Permintaan dari My Brother..

by - Wednesday, March 25, 2015

asalamualaikun...

minggu lepas 21 hb sepatutnya saya pergi ke Langkawi.. tapi tak kesampaian jugak selepas di timbang tara setiap perkara dan masalah.. so decide balik kampung lah..
tak pa, 2 tahun lagi plan lagi nak ke LIMA.

kebetulan minggu tu my brother yg menetap kt Kolumpur nuu balik kampung sorg2 dia, tggal ank bini kejap kt sana..
mentang² jarang balik, sekali balik mcm² request noh..tak pa, mak ayah dan adik beradik lain layankan ja abgku sorg ni..
sebelum balik, mintak mak buatkan pulut ngan ikan kering. pagi sampai kat kampung mak dah buatkan pulut ikan kering..
then, nk makan laksa.. kak ngan kak ipar sediakan esok tu...
Ahad tu kami ke Wang Kelian, ni permintaan dri my brother jugak.. so sebiji keta ja kami pergi, nasib baik budak2 dh sekolah.
pergi la kami 4 org ja.. 2 org abg, ngan my mum. saya tumpang sekaki la kalau bab jalan2 ni..

jalan yang sangat gerun
 jalan nak ke sana sangat la mencabar... selekoh sangat tajam. memang tak la kalau saya nk drive ke sana..
Wang Kelian
then, dia nak ke Padang Besar. kami bawakkan ja..
settle menyopping kt sana.. terus mencari mkn plak.. so kami ke Simpang Empat Perlis, mencari bihun sup sedap.. memang sedap la. tapi saya lupa ambek gambar la.. kedai area medan selera berdekatan trafic light ja..

kali ni turn saya drive plak, otw nk ke Alor Star nmpk coconut shake yg famous gak la...
kat area jalan Kangar - Alor Star..
my brother nk mencuba.. so beli la.. sedap jgk..
coconut shake Pak Usu
saya suggest tempat makan satu lagi kat area Kola Kedah.. ikan temenung bakaq 5 kupang.. my brother nak gak mncuba.. so apa lagi terus pegi la..
nnt saya akn ceritakn tempat makan ni di next entry..

seharian kami berjalan, malam baru sampai rumah..tapi puas hati la. dtg tunaikan permintaan abg saya...

You May Also Like

49 comments

  1. hai abang tu lama sungguh tak balik utara ke smpai gitu skali ngidam nak pusing2 utara ? huurm tingin nak p makan2 kat wang kelian tu tp x de geng.. mak ayah bab2 nak p border ke apa mmg berat montot..

    daaaaaapnye pulut n ikan masin.. mmg kat utara je senang dpt..

    ReplyDelete
  2. alaaaa xyah le p Lima tu miahahaha.. panas =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee...betul tu CT...panehhhh....lg pon mesti barang mahal kt langkawi time LIMA tuh..

      Delete
    2. Ct : sis JM ni pun alergic kalau panas..nanti sunBURN

      Delete
    3. JM...nti kalu sunburn kurang hantaran...hik hik hik

      Delete
    4. kalau sunBURN lepas kahwin kena tinggal tak ehhehhe

      Delete
    5. Kalau sis JM sunburn, gi gelapkan kulit. Jadi Dayang Senandung :)

      Delete
    6. Apabila puteri2 lilin berbicara... Matahari yang bersalah!

      Delete
    7. DM : bukan kata barang.. tiket flight pun mahal time lima brlangsung.. kalo p langkawi 39 return bleh dapat.. ni dekat 300 pegh!!!

      Akak JM : bahahaha sep sep.. hello !! kulit kita precious okay..

      Delete
    8. Takut sangat k.JM sunburn kena tinggal.
      Telanlah collagen banyak-banyak confirm putih melepak balik :)

      Delete
  3. Salam dari Bunda.
    Tengok coconut shake tu rasa teringin pulak...jarang jumpa kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermmm...sedap.
      Saya dah telan banyak masa pi johor ritu.
      Seb baik tak kencing manis.

      Delete
  4. baru laa beso skit biji mata SS nengok gambo2 dalam blog ni.... Ha Ha Ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi gambar pertama tu tersgt lah besar dah terkeluar dari frame

      Delete
  5. Replies
    1. tu laa..teringin lak nk cuba bila sebut 5 kupang hihihi

      Delete
    2. lagu tiga kupang, saku penuh padi...haa sambung!

      Delete
    3. enam ekor burung masuk dalam kuali lalaalalaalal

      Delete
    4. SS sambung.... Dah masuk kuali masak kari... Keh keh keh...

      Delete
    5. bila sdap makan paggil sy mai....hahahahah

      Delete
  6. coconut shake itu buatkan tertawan... panas-panas nie

    Jom Vote blog acik bagi msmw

    ReplyDelete
  7. wang kelian....dh lama xg situ...jalan nak naik tu mmg ngeri sikit kan...selekoh tajam betul....tp bila dah turun ke wang kelian jalan dia ok sikit kan...hihihihi

    ReplyDelete
  8. bejalan sakan..siabang tu mesti masa ni la nak manja2 pun.kalau angkut anak bini sekali dia pulak yang kena memanjakan..hahahh

    ReplyDelete
  9. ZF, sorry baru sempat jawab.
    Boleh je wassap akak.
    Tapi, cemana nak bagi no akak ea?

    ReplyDelete
  10. apa yg best kat Wang Kelian?..mesti banyak Wang kan....nak pegi lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan banyak wang..akan menghabiskan wang yg dibawa.. haha.. macam padang besaq la JM.. shoppingggg.. kak deana pandai la bab ni.. baru hbiskan cuti baru2 dtg utara..kan..

      Delete
    2. QA...trip kali ni xmau ajak depa pg wang kelian...next trip kot huhuhuhu

      Delete
  11. bestnya jadi abang dia.....ada kekosongan untuk jadi abang lagi tak? best kot dapat pi jalan pi makan makan

    ReplyDelete
  12. abang yang belum kahwin ada? hahaha..

    tu dia,ikan bakaq 5 kupang tu harga dia memang lima kupang ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhik comel si Sal merisik khabar :)

      Delete
    2. haha..nak meluaskan kuasa dari selatan ke utagha..

      Delete
  13. mak aii, kalah orang 1st time preggy...hahaha
    mesti lepas ni dia balik sengsorang lagi :)

    ReplyDelete
  14. banyaknya permintaan.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. Lama dah tak pekena coconut shake tu.. teringin pulak nak cari hari ni huhu.. :D

    ReplyDelete
  16. Bukan main lagi wishlist abang ZF. Serata tempat pergi haa...

    ReplyDelete
  17. singgah lagi bila nak update ni ZF muahaha

    ReplyDelete
  18. bz betul ZF sekarang ni...lama tak dengar cerita

    ReplyDelete
  19. sedapnya tengok coconut shake tu.. yum yum... eh, pulut ikan kering? x pernah tengok lak

    ReplyDelete
  20. Air coconut shake buat ekin terliur lamanya tak minum huhju

    ReplyDelete