teluk Wanjah dekat dengan menara tu tapi sekali pun tak pernah naik... Hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh zumal ni.
      .nnt mai la
      .dekat ja ngan kangar tu

      Delete
    2. selama duk 4thn kt kedah skali pon x pnh naik menara tu..sadis...huhuhuii =p

      Delete
    3. naik menara tu FREE kan...jgn kata ada dalam gambar pulak hihih

      Delete
    4. mana da free..masuk toile5 pon berbayar...
      masuk aini kena rm 8 kot

      Delete
  10. menghitung hari..hehe..enjoy the moments...

    belum pernah ke Alor Star lagi..huhu..

    ReplyDelete
  11. rasa cam pernah naik..ke tak pernah..?ke akak confuse dengan menara taming sari..memori dah serabut ni.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aihhss taming sari tu melaka..
      ni kedah kak sal..

      Delete
    2. Mungkin Cik Sal naik dalam mimpi... He He He...

      Delete
    3. haha...confuse dengan menara KL agaknya..mungkin betul kata SS, naik dalam mimpi..hehe

      Delete
    4. hehehe jauh bezanya menara alor setar ngan menara taming sari nih..

      Delete
  12. Selalu juga lalu situ klu ada kerja di Aloq Staq dulu. Tapi tak pernah naiklah.. Lepas ni klu ke sana sekeluarga mmg patut singgah naik ni.. menarik.. :)

    ReplyDelete
  13. Akak baru je singgah kedah bulan lepas...suami tanya nak naik tak menara...leh plak xd mood hahahhahahha...next time la akak naik ek dik zarul

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah rugi la akak..
      time stdy uum dulu xnaik ka akak

      Delete
  14. tak pernah pergi siang...selalunya akak pi malam je..

    ReplyDelete
  15. sepanjang dok kedah mmg tak besa lg jejak kat mnara. Dok lalu ja. haha

    ReplyDelete
  16. Kali pertama dan terakhir pgi situ masa tahun 2005...hehehe...dinner kt situ..makanan kt situ mmg sedap..de sweet memori kt situ...hihhii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak deanna penah mkn situ??? bestnya.. saya xpenah pun..huhuhu

      zinziemeewah

      Delete
    2. ishh...x pening ke..sambil makan kepala pusing

      Delete
    3. xtaw la plak..tak p try lagi...dok ingat nk try gak tapi makan makanan yg paling murah la

      Delete
  17. Tak pernah sampai ke sini lagi. Insyaallah satu masa nanti :)

    ReplyDelete
  18. dulu masa zmn sek rendah selalu la naik seb sekolah tepi menara tu jer.. tp pas hbs sek rendah xpenah naik dh. dok plan jga ngan kwn2 nak naik mkn kt restoran dia tu tp xtersmpai hajat lg..huhu

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  19. Boleh tengok 1 alor setaq laaa ni kalu naik eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2.... nk tgk rumah saya pon boleh hihi

      Delete
    2. Umah JM kena naik kapal terbang... He He He..

      Delete
  20. Replies
    1. oooooo...kita duk karangan.... kulim

      Delete
    2. laaa karangan ke cik Ash.. tak jauh dengan kampungku.. huhuhu..

      Delete
  21. hi...salam perkenalan...lama btul x jejak ke a.staq sjk abis mngaji...bila lah blh p kedah lg... =)

    ReplyDelete
  22. Ada jugakla 2-3 tahun tak ke alor star. last dulu ikut ayah outstation. sejak jadi mama ni dah tak gi dah. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah jadi mama ni leh bawak anak2 plak jalan2

      Delete
  23. buleh la bwk ana p pulak nti hehe

    ReplyDelete
  24. Bolehlah pergi tempat ni satu hari nanti.

    ReplyDelete
  25. Replies
    1. bukan Alor Setar... tapi org Kedah la..

      Delete
    2. bukan asal orang Pendang ke opsss ehehe

      Delete
    3. that true... kalau ikut alamat ic.. saya daerah pdg terap kuala nerang... kalau slalu bab pos2 ni saya guna pendang ja...

      Delete
    4. owh orang alor setar. jiran la kita

      Delete
  26. akak kalu balik kg suami kat perlis, teruuuuusss ke sampai arau. tak dan nak snggh alor setar. alkisahnya ada menara alor setar ye..len kali leh ajak hubby menyinggah naik menara hehe

    ReplyDelete
  27. Baru sekali ke kedah, itu pun masa bertugas SUKMA 2006.. pergh lama gila tuh.. bila tah nek pegi jalan2 pulak.. hurm..

    ReplyDelete
  28. huuu! pasti segala nya nampak ..lawa lah Zarul F

    ReplyDelete
    Replies
    1. segalanya nampak? seram JM bila baca statement cikgu Etuza nih...boleh nampak ke org tgh mandi dalam rumah tu hihih

      Delete
    2. pandai2 la nak usha..teropong ada hihi....

      Delete
    3. haip!!! jaga mata tu nanti ketumbit eheheh

      Delete
    4. usha apa tu ZF ? jangan teropong lelebih hehehe..

      Delete
    5. cikgu etuza puji ZF tu. hahaha

      Delete
  29. Replies
    1. maju lama dah haih hakhak.. kedah kayooooo..
      beras banyok..

      Delete
  30. adoiyai banyaknye komen kat sini.. semput nak kejaq..
    CT naik ni time sek rendah.. tapi x ingat sngt la.. yang cek ingat.. panas hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. slow slow skit CT jauh dah tinggalkan saya. semput dah ni

      Delete
  31. Pernah panjat menara ni masa 2006 kalau x silap. Masa tu Posting Elective sebulan kat Hospital Alor Setar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi DR shikin sampai panjat menara ni

      Delete
    2. SS tengah bayangkan cemana Nazeck panjat... He He He....

      Delete
    3. ha, ingat senang nak jadi doktor...hehehe.

      Delete
  32. ala.. x pernah lagi merasa p sana. selalu lalu je masa balik kampung. sobs

    ReplyDelete
  33. Rasa jauh pulak dari Johor ni nak ke Kedah..belum sampai sana lagi..:)

    ReplyDelete
  34. hari tu jalan2 alor setar, dah naik dah menara ni :D hehe cantik pemandangannya, sbb every sudut, berbeza. ada construction lagi tak kat satu view tu?

    ReplyDelete
  35. waa syoknyaaa. tak pernah ke sana lagi...

    ReplyDelete