Kenduri Kendara

by - Monday, December 08, 2014

assalamualaikum...
ni cerita kenduri untuk akhir tahun ni...
memang atur kenduri jugak la...
nasib kawan baik, kawan sekelas... p jugak la walaupon jauh sikit... alang2 kalau pegi mesti jumpa kawan² lama punya..dah brapa tahun tak jumpa ni....

nie kenduri yang minggu lepas pnya.. saya dari rumah singgah pokok sena pickup si mira then terus ke Alor star, tumpang keta kawan..teruskan perjalanan ke Modenas Gurun..kenduri ketua kelas masa zaman dip.. nasib baik kawen member satu class gak...

kenduri ezad dan shira..ketua class ngan mmbr class

settle di Gurun, kami ke Kola ketil plak...
dah smpai kul 4.. xdpt bergambar dengan pengantin...pengantin pergi outdoor dh...
then balik semula..saya kembali ke UUM..smpai pon dah malam..letih kot..saya ja drive..
ahad esoknya kenduri lagi, nasib dekat..Jitra ja..kawan kelas jugak...
kenduri ila dan megat

kenduri untuk minggu ni plak atur utk 3 buah kenduri.. mcm biasa saya dri Sintok ni ke Alor Star..letak keta umah kawan... naik keta kawan ja tapi saya yang drive... balik UUM pon still smpai malam..huhu letihnya


kendur kak min kawan kiah


photobooth.. curi idea nk buat mcm ni gak

bilik pengantin
kenduri adik nisa

kenduri ponyo a.k.a syu dan luqman
settle 3 kenduri, aku plan nk ke semeling cari lukisan mural baru buat tue... jumpa juga lukisan mural tapi masalahnya hujan sangat lebat.. tak dapat nak keluar keta. tak da rezeki nk bergambar hhuhu.. sebelum kami singgah di titi semeling.. di situ kawasan memang cantik... berpasang pasanf pengantin dok buat ourdoor kt ctu... a. akhir sekali singgah bergambar kt kaki gunung jerai.. 

di semeling

gunung jerai..bergambar ja

esoknya plak iatu semalam la.. kenduri lagi satu.. tu kendri mmbr fuzah.. so saya la jdi gps untuk fuzah pegu kendri kawan dia kt guar kepayang... cabaran betul nak pegi sebab jalan tengah sawah..jalan kecil la..
pas2 jauh lak.. memang target sampai rumah kenduri memang nak bantai makan banyak ni.. hahahah tamak betul... pic ngan pengantin dalam hanset kawan plak.. simple ja kenduri tapi bab makan memang best... semua makanan saya try... kenduri nie pon still smpau ke UUM malam jugak...

minggu depan balik kampung attend kendri di kg plak...
selamat pengantin baru buat pengantin yg baru kawen dan juga dah lama kawen...




You May Also Like

52 comments

  1. Byknye kenduri....syoknye mkn kenduri belah kedah...mesti ade lauk kurma daging kan...rindunya nk mkn.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. xda la sis kurma daging... ada gulai daging batang pisang la

      Delete
  2. Musim cuti musim kenduri... meriah.. Tahniah kpd pasangan pengantin.. semoga berbahagia hingga ke syurga... aamiin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la asal cuti sekolah ja musin kenduri...
      aminnn

      Delete
  3. Udah......asyik makan nasi minyak ajelah yeh Farhana ...hihi..

    Seronok apa dpt jumpa kengkawan, sok kalau awak kawen, paksa depa suh datang hihi. ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa sis..habis diet saya taw... lauk kenduri sedap2 lak..

      time saya kawen, kalau mmbr2 xdtg saya touching la... hahahah

      Delete
  4. hamboiii..banyak betul kenduri nye..hihi

    ReplyDelete
  5. meriah betul kenduri kendara sana sini...suka plak tenung baju pengantin lama2...alahaiiiiiiii nak sanding lagi la cm ni...takpun bila nak tunggu nasi minyak zarul hehehhehehhe ke dh berpunya hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kak julia... cukup la tue..saya tak meràsa lagii

      belum berpunya lagi la kak... ada ka nk tlg kenankan heheheh

      Delete
  6. banyaknya kenduri..sian jadi driver, takpe, berkorban utk kawan2...nanti your kenduri, InshaaAllah, ramai kawan2 yg datang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. slalunya mcm tue.. saya yg akan driver tapi keta kawan.. tapi xpa at least dpt jmp kwn dh ok...

      Delete
  7. Musim cuti sekolah nie makan kenduri je la zumal pun... hehe ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. tambah belah perlis tu pon byk kndri kan

      Delete
    2. Betul tu, kenyang makan kenduri jew ^-^

      Delete
  8. tu dia banyaknya kenduriiii... kalau saya lah.. makan rumah pertama jer.. rumah lain semua tapau jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapau tue segan la nk mintaj..hehehhe
      makan ckit2 la sri rumah pertama.. rumah last bru mkn byk...heheheh sebab dh nk balik.. jauh plak nnt lapaq balik

      Delete
  9. Replies
    1. musim naikkan berat badan sama hehe

      Delete
    2. Jangan berat sangat... Amik bau je... He He He...

      Delete
  10. Replies
    1. aa yui..pakat2 buat majlis kawen time cuti sek

      Delete
  11. best ramai kawan nih...boleh pi kenduri merata..heheh..memang penat tapi seronok kan..boleh jalan2 sekali..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la time ni la dpt p merata..dan lagi singgah tempat2 yg best

      Delete
  12. Memang beratur ha kenduri-kendara yang Zarul nak kena attend. Penat2 pun berbaloi kan, dapat raikan pengantin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak farah... walaupon penat.terasa sgt happy nk raikan majlis kawan

      Delete
  13. musim kawen.. berderet jemputan kannnnnn...

    ReplyDelete
  14. cuti sekolah ni mmg musim kenduri kawin....sonok kan ...dpt mkn nasi kenduri sedap heheehehe.... jauh gak perjalanan tu...tapi demi memenuhi undangan gigih kan jugak kan.... lagi pun ni laa masenye nak jumpe kawan2.....

    ReplyDelete
  15. hujung tahun mmg ramai org 'kahwin' sis JM pun ada jemputan hari sabtu nanti...dh lama x mkn nasi kenduri :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt makan banyak2 taw hehhehe..dah alang2 ada kndri..

      Delete
  16. meriahnya..best betul..kenduri kendara niiiii

    Jemputlah ke blog saya #projek2ribu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ramai2 dtg jadi meriah...
      ok nanti saya terjah blog sis ya

      Delete
    2. dah ramai2 dtg jadi meriah...
      ok nanti saya terjah blog sis ya

      Delete
  17. Nampak meriah...salam ziarah dari Bunda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Bunda datang ziarah sini... insyaallah saya ziarah blog Bunda ya

      Delete
  18. hehe klau kenduri kawin mesti orang nak tengok bilik pengatin juga kan?

    ReplyDelete
  19. seronok waktu cuti sekolah ni mmg byk jemputan kenduri kahwin..dapur mmg x berasap lah

    ReplyDelete
  20. hujung tahun pastinya banyak kenduri kendara...

    ReplyDelete
  21. ha tudia rajin ZF p kenduri kwn2. mcm Ana pon jnis kalo boleh mmg nk p je smua wedding kwn2. moga2 turn kita pulak nti, kwn2 mau la dtg pulak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa xmai time kendri saya.
      . saya nk touching 2 la... susah payh saya p jauh2..heheheh

      Delete
  22. part begambaq pon ana suka. hui tgk titi kayu semeling tu mcm kemaih je. mcm cantik je. ana pnh p gunung jerai sekali je sbb ada training dulu.

    ReplyDelete
  23. uish. banyak juga eh kenduri. hehehhee. seronoklah berjalan and makan free..

    lawa lak tengok baju pengantin yang adik nisa tu.. hijau erk? tapi saya x mnat hijau la pula. hahahah

    ReplyDelete
  24. time kenduri nyampah bila orang tanya bila nak kawen.. sebok sungguh hahaha

    ReplyDelete
  25. Gunung Jerai..
    Ermmm..
    Tetiba teringat Gng Daik pulak..
    Kat mana pun xtau.

    ReplyDelete