Keadaan Banjir

by - Friday, December 26, 2014

assalamualaikum...

alhamdulillah semalam selamat sampai kampung.. sebelum balik mak dh call ckp hati2 takut ada jalan di tutup sebab banjir daerah Padang Terap.. alhamdulillah sepanjang perjalanan tak da apa2 la..just dok hujan ja..

tengok dewan di kampung ramai orang. mereka tempatkan mangsa banjir di kampung saya di situ. ada juga mangsa dari kampung lain di situ.. dengan bomba, bot pon ada.. ramai betul semalam pakat naj tengok tempat banjir.. kawasan banjir dekat ja ngan lorong rumah saya... sampai ke malam still dengar orang dok pergi tengok.. semalam dah masuk tv kampung saya.. pagi tadi segala jabatan turun mai tengok.. tv3 pon ada datang tadi..
sini tak la hujan lebat tapi banjir disebabkan air dilepaskan dri empangan.. air di empangan dah terlalu banyak, jika tak dilepaskann nant pecah, mau satu kampung kena tu.. ada juga beberapa jalan ditutup..

tapi di Pantai Timur lagi teruk banjirnya.. semalam dapat whatsup dari member di sana, mintak doakan mereka...
saya harap semuanya selamat..

You May Also Like

28 comments

  1. kejap etuza akan ke pekan dah ambil no akuan my bank perihatin Ummah Malaysia nak bank in kebetulan mak minta beli barangan jualan kat kedai dia...mari doakan dengan penuh ikhlas..hari ini musibah kat sana ..kita tak tau ujian allah..

    ReplyDelete
  2. semoga keadaan kembali pulih. amin

    ReplyDelete
  3. semoga semua penduduk yang terlibat mengambil langkah berjaga jaga dan di lindungi ALLAH SWT..Amin

    ReplyDelete
  4. Oh, di sana banjir sebab air empangan dilepaskan. Betul juga,..lagi teruk keadaannya kalau empangan pecah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa kak farah.. dh xdpt nk tampung air dh.. so lepas ckit2 la..tapi ckit pon byk kampung kena

      Delete
    2. aa kak farah.. dh xdpt nk tampung air dh.. so lepas ckit2 la..tapi ckit pon byk kampung kena

      Delete
  5. semoga tak berlarutan banjir ni. risau jugak air makin naik di pantai timur

    ReplyDelete
  6. Take care yourself ok... Cik Zarul Farhana jangan berkubang plak dalam banjir... Nanti masuk TV 3... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. adohai SS.. dh tengah bertempek bedak sejuk ni.. hang buat lawak lak.. hahahah...
      tapi syok ooo dpt masuk tv tu...hahahaha

      Delete
    2. Tak paa laaa... Esok tv 3 mai... Tepek lagi bedak sejuk kasi tebal... He he he...

      Delete
    3. kan sat g masuk tv, org xkenal lak sapa... kita famous lah

      Delete
    4. dok bertempek bedak sejuk lagi ka ZF?
      ke dah balik dah dari kampung? hehe

      Delete
  7. Harap keluarga awak okay2 sahaja. Amin amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah family saya ok ja.. umah jiran ja

      Delete
    2. owhh rumah family ZF ok je ka? Alhamdulillah la kalo camtu..
      moga2 cpt reda lah dugaan & ujian kalini..

      Delete
  8. semoga mereka semua selamat sahaja hendaknya. harap2 gelombang kedua tak teruk sangat lah. hmm

    ReplyDelete
  9. jaga diri.. jgn dok main ayaq banjir plak ZF naaaa hehe

    ReplyDelete
  10. Moga Allah pulihkan segalanya.

    ReplyDelete
  11. semoga semuanya terkawal dan mudahlah urusan nak hantar bekalan makanan and barangan.

    ReplyDelete
  12. Semoga Allah sentiasa memberi ketabahan & perlindungan yg sebaiknya buat semua mangsa banjir... aamiin..

    ReplyDelete
  13. esok misi bantuan kepada mangsa banjir bermula..sis JM terlibat sehingga 8 jan..doakan agar semuanya berjalan lancar ye amin..

    blog sis akan sunyi seketika huhuh

    ReplyDelete