Buah tangan dari kawan-kawan

by - Friday, December 05, 2014

assalamualaikum....

cita nie dah lama..tapi nak gak cita...
pada bulan lepas member2 ada datang untuk konvo dan juga hantar report...
sempena kedatangan mereka saya sediakan buah tangan tiap orang..
pada yang konvo dan juga datang hantar report.. 
saya terfikir kalau saya bagi hadiah or bunga pada yang konvo saja macam tak best lak..yang geng hantar report kata apa lak..
so saya decide bagi semua dapat,  saya buatkan kuah rojak..saya bagi sebekas tiap orang.. baru senang hati saya semua dapat.. tapi ada gak yang tak sempat bagi..sapa datang jumpa saya, saya bagi la..

disamping tue, saya pon dapat juga buah tangan dari beberapa member..
tersenyum, gembira dihati saya.. masih ada yang mengingati...
nie sambal apatah dari fuzah.. ada ubi, ikan bilis. tempe..sedap sangat.. dia memang buat jual kt perak sana... saya makan nie berebut dengan si fika... hahah lawak tol.. lepas ni nak kena order lagi la...
sambal dari fuzah
nie plak buah tangan dari Jannah.. from Terengganu..
dia bagi beberapa bungkus keropok segera dan juga sebotol budu
budu nie saya tak pernah try lagi..slalu makan cap ketereh tue..
balik kampung nanti saya try..

dari Jannah
seterusnya nie dari cik fiqa..tapi nie bukan buah tangan pon..nie memang saya order kt dia...
saya suruh dia belikan keropok ikan macam cekedis tue sekilo..dan keropok segera tue.. dia belikan 10 bgkus keropok segera tue.. boleh plak dia dh makan 2 bgkus otw nak mai sini.. ish ish budak nie.. xpa la..kira tolak harga dua bgkus tue ya..hahahahah


ni juga dari fuzah.. hari last nak balik dia bg.. 
dapat sepasang kasut.. katanya kasut tue tak muat ngan dia.. so bagi la kat saya..
then saya dapat sehelai tudung..wahh cantik sangat.... thanks fuzah...


ni plak buah tangan dri bell...
buah jambu batu dan asam
buah jambu tu boleh saya makan dengan kuah rojak saya tue..


terima kasih tak terhingga lah... masih lagi ingat kt saya ni..
walaupon tak besar mana pemberian anda semua tapi bagi saya ini pon dah cukup untuk melihat anda masih ingatakan saya lagi disini...
alhamdulillah...rezeki...


You May Also Like

21 comments

  1. Seronoknya kawan2 sayang! Memang macam-macam ada! Sambal tu buat akak terliur. Makan ngan roti best tuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie pn order lagi kt mmbr sambal tur... sedap sis...

      Delete
  2. Banyak betul makanan yang diberi dek kawan-kawan. Memang best kalau sehati sejiwa ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringat lagu sehati sejiwa la... hehehe

      Delete
  3. Murah nya rezeki..Alhamdulillah..ni untung nya bila kita selalu baik2 dengan kawan2 kan..ramai yang sayang..:)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah murah rezeki Farhana kan. Itulah orang kata, kalau niat kita nak gembirakan hati kawan tu ikhlas...insha Allah akan diganti dengan yang lebih baik.

    ReplyDelete
  5. seronok sgt kalau ada kawan2 pemurah dan baik hati nih

    psst : tolong email alamat kepada sis JM boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... suka sgt...heheheg

      ok nnt saya pm...

      Delete
  6. buat baik dibalas baik ...bestnye dpt kawan2 cam tu

    ReplyDelete
  7. Kalau akak, memang meloncat la suka sgt dpt buah tangan yg berbentuk makanan. Mmg hobi akak makan kot. Heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai meloncat tue tak la... just senyum malu2 ja... hehehhe

      Delete
  8. untungnya dapat hadiah dari kawan-kawan

    ReplyDelete
  9. Dah meleleh dah ni air liur tgk jambu batu tu... Makan plak dgn kuah rojak... Hadoiiiiii!

    ReplyDelete
  10. Wahh syukur alhamdulillah... murah rezeki ni.. :) :)

    ReplyDelete
  11. bestnyaaa lahai kawan kawan kasi..
    budu tu meoooow dapnye. dulu tak reti makan and dok eeuw eeuw lepas sekali try muahaha.. tidak toleh lagi..

    ReplyDelete
  12. Untungnya jadi org nsma Farhana...semua org sayang.... Tp sambal tu buat okje kecur air liurlah pulak!

    ReplyDelete
  13. Wah, banyaknya dapat buah tangan... Alhamdulillah murah rezeki ^-^

    ReplyDelete