Cuti Krismas

by - Saturday, December 27, 2014

assalamualaikum...

sempat saya singgah pasaraya kt Alor Star yang baru di buka baru2 ni... kali kedua saya datang sebenarnya... 
motif nak datang sini nk singgah kedai Mr. DIY dan Daiso...  nak cari barang2 yang comel lote dan kiut miut.. baru2 ni ex roomate request tolong buatkan photo booth majlis dia nant.. so saya pon start servey... terjumpa satu barang yang memang nak sangat bila tengok kak farah guna utk krafnya.. punch craft.. sebelum ni mencari tak dapat...



settle membelek setiap barang kt Mr. DIY dan DAISO..kalau nk belek betul2 mau berejam.. setakat belek ckit2 ja sebab kejar masa..
masuk plak bahagian baking kt aeon..ada jual pizza.. murah jgk,ok la. sebelum ni doo teringin domino piza. dapat yang ni ok la.. 5 minit ja siap.. boleh tengok dia masak. harga pon murah Rm 3.90


start masak

taraa... dah siap..

masa nak keluar ternampak plak promosi almari 3 tingkat.. sebelum ni pernah beli tempat lain berbelas harga dia.. kali ni promosi hanya RM 9.90 ja.. apa lagi.. tengok purse ok ada lagi duit.. boleh beli.. simpan untuk masa depan.hehhe.. kot2 nanti ada rumah sendiri.. leh simpan buku2..
sapa berada berdekatan boleh la pegi beli sempena promosi krismas ni.. smpai 28 hb ja.
sekarang dok berkira-kira nak beli lagi tak almari tu.. geram sebab murah.. tanya mak, boleh tak nk beli lagi.. mak kata " ikut suka hang la".. masalahnya duit nk kena mintak kt mak ni hihi..

You May Also Like

32 comments

  1. Replies
    1. Bestnya pi Daiso n DIY.
      Akak tak pernah pi yang kat Seremban. Tang mana ada pun xtau.

      Delete
    2. Anak dia pandai pawww... Hi hi hi...

      Delete
    3. kak shikin, kt kedah ni pon baru ja ada.
      SS, bukan paw taw,mintak jgk hehehe

      Delete
  2. kalau kat negara barat ni kemain lagi banyaknya jualan murah lepas perayaan...

    ReplyDelete
  3. Sama plak aktiviti kite... Mamam pizza... Lepak DIY... Baru dok mention psl daiso dgn diy kat blog nazeck...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok bagus... jom lepas ni boleh la p sekali.. melepak melantak...hihi

      Delete
    2. Melepak melantak mengorat... He he he...

      Delete
  4. bila dengar murah yang berbelah bahagi tu kan. hahahahaha.. saya ni pun duk tatap Lazada je tak habis2... adoi..

    kalau barang craft banyak sangat dekat One Utama. kalau ada masa, try la p sana hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli online kt lazada saya xpernah lagi la...
      one utama kena tggu saya turun kl baru pegi kot

      Delete
  5. Mintak ja..anak kesayangan mesti mak bagi punya la..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh xda maknanya ank kesayangan hahahaha

      Delete
    2. ishh xda maknanya ank kesayangan hahahaha

      Delete
  6. Aloq staq dh da big aeon eh...bestmye kalau leh makan piza tuhh....nyummm..hihihihi

    ReplyDelete
  7. kita lepak lepak dekat rumah je cuti krismas. hari hujan tak dapat nak keluar :)

    ReplyDelete
  8. yang warna warni tu?
    murah la..kalu yang warna coklat biasa pun dah berapa

    ReplyDelete
  9. cuti krismas ana x begitu indah huhh!

    uishh kalo dah masuk DIY & DAISO mmg takleh dok sat ja dlm tu hehe.
    hadoi jenuh tahan nafsu bila p time ada promosi sana sini =D

    ReplyDelete
  10. shopping ni memang suatu nikmat kan.. heaven.

    ReplyDelete
  11. As'salam baru nampak gambar2 tu Zarul..cute pula almari2 tu kan murah tu

    ReplyDelete
  12. oooowh masuk Daiso hakikatnya boleh jatuh miskin hahaha. pandai dia kan konon semua rm5 kita ingat murah abes dah hahaha..

    awaaaat ni pizza adoiyai. blogwalking memalam seksa jiwaku..

    ReplyDelete
  13. Kalau berkenan.. beli je.. beli jngn tak beli hehee.. :D

    ReplyDelete
  14. sis JM suka beli barang di DAISO sbb? MURAH!!!!!

    ReplyDelete