Request Bihun Soto

by - Monday, December 29, 2014

assalamualaikum..

sempena cuti Krismas yang lepas.. saya ada plan nak ke Penang. tapi salah sorang dari member tak dapat izin utk join. kebetulan minggu lepas asyik hujan ja. so saya decide cancel la nak ke Penang. macam tak best plak nak jalan dalam keadaan hujan. so saya nak balik kampung la. 
tapi terfikir alang2 saya nak balik kampung akan lalu Pokok Sena.. so nak singgah la rumah Mira, disebabkan dia tak dapat izin nak pegi Penang, saya request kat dia nak makan bihun soto air tanagn dia.
sebelum tu singgah ambek sorg lagi member, Rokiah kat Alor Star. dia pon cuti, boleh la buat reunion kami 3 orang ja.

alhamdulillah sampai ja rumah dia, terus di jamu bihun soto... nyummy... perut kelaparan dari tadi lagi... bertambah-tambah lagi kami makan.. kesedapan dia terasa betul la.. dah lama tak makan bihun soto dia.

bihun soto

sampah-sampah dalam bihun

sup 

selepas habis makan.. 2 jam gak nk habiskan hehehe.. sambil makan berborak bagai... 

sampai sup pon sampai kebawah dok meratah ayamnya
boleh la sapa nak ambek order dari mira.. mira ni anak tauke ayam.. so datang rumah dia setiap menu mesti ada ayam.. hehehe
ni syok kawan ngan dia ni, dapat makan ayam sedia..

dah settle makan semua, kami nak ke coconut shake yang berdekatan rumah mira.. saya pernah cita sebelum ni DI SINI.
tapi kali ni kami memesan ikut saiz plak. nak tengok saiz dia besar mana. dari mula saiz m,l dan xl
ok.. sekali dah sampai..teruja kejap saiz xl tu. memang besar la.memang tak mampu nak habiskan. nasib mira punya order.. akhirnya tapau ja bawak balik..hehehe
M,L,XL


akhirnya dihabiskan juga. time ni tengah hujan pon still ramai orang datang..
kebetulan ayah si Mira datang jugak bawak Umi nya. kira nya rezeki lah jgk.. coconut shake kami semuanya dibayar oleh ayah nya mira.. kalau taw la ada orang nak bayar, order saiz xl ja.. heheehe.
alhamdulillah bersyukur dah tu..
thanks Mira a.k.a tembam hehheh.. (ku tahu ang mesti baca entry aku ni hehehe)
nanti kita keluar lagi ya.


You May Also Like

55 comments

  1. Kalu pegi umah tokei ayam... Menu semua ayam... Klu tokei baja... Semua baja... Keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cehh.. dia bg baja buat tanam pkok bunga la

      Delete
    2. Yg warna merah tu pe? Sebelah togeh...

      Delete
    3. terliur balik ni tengok.. adohai.. nk request lagi boleh ni.. tapi nk p tu la.. segan plak

      Delete
    4. Cik zarul farhana masak laaa sendiri... Dah siap... SS tolong makankan... He He He...

      Delete
    5. kalau saya masak tak mnjadi bihun soto ni..jd lain nnt..

      Delete
    6. Jadi apa? Laksa? Ehhh! Kedah ada laksa ke?

      Delete
    7. ehhh mest la ada..law org xpanggil la laksa kedah..sedapnya laksa...nk buat skrg ikan mahal lak

      Delete
    8. Zarul..buat laksa guna ikan sardin..boleh kan :-)

      Delete
    9. haah betoi3 laksa sardin sempoi! laksa belut pon ada org buat JM. cuma lalu telan dgn x lalu telan je la hehe

      Delete
  2. Wahh sedap..aku terliur plak..tgh mlm baca hujan sejuk2 ...sedapnye sup panas2 pedas2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon dh terliur gak heheheh..rasa nk mkn lagi

      Delete
  3. Bestnya kalau request tup tup dapat.
    Banyak macam nak buat kenduri je.
    Mehlah sini sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nk pegi rumah dia slalu saya request mcm2 hehehr..
      meh la akak

      Delete
    2. Kalu dari Kedah nak ke Seremban... Memang basi di Selangor laa jawapnye...

      Delete
    3. hehehehe... mai kedah terus makan

      Delete
    4. Harus tapau untuk makan otw balik pulak ni.

      Delete
    5. hahahahah... dh mkn pas2 nk tapau lagi... heheheh

      Delete
    6. Iskkk2... Tamak pulakkk... He He He...

      Delete
    7. heheheh buat bekalan sepanjag jalan

      Delete
  4. Cococnut Shake tu yg best... kalau saya pun nak yg XXL punya saiz... yg besar baldi tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang sado mestilah boleh.
      Asben akak pun badan besaq mmg kuat minum air.

      Delete
  5. Wahh sedapnya. Terliur tengok. Untunglah ye request je kawan buatkan. Nanti request pelik2 sikit. Haha.

    ReplyDelete
  6. aigooooo scroll blog memalam ade makanan pulak dah. huuurm telan ayaq lioq la. mai penang hello k.. tp CT ade kat nibong tebal ni ha. x jalan mana hujan manjang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk hello hello la law jd p penang.. bak mai no tel... dlm blog xleh halo halo

      Delete
    2. hehehe mai area nibong tebal parit buntar hello hello k.. nanti den kasi no..

      Delete
  7. Betul dik sekarang musim hujan renyai2 je kt kl...redup je...nak ke mana2 pun rasa gusar sbb takut demam dan mcm2 lg kan...lg satu tak byk tmpat leh pi sebab hujan...sedap yer semua menu tu...coconut shake tu alahaiiiii mengugat anak tekak sis hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..meh la jlan kedah..cari coconut shake

      Delete
  8. soto! suka sangat makan soto ni
    memang berpeluh badan kalau kena gayanya...hehe
    coconut shake tu sedap ke? tak penah rasalah

    p/s-membalas kunjungan =)

    ReplyDelete
  9. Wah...!!! Sedap...

    Papaglamz singgah dan follow blog ni. Jom terjah n follow Papaglamz.

    www.papaglamz.com

    ReplyDelete
  10. ya ampun sedapnyaa soto. makan pulak dengan sambal kicap berapi.pehhh.memang terangkat :D

    ReplyDelete
  11. complete set sotonya..macam ni baru best..

    ReplyDelete
  12. Bihun soto ni memang sedap pekena panas-panas time-time musim hujan cenggini.

    ReplyDelete
  13. bestnya sup dimakan waktu2 hujan macam niiii... dapnyaa dapnyaa sejuknyaaa opis ni. dapat makan soto sedap niiii heeee~

    ReplyDelete
  14. Amboiiii,...bukan main lagi 'picnic' ngan soto! Sedapnyaaaa!

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Fuhh... licin coconut shake tu hehee...Bihun soto mmg best... mmg tak tolak laa saya.. :)

    ReplyDelete
  17. kalau sis JM nk ke rumah Zarul pastu request Nasi Ayam..agak2 leh dapat tak..mesti tak boleh kan sbb bukan tauke Ayam hihihi

    ReplyDelete
  18. nape x minta resipi bihun soto dari si Mira anak tauke ayam tu..nanti boleh share kat sini boleh kengkawan try buat..kalau sedap leh sis JM jemput Zarul datang mkn...boleh hajak SS sekali :-)

    ReplyDelete
  19. Coconut shake sz XL 1....

    Singgah & follow sini #585.........;-)

    ReplyDelete
  20. baguihnya Mira sudi buatkan soto. mmg pulun la no hehe. ana kurang sikit coconut shake ni. kalo oreo or chocolate shake mmg bagi p la size XXXL sekalipon inshaAllah habeh =D

    ReplyDelete