Ter Excited lebih

by - Friday, February 06, 2015

assamualaikum..

terasa nikmatnya malam ni dapat baring² sambil tengok tv, dapat balik kampung, dapat makan sedap² kat rumah walaupon masak simple ja..

oppss... over la plak..
tapi saja nak berkongsi sikit.. hati tengah gembira..
hari ni balik lewat sikit dari kerja..
keluar kerja terus pecut balik kampung..
seriusly rasa syok plak.. tiba2 plak...
bukan apa..seminggu dok rumah sewa tanpa ada tv..kosong ja.. cuti plak tak sama ngan housemate.. keseorangan la kat rumah tu..
siap kena perli ngan member lagi.. baru seminggu praktikal dah kalut nk balik kampung.. dalam Kedah ja pon...hihi nak buat mcm mna. terexcited plak..

sampai rumah tengok ada 2 bgkusan utk saya... saya tak da kat rumah pon, posmen masih mencari saya..
ayah dok cita, apa yang nk kena tulis no ic lak.. asyik posmen mai ja, nak kena sign bg ic..
 ayah tak ingat no ic skrg ni, ingat no ic yg zaman dulu pnya...

You May Also Like

117 comments

  1. Ingatkan ada org masuk minang ka pa... Ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha amin dak lama lagi la tu..

      Delete
    2. a'a la SS laju sangat dia balik kampung ingat apa tadi. hehe

      Delete
    3. hahahah..kalau ada masuk minang bagus gak.. nk rasa pengalaman di masuk pinang la..

      Delete
    4. ZF nk menempel ngn mak lah tu...hihi...untng ade mak lagi...

      Delete
  2. eksaited betul tuu nak balik. saya pun gitu jugak selalu. hahaha ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. slalu org jauh ja homesick... ni org dekat pon himesick jugak aihh

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. saya tak gaduh balik kampung pun. hehe kat situ rumah kat situ kampung kat situ juga opis saya hehe

      Delete
    4. untung lah org tu..jimat duit tau tinggal kat kg

      Delete
  3. hehe pernah mengalami..tak suka jauh dari rumah..

    ReplyDelete
  4. wah happy tul ya Zarul F..tahniah hargai masa

    ReplyDelete
  5. tahniah esok hujung minggu mkan nak ke mana lah agaknya ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tnya makan ka..dok kg xpernah makan luar... makan kat rumah masak ja..

      Delete
    2. masakan kat rumah lah yang paling sedap..... rindu makkkk...

      Delete
    3. mak masak lah yg plg best in the world kan ZF...

      Delete
  6. ayah tak ingat no ic skrg ni, ingat no ic yg zaman dulu pnya...? x faham ayat nih...no ic ayah atau no ic ZF...posmen tu minta IC ayah or ZF..hurmm...kenapa ayah x tunjuk je ic beliau tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah ayat ka...
      ic org yg terima barang tu lah sis...
      skrg kan no ic ××××××-××-××××
      dulu2 punya ×××××××
      paham tak sis...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. JM tak da IC lama... He He He....

      Delete
    4. hahha... kelakar pula kalo sis JM mengaku sempat ada =)

      zinziemeewah

      Delete
    5. kalau sis Jm ada ic lama tu, agak-agak berapa umur sis Jm sekarang ni. hihihi

      Delete
    6. Haip!!! Umur? Biarlah rahsia kerna walau dh tua tp still ngaku muda heeee

      Delete
    7. aceceh apalah sangat dengan umor kan Akak JM.. janji gojes miaahahha..

      Delete
    8. yezza...betul tu CT...umur it's just a number yg penting hati muda belia hihih

      Delete
    9. SS rasa2 SS boleh agak kot umur JM... He He He...

      Delete
    10. tak mungkinlah sis JM ada IC lama...jangan tipu umur kak JM, tak baik...hahah.tapi kalau betul kena panggil Auntie JM lah...haha

      Delete
    11. SS : kalau tahu tu dendiam je tau..malu i nanti...so biarlah rahsia :-)

      Delete
    12. Sal :.Auntie pun autie lah hihihih

      Delete
  7. wahh....femes ZF sekarang ni..seminggu 2 kali posmen cari..ayak tak hairan ke hihhi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis laa posmen x leh nak goyang kaki... He He He...

      Delete
    2. hairan la jugak... sapa dok mai bg mcm2 ni...nk terang byk2 depa tak faham..so ckp la.. menang dalam internet ja la..

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. apa salahnya bagi keje sikit kat abam posmen tu..bukan selalu kan ZF kan..ke hujung bln nanti ada lagi posmen bertandang :-)

      Delete
    5. tu xtahu lah..ada rezeki ada lah...

      Delete
    6. kan.. ntah2 posmen tu pn excited dok tgu nk hntar brg ZF...hahaha

      zinziemeewah

      Delete
    7. hahaha lepas ni naik nama zarul farhana aje kat sampul posmen pejam mata aje mai hantaq.. boleh hafal dah..

      Delete
    8. betul la sis JM. ZF pun asyik sebut pasal abang posmen ja

      Delete
    9. ZF byk dapat hadiah kerana menjadi Top Commentar Blog :-)

      Delete
    10. Kalu orang tanya... Cakap aje... Surat dari feminat... He He He...

      Delete
    11. hahahah.. tah2 abg posmen pon dah muak nk dtg rumah..hihi

      Delete
    12. ntah2 posmen tengok surat pun dah tau mesti ada surat ZF..

      Delete
  8. mesti "barang" tu dari sis JM dan sis Farrah MF kan ..tul tak heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahh sis ni.. tggu la.. nnt saya update hihi...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. jeng jeng jeng.. sape yang hantar tu

      Delete
    4. hihi Akak JM kan antara yang rajin mengepost heheh..

      Delete
    5. ahakss..ada rezeki lebih boleh lah kongsi ngan kawan2

      Delete
    6. barang apa tu JM? Barang baik punyaaaa ke? He He He...

      Delete
    7. wait n see ya... nnt la kita bg taw.. xsempar lagi...

      Delete
    8. tepat betul tekaan kak JM..hehe

      Delete
  9. rumah sewa x ada TV? ya Ampunn..mmg bosan gila lahhh kalau mcm tu...semua kutu boleh mati sbb x de hiburan ahahaah..ehh..pesal satu entri 2-3 klai komen ni..sorry ZF..TERLEBIH EXCITED baca entri ni hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM dah tersampuk bom kot sepanjang hari ni... He He He...

      Delete
    2. rumah kosong sis..amboii perli nampak... hahahaha

      apa beza tersampuk bom ngan tersampuk hantu..

      Delete
    3. SS...hari ni mmg tersampuk BOM dari Puteri Hang Li Po...dh ready nk up entri khas buat beliau...kena bom ATOM pulak tu hihihi

      Delete
    4. cepat2 nk tgk entry utk beliau...hihi

      Delete
    5. hahahah CT okay kalo xde tv tapi x ok kalo xde tenet hahaha..

      Delete
    6. samalah kita CT..kalau x de tenet sanggup pegi CC

      Delete
    7. Wujud lagi ke CC dizaman ni?

      Delete
    8. saya tak da sampai p CC.. segan.. ramai bdk2 dan org laki ctu...

      Delete
  10. selamat menghabiskan wiken dengan femli tersayang :D

    ReplyDelete
  11. wah!!! excited sungguh ni. penat sgt ke keja..siannya... mcm akak mula2 start kerja dulu, 1st day jer trus kena blik kul 9 mlm, pastu the next day smp sebln strusnya kul 12 tgh mlm..hhhuhu.. every weekend pn masuk opis. then bila settle kerja 1st weekend dpt blk umah nk menangis rasa... memg perasaan over excited nya itu sgt la OVER.. mcm dok oversea 10 thn tak pernah blik..hihu

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  12. syoknya dapat balik kampung... tak kira dekat ke, jauh ke, mesti excited nak balik kampung kan :)

    ReplyDelete
  13. Biasala tu. Cikfafa pun mcm tu gak. excited nk balik umah tapi padahal satu pekan ja. Hahaha.
    Eh bukan cuma jena sign ka? Tak tau plak kna bg ic skali..

    ReplyDelete
  14. kena tulis no ic tampal kat dinding la nampaknya..hahahh

    ReplyDelete
  15. Hehehe takpe la abang posmen tu leh buat kerja sikit ZF

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..kerja dia dibayar kan.. xda la mkn gaji buta

      Delete
  16. wah macam tak bole hidup la pulak bila rumah sewa takde TV, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. 2 minggu saya hdup rumah xda tv..alhamdulillah hidup sihat lagi hihi

      Delete
  17. Wahh.. salam ceria selalu.. minggu ni kurang dpt dpt berblog pulak saya huhu.. :D

    ReplyDelete
  18. hihi sejak blaja kat selangor keje asyik balik kampung saje kalo cuti mmg xdan nak homesick..
    balik penang melangut bosan.. baik duduk bangi ahaha..

    ReplyDelete
  19. time practical dulu lepas abes skolah aje terus meronda.. tak ingat nak balik rumah bhahaha..

    ReplyDelete
  20. asyik cerita pasal abang posmen ja. siapa abangosmen tu? hehe gurau ja

    dapat hadiah giveaway ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadiah kerana rajin tinggalkan komen MELETOpppp

      Delete
    2. jgn la.. nnt melekat plak abg posmen

      Delete
  21. Best kan kalau dapat balik rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bicara anak rantau,...sabar je dik Farah.

      Delete
    2. xpa Farah... at least merasa gak peegi jauh

      Delete
  22. hehehe paling best dapat balik umah sendiri kan.. orang rajin nih, mana tak banyak bungkusan bertandang ke rumah.. orang tua2 nih memang mudah ingat no ic lama lagi berbanding no ic sekarang nih yang berjela2 panjangnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, mak akak pun sama. Dia hafal i/c lama je. Akak kena ingat nombor i/c baru dia. Kalau adik2 perlukan no i/c nak isi borang, dia suruh tanya akak. Padahal ada je i/c dalam purse ;)

      Delete
    2. betul2 tu..yg lama dia ingat lagi...
      wah akak ingat noh

      Delete
    3. bagus laa kak Farrah, boleh ingat no ic mak sendiri.. sama laa mak ngan ayah pun sama, diaorang cepat betul ingat no ic lama.. no ic baru, pakai kena korek purse/wallet nak tengok no ic baru..

      Delete
  23. Salam kenal...siapalah tak eksaited balik rumah ye..saya paham perasaan tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wanie...lepas kenal dengan ZF..get ready lah kena bom nanti :-)

      Delete
    2. betul tuh wanie.. get ready yer.. hehehe..

      Delete
    3. hahahah belum masuk gear lagi ni...xsempat lagi ni

      Delete
    4. cepat ZF masuk gear cepat.. hehehe..

      Delete
  24. Akak paling suka dapat bungkusan drpd posmen. Kalau beli sendiri dah cukup gembira, tapi kalau org yg bagi bertambah ke gembira. *kalau dok sorang2 pastu takde TV mmg la boring. So, tak salahkan awk la kalo awak excited nak balik kampung.

    ReplyDelete
  25. hehehehe... saya pun nasib baik praktikal duduk dekat rumah mak cik. xde la rasa nak balik rumah sangat. hehehe.

    sama la kita. ayah saya asyik cakap. penatlah ayah, long. asyik kena sign surat je x abes2. hadiah apa yang dapat tu. hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi
      kalau ayah saya, dia xpaham bnda apa. saya ckp ja dlm internet tu

      Delete
    2. betul, orang2 tua bukan paham sangat.. jenuh nak explain..

      Delete
  26. Biasala kalau duk jauh dari family memang akan terkena homesick ni...hahahaha...

    mak kat rumah pun asik ckp, susa nk sign minta2 ic ni..mak x ingt..heee :D

    ReplyDelete