Cikguku...

by - Thursday, December 11, 2014

Assalamualaikum...

selamat petang kepada anda, anda semua...
sambil nak menunggu event dinner malam nie, sempat lagi saya masak sup sayur..lapaq dah aihh nak tunggu malam nanti...
minggu lepas hujung minggu saya bz dengan kenduri kan.
masa attend salah sebuah kenduri tumah kawan kelas, saya terjumpa dengan cikgu zaman sekolah rendah...
sebenarnya memang tahu pon cikgu tue sepupu dengan member tapi tak sangka nak jumpa...
Cikgu Junaidah.. merupakan guru kelas saya masa darjah 3 dan juga cikgu ngajar Bahasa Melayu...
dulu suka tau ngan cikgu junaidah nie.. dah la segak..dia ngajar pon best...
cikgu junaidah ni orang sekampung juga tapi tak pernah jumpa pon.. cikgu pon sekarang dah lama pindah sekolah..so memang tak pernah jumpa la...
masa tu excited juga dapat jumpa.. cikgu pon masih ingat nama saya lagi taw.. hehehe..
boleh plak cikgu announce kat situ.." nie la anak murid saya sekolah rendah dulu, dah besar dh ank murid ni.. sama besar ngan cikgu.."  berbunga-bunga hati ini tau...
ayah cikgu tu pon tegur saya jugak.. " nie adik Mat zack kan?" betula pakcik, tu abg saya..
kebetulan abg kepada cikgu Junaidah.. kawan abg saya juga..iautu cikgu Junaidi.. cikgu junaidi juga pernah ajar saya masa sekolah rendah dulu..pernah jadi guru kelas saya juga dan ajar sains..

apapon thanks cikgu..banyak ilmu cikgu curahkan...sampai la saya ketahap ini...
saya doakan cikgu sentiasa sihat slalu...



Cikgu Junaidah

You May Also Like

29 comments

  1. Awet muda cikgu tu ye..zarul ni mesti pelajar cemerlang, tu yang cikgu ingat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh xla pelajar cemerlang...pelajar pendiam ja dulu hehehhe

      Delete
  2. Memula SS singgah blog ni... SS ingat 'Zarul Farhana' tu combine nama suami dan isteri.... Maafkan patik empunya blog... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aihhhss apa la SS ni... ni nama betul saya taw...

      Delete
    2. Tu laaa Makkk ni dah confuse... He He He...

      Delete
    3. hahahaha... memang ramai pon kata cm tue.. kt fb lagi la..org kata combine ngan nama pakwe la... xda maknanya nk sweet2 dok combine nama...

      Delete
    4. ha tudia la Ana ni pon dok ingtkan combine nama ka apa owhh rupanya mmg nama betoi no hehehe

      Delete
  3. kdg² segan bila terserempak dgn cikgu²..bkn apa, sbb teringat dl ms sekolah degil.. dh bsr gini cikgu msh ingt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2...tapi time sekolah rendah saya tak degil..saya pendiam ja..pemalu la

      Delete
  4. mesti cikgu rasa gembira anak-anak muridnya berjaya...dua beradik pernah jd cikgu Zarul, wahh..bagus ni..

    ReplyDelete
  5. seronokkan dapat jumpa guru yang pernah mengajar kita.

    apatah lagi guru tersebut kenal nama kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul... kalau leh nk cari cikgu2 yang lama dulu

      Delete
  6. bgs la awak ni tak lupa pd org yg byk mencurah ilmu sampai kita boleh berjaya .. tahniah !!

    ReplyDelete
  7. Zarul..utk kertas kraft..zarul whatsapp cik mah ye...0176626152

    ReplyDelete
  8. Tetiba petang ni akak cuba recall cikgu2 dari darjah satu...
    bestkan kalau terserempak dgn cikgu2 yang pernah curahkan ilmu pada kita.

    ReplyDelete
  9. Salam...wah dah macam jejak kasih ni..

    ReplyDelete
  10. Skrng ni klu jumpa cikgu2 terasa agak sayu sikit... maklumlah, masa dah berubah & menjadi kenangan. Syukurlah dpt jumpa dgn cikgu ni.. mudah2an ilmu yg disampaikan membawa berkat yg berpanjangan... aamiin..

    ReplyDelete
  11. Cikgu sekolah rendah?..pesal cikgu tu nampak muda sgt :-)

    ReplyDelete
  12. Segak tu handsome ke? Heheh. Cikgu awak mesti ingat kat awk sbb awk budak pandai kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. segak tu kalo org Utara ckp kira mcm cantik la kalo pd perempuan. betoi dak ZF wahai tuan blog? hehehe

      Delete
  13. Mesti bangga cikgu tu kan.....anak murid dah masuk U, dah tinggi sama ngan cikgu...

    ReplyDelete
  14. kalo ana ni pon cukup takmola terserampak dgn cikgu sekolah sbb soalan wajib mesti :

    "haaa ni Ana ni bila nak kawen ni?" adehh =P

    ehh ehhh cikgu junaidah. hasben dia cikgu junaidi. wahhh matching! hehe

    ReplyDelete
  15. hehehe... mestilah dah besar an. dah lama juga tu... ckgu ingat lagi ye.

    wah, saya dah lama x jmpa cikgu sekolah... rasanya last pun masa first member kwen. dulu masa mmber x kwen, dapatlah konvoi g umah cikgu2. skang ada yang dah kawen, memng x dan la...

    ReplyDelete
  16. once a teacher forever a teacher..

    ReplyDelete