Pakcik Posmen Datang Rumah

by - Sunday, February 01, 2015

assalamualaikum...

petang selasa lepas, tengah dok prepare nak goreng bihun..then baru nak menumis bawang. ayah dok memanggil-manggil kat depan... katanya posmen datang...
aihhss posmen datang hantar surat pasai pa nak nak jumpa saya lak.. xpa la..boleh jugak tengok abg posmen ensem tu hihi...

sekali pergi tengok ada surat nk kena sign patutlah.. tengok plak bukannya abg posmen ensem yang macam tahun lepas tu.. rupanya dah tukar orang dah jadi pakcik posmen lak..

tengok kat surat tu daripada siapa... tgk nama, saya dah senyum..hihi ingat jugak kat saya ya..ni nak sayang lebih ni..

kali ni dpt souvenir dari Hong Kong lak.

syoknya..walaupon kaki ni belum jejak lagi sana..tapi still ada barang dri sana.
tq ya SS..insyallah suatu hari nanti, jika ada rezeki dan masa saya akan mengikut jejak langkah mu jua...
wish dri SS

entry ini dikarang selasa lepas tapi xpublish lagi...
tiba2 Khamis tu posmen dtg lagi, xtahu lah pakcik posmen yg sama lagi ka...

kali ni dri cik CT kita plak...

dari CT
sempena mnjadi antra top komen blognya...
thanks CT.. CT pon antra top di blog saya jgk..
dapat keychain dri Kuching meawwmeaww dan sticker..
CT juga ada kasi no tel..lepas ni leh berwhatsup ya, mana tahu kot² boleh gathering sama² kan..

apapon thank you so much... saya sgt² hargai setiap pemberian dari kawan² blogge semua...
semoga ukhuwah kita berpanjangan...


You May Also Like

52 comments

  1. wow...untung jadi top komentor. rezeki tu. tahniah

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..wahh..dapat dua souvenirs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ari2 posmen datang umah dia... He He He...

      Delete
    2. taceng aaaa ngan SS.. sayang ZF je..
      *lari ke suatu sudut sepi dan menangis* hihihi..

      Delete
    3. Dah kenal ke abg posmen tu? Hihi

      Delete
  3. wah tahnia ya dapat hadiah..murah rezeki zarul F

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ole2 utk Cikgu Etuza juga JM dah buat POS LAJU...semoga terima dengan selamat nanti ye

      Delete
    2. alhamdulillah..

      ckgu tgk tu sis JM pon ada utk ckgu... tggu ya ckgu

      Delete
  4. Tahniah ZF...itulah rezeki menjadi blogger kan...abam posmen tu hensem ke tidak? kalau hensem minta no kalau x, buat tak tahu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis.... byk benefit jd blogger ni...
      xensem..xmau mtk lahh...

      Delete
    2. Manaaaaa? Mannnaaaa no phone tu? He He He..

      Delete
    3. xensem..xamu ambek no tel....
      xpon, ambek bg kt SS lah

      Delete
    4. amboi hang ZF.. mentang tak hensem hang buat tak layan nooo

      Delete
    5. Tak hensem takpe, asal hati baik ;) hihihu

      Delete
  5. harap2 2-3 hari lari lagi dapat barang POS LAJU dari sis JM lak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka heheheh... skrg ni saya dah masuk rumah sewa.. kalau hujung mggu sempat balik kg..boleh ambek

      Delete
  6. SS dah buat log report kat pos laju sebab status dalam sistem x update delivered... Ingatkan tak sampai lg... Ha Ha Ha... Hopes u like it! He He He....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah smpai selasa lagi..saja xmau g taw heheheh


      i very very very likee.... senyum ja taw time dpt ni..

      Delete
    2. Ingatkan dah kena culik dengan hantu cina! Kah Kah Kah...

      Delete
    3. alahh... dia pon xmau la.. dia xlarat tgk dah.. kat sana byk dh..

      Delete
    4. Kalu kena culik SS repot polis plak! Ha Ha Ha...

      Delete
    5. itulah lambang cinta SS kepada ZF
      hampa dua ni cek tak tahula kalo jumpa macam mana.. reban bangunan hahaha

      Delete
  7. tahniahh. banyaka aih dapat ole ole :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang rajin mmg dpt banyakkkkk! Ha Ha Ha...

      Delete
  8. wahh...best tu...jadi top komentator...dapat souvenir dari oversea... :D

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah tahniah yer. Murah rezeki ;)

    ReplyDelete
  10. Tahniah yer ZF... Menarik hadiahnya ^-^

    ReplyDelete
  11. tahniah kerana menjadi top komentar.. hadiah yang dapat pun cantik2..

    ReplyDelete
  12. Untung la..orang popular memang macam tu..selalu dapat hadiah..eekekkeek

    ReplyDelete
  13. hahhaha...rezeki kann...tahniah zarul...nnti jangan lupa emel kat saya alamat yer..nak pos something

    http://kameqdeanna.blogspot.com/2015/02/top-pengkomen-bulan-januari-2015.html

    ReplyDelete
  14. zarul..nanti email alamat awak kat akak

    salbiahm85@gmail.com

    nak hantar pakcik posmen ke rumah lagi sekali..hehe

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah dah selamat sampai.. hehhee precious tu nombo iols *bajet diva*
    btw ZF hehe.. around 20something feb ni ada event best kat penang.. hahaha xdela best mana.. nnt CT share..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tau ja event ni.. tapi sayangnya saya di putrajaya pada tarikh tersebut

      Delete
  16. Untungnya dapat hadiah ya Zarul :-).

    ReplyDelete
  17. salam kenal . saat paling gembira jadi blogger bila dpt hadiah dr sahabat blogger ... tahniah !

    ReplyDelete
  18. Murah rezeki dapat hadiah ^_^

    ReplyDelete
  19. wahhhh...bestnya dpt tanda ingat ingatan dr smua org kan..syabas ZF =)

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  20. Untunglah cik posmen singgah rumah...cantik key chain kucing tu

    ReplyDelete
  21. Akak pun dapat jugak dari SS & CT.
    Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  22. pakcik posmen rajin sungguh datang rumah hantar hadiah

    ReplyDelete
  23. hehehehehe... agakanya sampai posmen pun dah kenal x siapa zarul farhana ni :P

    tahniah dapat hadiah. sronok kan. rasa macam dihargai pula bila dapat tanda penghargaan macam tu. hehehehe...

    ReplyDelete
  24. Rezeki2..hehehe...alhamdulillah..Tahniah ZF :)

    ReplyDelete