Cerita Abg Posmen

by - Thursday, February 12, 2015

assalamualaikum...

adohai..semakin terasa kurang blogwalking ja minggu ni...sapa yang datang komen pon tak sempat nak terjah balik..
bukan bz sangat pon.. tapi keletihan ja.
sory sangat² sapa yang datang terjah berkomen berderet² tu.

minggu lepas saya ada tulis tentang 2 bungkusan yg selamat tiba.. bgkusan yang sangat2 special lahh..hihi

jom tengok yg first dulu..

tabung buluh come from Thailand
sapa lagi yang pergi travel ke Thailand akhir tahun lepas tu...hihi
boleh la saya menabung tanpa mengorek lagi duitnya... kalau tabung biasa mesti ada lubang kat bawah.. bila xda duit mula nk korek.. kalau tabung ni mmg tak dah la..
thanks  sis JM..
saya akan sentiasa terjah blog sis ya..  nak buat kecoh dalam blog sis hihi...

seterusnya...
2 hadiah skali gus tapi nmpk mcm 3 hadiah ja
ni sangat² bermakna bagi saya..
cd bacaan surah² amalan..
saya letak dalam kereta ja.. sambil drive sambil dgr.. dalam rumah tak da plak nk pasang cd.
dapat juga purse dari Japan...
saya terpikir bila kak farah ke Jepun ya..
semunya ni di pos dari Kak Farah..
thanks kak Farah saya sangat menyukai...
dengan kad comei lote skali..
lupa plak..ada juga sepasang shawl..
saya memang peminat shawl..

semuanya betullah tekaan dari sis JM mingu lepas.. satu dri sis JM, satu lagi kak Farah..

ok sebelum tu, saya juga dpt souvenir dari aka ofis saya yang baru balik bercuti dgn husbandnya dari Cameron Highlands..
fridge magnet buah pisang..
thanks akak.. walaupon saya hanya budak praktikal still dapat jugak.

souvenir dari Cameron Highlands




You May Also Like

99 comments

  1. wahh banyaknyaa dapat hadiahh tu :)

    ReplyDelete
  2. hadiah dari kak Farrah ko tu mmg special

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala hadiah biasa je. Alhamdulillah, akak happy Zarul suka. Sis JM, hadiah tabung tu memang sesuai sgt utk ZF. Leh buat money challenge kan, Zarul :)

      Delete
    2. Dia masuk sposen... Kuar doplosen.. He He He..

      Delete
    3. haha, tabung tu boleh beranak duit ke..nak jugak!

      Delete
    4. Tabung tu kalu pasang gangang boleh buat call tak? He He He...

      Delete
    5. entry pasal hadiah tapi kenapa mesti tajuk abang posmen

      Delete
    6. ZF... tabung tu tandenye sis JM nak suh ZF menabung utk travel.. =D

      Delete
    7. Arz moha : sebab abg posmen yg hantarkan kot ;)

      Delete
    8. nk jugak tabung...tihihiii...

      Delete
  3. Tajuk Cerita Abg Posmen..ingatkan nak tempek pic abam yg handsome kat sini rupanya ole2 dari blogger heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kita sekepala lah kak JM.bukan ZF kata dah takde abang posmen ke?sekarang ni pakcik posmen je yang tinggal

      Delete
    2. Itulah,..tajuk dah cukup gempak,..tapi abang posmen hanya sekadar tajuk :)

      Delete
    3. Don't judge the book by its cover... He He He....

      Delete
    4. abam posmen tu dah letih...mintak transfer tempat lain

      Delete
    5. xpa2..nnt try ambek pic abam posmen..

      Delete
    6. sis JM : tu la pasal dah ber entry cerita pasal abang posmen tapi tak nmpak juga batang hidung abang posmen tu

      Delete
    7. Saya pun cari abam tu.
      ' Abam kat mana? ABAM kat mana? '

      Delete
    8. Terus mintak transfer abg posmen tu sebab asyik kena gi umah ZF je. Hihi

      Delete
  4. wah banyaknya hadiah.. best kan bila dapat adiah bederet2 macam nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia memang syok.. Posmen yang azab... He He He...

      Delete
    2. jenuh hari2 kena antar hadiah kat umah ZF..

      Delete
    3. Ada chance lah jumpa ZF.
      Abam posmen lagi suka tu.
      Takpe..nanti ada abam lain datang transfer sane.
      Pakcik biar keja dalam bangunan je sian pakcik penat nanti.

      Delete
    4. ahahahhahaa... pandai SS... abg posmen tu hari2 merungut.. "aih.. rumah die ni lagi" kikikikii =p

      Delete
  5. selamat menabung ye...sesak-sesak hari raya tak cukup buluh buat lemang jangan rembat tabung ni plak...kecik hati kak JM.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...buat lemang..mmg kreatif lah Sal ni

      Delete
    2. Lemang ok lagi Cik Sal... SS takut dia buat meriam buluh... Dok bommmm umah orang pulakkkk! Abisss laaaa... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. betul kata kak Sal..blog ja la..

      Delete
    4. raya nanti boleh buat lemang

      Delete
    5. Hehehe..jangan tukar profession jadi pengebom berani mati sudaaa...
      Bom blog laen xpe :P

      Delete
    6. naseb png ngan jb jauh SS.. jadik umah kite selamat ler... hehee... =p

      Delete
    7. tabung buluh, jgn jadi meriam buluh udah ler...

      Delete
  6. Nak korek tabung buluh tu senang aje... Tonggengkan... Jolok pakai pembaris.... Tak pon pakai sepit akut... Kah Kah Kah...
    * Abislah kena plangkong dengan JM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis tgk ni... SS dok mengajaq ni

      Delete
    2. kalau dah penuh baru boleh korek masuk bank..kalau x korek camna nk tambah tabungan...so boleh ikut idea si SS tu heeeee..SS give me five

      Delete
    3. Kalu dah susah sangat... Kapakkkk kannn aje... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. abis laa tabung tuh.. hehehe..

      Delete
    5. sayang tabung tu..import luar negara tu

      Delete
    6. kalau sayang taknak pecahkan pos ja ke sini

      Delete
    7. hahahhaha.. merajuk sis JM kalo ZF kapakkan! ahahaa

      Delete
    8. Sayangnya kalau kapak betul betul

      Delete
  7. dah dapat tabung tu kena la simpan duit bagi penuh tau..jangan kumpul tabung je..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Jangan susun ja tabung berderet...

      Delete
  8. salam perkenalan : )
    seronoknya dapat hadiah : )

    ReplyDelete
  9. bestnye dapat hadiah dari blogger..hehe...tahniah! bolehlah start menabung ye...^^

    ReplyDelete
  10. sy pun biasanya CD dgr masa dalam kereta je. :) tapi tu pun skrg dah ada USB kan. lagi la tak pasang CD dah

    ReplyDelete
  11. blh je menabung coin ni sbb hampir tiap hari dapat duit sen kan ... sikit2 lama2 blh masuk bank . pasang cd kat keta dpt tenangkan hati masa memandu ...

    ReplyDelete
  12. banyak souvenir kita dpt dari berblog kan? best!

    ReplyDelete
  13. abg posmen? yang mana stu abg posmen..?? ohhh hari hari jumpa abg posmen sebab dia hantar barang yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss...Najib pun mesti confius bila baca tajuk kan

      Delete
    2. mak tak bagi amek gamba dengan abg posmen.. nanti mak babap! hehehe =p (tolong jawab tuk ZF)

      Delete
  14. Tak rugi berblog kan. Dapat banyak hadiah..:)

    ReplyDelete
  15. Wahh bestnya... menarik. Tahniah ZF.. :)

    ReplyDelete
  16. tabung buluh..erm dah lama tak korek tabung tu... :-)) salam kenal.. singgah sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yan..x rugi kalau kenal si ZF nih

      Delete
    2. ZF ni kategori sgt rajin...pegi mne2 blog mst ade komen dia...hebat kan!!

      Delete
  17. Salam kenal...bestnyer dpt byk hadiah

    ReplyDelete
  18. Wahhh banyak nye hadiah ZF.
    Tapi, hat pisang ni dah kena makan tupai.
    Hehe..

    ReplyDelete
  19. Wahh..tabung buluh.
    Baru teringat, akak pun ada 1. Tapi kat mana ye?

    ReplyDelete
  20. Waaah untung la banyak dpt souvenir baru dri blogger hebat2 hahaha.. Tabung buluh tu mmg awesome :D

    ReplyDelete
  21. waahh... banyaknye dapat hadiah.. ZF mmg layak dapat tauu.. sbb tanpe ZF... suram laa dunia.. hahahahahha.... cewah...!! =p

    ReplyDelete
  22. saya pun dapat hadiah dari kak JM. hehehe. tapi FM korea sahaja. bukan macam Zarul punya. hehehe...

    tahniah dapat :)

    ReplyDelete
  23. Dah bertambah ke isi kandungan tabung tu, Zarul?

    ReplyDelete