LIMA LANGKAWI 2015

by - Sunday, March 01, 2015

assalamualaikum...



Event terbesar akan datang..
LIMA LANGKAWI 2015
17 - 21 March 2015
di The Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition
maklumat lanjut boleh klik di sini

2 tahun lepas sempat pergi tengok.. cerita disini
tahun ni harap² dapat pergi lagi...
sapa nak teman pergi ni.. sewa keta pon tak servey lagi.. masih memikirkan lagi.. adakah sempat pergi sehari sahaja atau pon perlu bermalam..



You May Also Like

109 comments

  1. Replies
    1. kena servey lagi.. byk dh full..

      Delete
    2. Akak tiap2 tahun plan nak ke Langkawi nengok LIMA, tapi sampai ke tahun ni belum ada rezeki. Ada je kekangannya.

      Delete
    3. alaaah SS tu konon aje.. dia mrayap sakan..

      Delete
    4. dh..xpyh dok nk ikut ka apa ka.. dh lepas dh.. saya pon xpegi hihi

      Delete
  2. Lima ni jual kapaterbang kan?? errrr kita gi sana tengok kapalterbang je kan... (dan shopping baju ngan coklat hahahaha)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tu semestinya bab shopping..
      LIMA ni pameran kapal2 besar... ada demo kar awan tu yg best tu...

      Delete
    2. bukan kapalterbang jer...maritim pon ada...heheheh

      Delete
    3. nantilah korek tabung sapa tau boleh beli kapal terbang ngan kapal laut mainan... hehehehe... tak pernah gi lagi LIMA ni sejak mula

      Delete
    4. Pi jangan x pi, Najib.
      Berminat beli kapal torobang ghupo ea..
      Saya pun x pernah pi LIMA ke enam ke tujuh ke :D

      Delete
    5. saya tetiap tahun gi Langkawi ni tapi bukan time Lima ni lah tapi time Ironman Langkawi... saya gi amik gambar kat sana...

      Delete
    6. sis JM : Abam sado??!
      langkawi memang syok shopping

      Delete
    7. ArZ : abam kurus like ikan ilis sis JM x pandang hahahah

      Delete
    8. Ironman Langkawi tu program apa tu

      Delete
    9. amboi JM...nk yg abam sado aje...sian abg ikan bilis....hihhiii....

      Delete
    10. ZF, Ironman tu program triathlon...races yg kna berlari, berenang, cycling...mmg stamina daebak diorg ni...

      Delete
    11. JM nk tgk abg sado??? perghhhh....ssh nak carik tuhhh...hihihih

      Delete
    12. Abg Sado lah..kalau penat jalan2 di korea dia boleh dukung heeee

      Delete
    13. oooo program lari lari ka...
      hahahah cari ja abg sado kt korea sana

      Delete
    14. owh baru tahu sis JM suka ikan jerung

      Delete
    15. aRz : ikan jerung GANAZ..tu yg suka

      Delete
    16. RiN : ikan jerung mkn orang tak pe x makan JM no hal :-)

      Delete
  3. Wahh bestnya.. mmg tak berkesempatan pergi la tahun ni. Klu pergi jngn lupa nanti ZF.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lupa kat kitorang..nak souvenir cekelat...hehe

      Delete
    2. Sal cuba sambungkan ayat..
      Betul ke idak tu lain cerita. Hahaha..

      Delete
    3. jangan lupa blogwalking blog kita worang

      Delete
    4. yes yes.. pegi LIMA tu tapi kami nak DAIM ehehe..

      Delete
    5. dh2.. xpyh pesan apa.. saya xdpt pegi

      Delete
    6. FRUST menonggeng..nak DAIM!!!

      Delete
    7. alahhh..tggu nnt saya pergi lagkawi lagi

      Delete
    8. Rin..Tun DAIM nk buat apa? x GAGAH!

      Delete
  4. masa kak Ros kerja kat Mindef, Kak Ros dan officemate la yang dok buat surat jemputan ke LIMA ni.. rindu memori ltu. Tapi, tak pernahnya dapat pi. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada officemate yang dapat pergi, kita kirim salam kat pilot jelah melalui diorang..

      Delete
    2. alahai rugi pengalaman yang berharga jika dapat pi

      Delete
  5. tak pernah lagi bawak anak2 ke sana.. in shaa Allah aan bwk juga mereka ke langkawi, tapi mungkin bukan waktu cuti sekolah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waktu cuti sekolah pepaham jelah kan,...kosnya semua jadi uppp sikit!

      Delete
    2. kos up.. jalan jem.. nak pi semua tempat tak best..
      keje laga montot saja nanti..

      Delete
    3. betul semua up harga time cuti

      Delete
  6. teringin jugak nak pi tapi memikirkan panans tu jadi malas je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..kan..kan..
      Anak2 akak mesti sonok kalau pi tempat cenggini.

      Delete
    2. panas kat sana kat diana.. kena bawak spare payung, air siap2..
      kak shikin, bdk2 suka ni

      Delete
    3. betul lah diana, panas nya x blh tahan lah... lagi plak kt pulau...

      Delete
  7. Dulu masa dok kat mindef...time LIMA ni mmg super bz...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, sis Deanna & Ros saling kenal ka?

      Delete
    2. aa la.. kak deanna kenal kak ros x

      Delete
    3. alamak...kalau tgk muka mgkin kenai kot...hahahahha...

      tp masa sy kt mindef ramai org xsuka ktorg..."suka carik salah orang"

      Delete
    4. Hahaha..semua xsuka ktorg...tu cabaran dlm kerjaya mcm ktorg

      Delete
  8. bestnya, pernah sampai langkawi tapi tak pernah pergi time ada lima ni

    ReplyDelete
  9. oh, nampak macam menarik. tak pernah lak tahu pasal ni.. hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa yg berminat akan terasa menarik la

      Delete
  10. salam kenal. singgah sini terus follow. jom tukar link, kalu sudi meh terjah ngumah saya gak.. maseh..

    ReplyDelete
  11. kenapa LIMA? bukan ENAM, TUJUH or LAPAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahha Akak JM.. kang ZF kuarkan sejarah LIMA..
      sepuluh entry tak abes cerita miahaha..

      Delete
    2. hahaaha... saya xreti tulis entry panjang lebaq..hihi

      Delete
    3. ala...tulus 1 perenggan pun cukup..nak tahu gak sejarah LIMA tu..sejarah MAHSURI dah tahu

      Delete
    4. L tu sndiri adalah utk Langkawi...kalau nak Enam....kena g England kot...hahahhahaha

      Delete
    5. The Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition...hihiihi

      Delete
    6. Sis JM & SS dengan soklan carik pasal mereka :)

      Delete
  12. mahal bangatkan kalau gi masa LIMA... akak tak penahler dapat gi... syiokjnyer kalau ada kesempatan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelancong ramai...tu jd mahal tu..... klu duit berkepok2, blh jugak pegi...hihi

      Delete
  13. Replies
    1. ZF tunggu bulan MENGAMBANG!!!

      Delete
    2. tulaa mai singgah lagi ni xde gak entry baru..

      Delete
    3. bulan mengambang dah lepas...tggu bulan jatuh keriba la

      Delete
    4. kalau bulan jatuh ke riba boleh mkn kuih bulan

      Delete
    5. Bukan main lagi nak menunggu bulan jatuh ke riba. Gelap ah lepas ni!

      Delete
  14. bestnyaaa lahai.. x penah pi. malaih langkawi panas.. ehehe tp tngk slalu mnarik2 laa n tingin.. cuma kenot laa ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. p sekali dh la.. at least ada pngalaman permah pegi

      Delete
    2. time Lima la tiket flight ke langkawi mahal gila.. amek kesempatan ahaha.. xyah p Lima.. ritu makan kt padang kota nmpak tldm penang dok practice. kt pengkalan kat butterworth.. hehehe Lima jugak la tu ehehe

      Delete
  15. tak pernah smpai langkawi lagi...

    ReplyDelete
  16. terkena pulak musim panas lain mcm time LIMA kalini, terus cancle niat nk p.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena prepare siap2 payung. air

      Delete
    2. ZF, klu bulih nk bwk aircond skali...huhuu...

      Delete
  17. ZF : datang blog walking lagi...asyik LIMA je bila nak tukar jadi ENAM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok2 .... hahahah...
      xsempat la sis...

      Delete
    2. x pe i faham...utamakan yg wajib dulu ye..sje rindu nk dgr celoteh ZF tu

      Delete
    3. JM..sy tggu TUJUH...hahahhaha

      Delete
    4. Yee...7 keturunan mahsuri kih kih kih

      Delete
  18. bestnyeeee
    tak pernah smpai langkawi
    bile lah boleh jejak sane

    ReplyDelete
  19. ZF memang suka tengok LIMA tu ke? saya x pernah tengok lagi selama hayat bernafas dekat bumi ni

    ReplyDelete