Kes Kecurian menjadi jadi

by - Saturday, December 20, 2014

assalamualaikum...

2 hari lagi sebelum start exam final...

baru sebentar tadi saya hendak ke kedai dalam DPP ni ja.. nak ambil buku dan nak beli roti buat bekalan study..
semasa perjalanan saya tapi masih dalam kawasan blok saya lagi tapi di luar blok sikit sbb saya ikut tangga lain.. saya ternampk seseorang ditangga depan yang ada jual2 barang makanan (ada juga salah satu box saya letak jual air tin).
saya perhatikan dari luar blok tu, saya nampk seorang lelaki seperti dalam keadaan mencurigakan sambil kepala dok kalih kiri kanan mcm dia takut ada orang kot nampak dia...
tapi dia tak nampak saya sebab saya terlindung ckit disebalik dinding..

masa tu jadi dengan pantas juga la.. dia pon ambil sebungkus biskut yang dijual terus lari... saya pon time tu kejar nak tengok dia lari mana...
dia lari kat kawasan gelap belakang blok....

dh hilang dari pandangan saya, saya pon blah la..pegi kedai..
balik cerita kat roomate, then terus cita kat ketua blok...
mintak ketua blok post dalam group fb mintak penghuni blok hati2...
saya risau jugak.. selalu musim exam ja mesti akan ada kecurian.. kalau tak kecurian, kes mengintai la.. lelaki masuk perempuan kejar la time pagi2 buta.. yelah musim exam kan orang selalu tido lambat dok study..
tambah plak sem ni saya diturunkan pangkat.. sebelum ni duduk bilik tingkat 3, sem ni kena turun tingkat bawah sekali... katanya student last sem suka dok bawah.. tak da maknanya, dah selesa dok atas bagi bawah plak...huhuhu..
dok bawah ni bahaya ni.. senang kecurian nak berlaku.. aihhss...
risau barang2 ja..

dapat mesej dari ketua blok mintak buat repork kat Unit Keselamatan plak..
nie part malas nak call nie.. sat g UK datang bilik lak.pas2 kena jadi saksi lak.. adohai..
nak study lagi..esok ja la terus pegi jumpa Uk terus.. senang cita... tak payah nak mai bilik la sat g kecoh plak bilik ni buat salah..

dah semalam kantoi roomate dok memasak dalam bilik.. kebetulan UK buat rondaan..
harap-harap tak ada berlaku apa-apa la...



You May Also Like

49 comments

  1. makanan die amik tak berkat..hasihh

    ReplyDelete
  2. Cik Zarul Farhana ada ilmu silat gayung tak? Kalu ada hayunkan gayung tu kat pencuri tu... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah bukan setakat gayung ja.. baldi semua nk baling....

      Delete
    2. Kalu SS cuma ada silat cekak pinggang aje... Tak larat nak kejar... Hi Hi Hi...

      Delete
    3. ingat tadi nk buka taek kwan do ja..tapi masalahnya takut taek lain plak jadi... opss hahahahah

      Delete
    4. Patutnya bukak silambam... Kalu taek yang jadi kena silajamban laaa kasi tarukkk... Ha ha ha...

      Delete
    5. kahkahkah.... kira ok la tu..sbb tgk muka pencuri ada gaya muka mcm jambam pecah hahahah...

      Delete
    6. hahahaha adoi. tak mampu nak komen apa2 bila dah terbaca komen si SS ni hahahaha

      Delete
  3. as'salam ..huuu! bahaya bahaya..hati2 mujur tak ke ruang gelap tu.tak usah dek..kadang tu kita tengok macam dia tak nampak kita tapi dia pura2 alihkan kedaan..mohon doa agar sentiasa selamat ya..ni di U ke ni...macamana lah ada pencuri tu menyelinap masuk;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam... tu la.. tapi kalau nak pegi toilet memang saya akan lalu dekat area tangga n sebelah tangga gelap jgk... kdg2 student pon curi gak.. kdg2 takut org luar sama..

      Delete
  4. uish,memang bahaya ni..hati-hati tau zarul!

    ReplyDelete
  5. salam kenal..singah blogwalking kat sini.. ☺

    huuu bahaya..jangan kejar kalau dah masuk tmpat gelap tu.fikirkan keselamatan diri

    ReplyDelete
  6. Macam macam kan.. Kesian farhana nak study lagi. Kita juga yg tereffect

    ReplyDelete
  7. ish, takutnya jadi macam tu. tapi nasib baiklah benda teruk x jadi pape. saya pun pernah ada kes kecurian masa SPM dulu. dia p pukau semua orang, orang yang biasa stay up tbe2 tidur awal. semua orang x sedar apa, pastu esok pagi, cek barang semua hilang. yang pkai rantai emas pun dah xde... haish...

    ReplyDelete
  8. jaga diri ZF. nasib orang tu tak nampak ZF tengah tengok kat dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la siap saya imagine lagi..kalau dia nmpk saya.manataw mcm dlm tv tu dia ada bawak snjata ka

      Delete
  9. Salam kenalan
    #566
    http://www.coretanhatiibu.com/

    ReplyDelete
  10. time ni jugak budak2 tengah takde duit...da hujung2 sem, nak beli makanan pun kekadang tak mampu...tu jadi kes mencuri makanan yang orang jual lak...

    ReplyDelete
  11. ehh..bahaya gak dah yeerr....dulu tenang jer duduk situ...sy dok tgkt bwh lagi...dengan bilik selalu terbukak...zaman dah berubah kan...

    ReplyDelete
  12. bahaya, bahaya... hati2 la korang ye...

    ReplyDelete
  13. Dpp mana ni? mmg time exam sekarang ...good luck

    ReplyDelete
  14. Kena sentiasa berhati2 kan... brg2 yg berharga & penting jngn sesekali terlupa di simpan betul2. Makan hasil curi ni jadi darah daging... tak berkat hidup nanti... wallahu a'lam..

    ReplyDelete
  15. terima kasih perkongsian kita selalu lah berhati hati walau ke mana..amalkan langkah kaki kanan dan doa selalu. Dahulukan ingat Allah minta jauhkan musibah ya..

    ReplyDelete
  16. jangan main kejar sembarangan jer... takut kalau dia buat jahat pulak...

    ReplyDelete
  17. bahaya mcm ni..semoga sentiasa dilindungi Allah SWT..

    ReplyDelete
  18. Curi makanan.. lepas tu nak makan baca bismillah... adoii.. apa la pencuri nie..

    Apa pun moga sentiasa selamat la.. n gd luck for your exam..:D

    ReplyDelete
  19. Sekarang nie kat mana-mana pun kena berhati-hati...

    ReplyDelete
  20. saya doakan moga awak dan semuanya selamat,
    take care yea
    thanks singgah blg saya :)

    ReplyDelete
  21. Biskutpun nak curi..penagih la tu..bahaya la..takut bila dia rasa line clear dia naik pulak sampai atas..uih..bahaya..

    ReplyDelete
  22. Kes kecurian kat blok prmpuan ni menakutkan.. kalau sekadar curi tak pe lagi jangan dia bertindak diluar kawalan apa-apakan prmpuan sudahlah.. semoga farhana sentiasa dilindungi..

    ReplyDelete
  23. Salam pkenalan sis...

    Mst skang tgh sit xm...wish u all the best...and hati2 selalu...

    ReplyDelete
  24. Salam. Hee semoga negara akan tetap aman damai sentosa sejahtera senantiasa. Amin.

    ReplyDelete
  25. Sama lah. UMP pun time exam je mesti ada kecurian. hati2 yer zarulfarhana :)

    ReplyDelete
  26. laki tu budak hostel jugak ke? or org luar? curi biskut alahaii lapaaa ke diaa huhuhuhu

    ReplyDelete
  27. salam....telah masuk anda dalam bloglist saya....

    ReplyDelete
  28. Jaga diri baik-baik. Hati2 ye, Zarul.

    ReplyDelete
  29. uuih hati hati diknon oi.. rela kes curi lagi daripada kea intai ke laki masuk blok ke macam hape je.. awatlah tebiat sangat sampai cemtu..

    ReplyDelete
  30. Bab memasak dalam bilik tu akak pun buat dulu. Alhamdulillah tak pernah ada rondaan.

    ReplyDelete
  31. Lorr ada pencuri pulak.
    Tak cam sape ke?
    Dah dapat tangkap ke?

    ReplyDelete