Open CIUC + dapat cabutan bertuah

by - Wednesday, December 17, 2014

assalamualaikum....

selamat pagi uallss...
terasa kemalasan pagi ni.. pagi subuh tadi hujan ja.. terasa macam nk tarik selimut balik ja lepas subuh...aihhss tak boleh2, kena teguh iman di dada.. bangun study... nak exam dah minggu depan.. apa nak jadi la.. tu pon study kejap.. then buat breakfast sandwish telur... sebiji telur tue boleh 2 keping roti ja... mana cukup.. tu la nak jimat beli telur murah dapat yang kecil ja telur nya saiz f.. sejak hujung sem ni, makin kedekut plak.. alah tak kisah la janji perut kenyang...

sandwich telur

semalam tiba2 tangan saya terasa bertuah plak.. kenapa ya? jap nanti saya cita kat bawah ya..
pagi semalam ada event Open Day CIUC.. memang nak pergi pon sebab nak ambik form nak praktikum sem depan ni...


siap belon-belon bagai... 
CIUC nya kat tingkat 2.. ada khemah kat atas tu.. 
ni bahagian bawah ja.. ada la jualan sikit...
saya nak kata atas tu..kena isi kehadiran plak.. 
ok la kot2 ada masuk sira ka...


makanan free
bagus plak buat open day ni.. siap ada makanan disediakan lagi..
kat tingkat atas pon ada, kat tingkat bawah pon ada... 
saya apa lagi dah kata free, dah belum makan apa lagi...


minuman free
dengan muka tak malunya.. saya makan ja apa yang ada.. then time nak balik turun bawah, berhenti lagi tempat disediakan makanan tue.,. makan lagi.. alahhh dah free kan..

ehh pasal tangan bertuah tadi kan.. time saya isi kehadiran tu, ada disediakan no cabutan bertuah...
saya ingatkn just ambil no, lepas tu hari last datang balik ada cabutan bertuah tu, rupanya tak.. ambek ja kertas cabutan tu, then tengok apa yang tertulis... saya buka2 tengak tulis tabung.. so maknanya saya dapat terus la hadiah nya.. apa lagi saya ternampak ada brapa jenis tabung atas tu,,terus saya request nak tabung yang besar sikit tue... tak nak tabung bentuk bola,..
akhirnya dapat juga heheheheh..


taraaa.... ni tabungnya...
padahal tabung biasa ja.. over ja lebih...
ahh tak kisah la.. atleast dapat juga something.. heheehhe
kawan saya dapat kertas kosong ja.. then depa bagi pen sebatang ja..


tabung bertuah



boleh la menabung lagi ni... dah berapa biji tabung dah ada.. tapi duitnya..awal sem penuh..hujung sem tak kurang duitnya hahahahha...teruk betul la..



You May Also Like

36 comments

  1. Tu dia nak suruh menabung tu... He He He...

    ReplyDelete
  2. Tahniah..mmg bertuah tu..besar nya tabung..setahun menabung belum tentu penuh ekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu JM... Kena tunggu seratus tahun baru penuh... He He He...

      Delete
    2. my dear fren SS..100 tahun tu si Zarul ada lagi ke tidak ahahaaha...

      Delete
    3. apalah SS ni... time tu rasanya dh xda dh pa...
      tapi nk kumpul setahun tu xpenuh kot..andai kalau masuk duit syiling saja mybe penuh kot

      Delete
    4. SS simpan duit siling satu sen... Baru suku tabung tetiba Bank Negara Malaysia hapuskan duit siling satu sen tu.... Haishhh! Terus jadi satu sen tak guna... He He He....

      Delete
    5. hahaha ciam mu SS.. pas2 duitnya buat apa...simpan buat kenangan ja

      Delete
    6. Jadi harta karun laaa kot... He He He...

      Delete
  3. Replies
    1. heheheh belum start menabung lagi tabung tu

      Delete
  4. memang tangan bertuah ni..tabung hijau pulak tu..tabung hijau biasanya duit banyak macam tabung masjid..eekkeke

    ReplyDelete
  5. Tahniah.. mmg bertuah. Bagus juga dpt tabung.. sentiasa mengingatkan kita utk menabung kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..kena letak tabung kay tempay senang nmpk la

      Delete
  6. unik cara penyediaan cabutan bertuah kan..kira bertuahlah tu.sangat gembira tau jika dapat..tengok tabung pun bagus..tahniah ye dek

    ReplyDelete
  7. unik cara penyediaan cabutan bertuah kan..kira bertuahlah tu.sangat gembira tau jika dapat..tengok tabung pun bagus..tahniah ye dek

    ReplyDelete
  8. terima kasih mulai blog saling kunjungi ..semoga ada kemajuan

    ReplyDelete
  9. Meriah la deco belon2 tu dik...suka akak tgk...hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..rasa nk buat ja nnt time besday ank buah

      Delete
  10. wahh..dapat makan, dapat hadiah..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  11. Telur saiz f tu tak besar ka?
    Kan free size. Hehe..melawak jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...
      free size slalu besar... ni kecil betul..

      Delete
    2. Telur apa yg free size tu? He He He...

      Delete
    3. Akak pernah nak bake, masa tu telur gred F je yang ada....jenuh nak cukupkan timbangan biar sampai jadi A ;)

      Delete
    4. Actually saya xtau ada telur saiz F. Ingatkan sampai D je.
      Biasalah, masa saya student pun semua nak 'kira'. Hehe.

      Delete
  12. Bestnya dapat tabung!
    Selamat menabung, Zarul :)

    ReplyDelete
  13. bertuah tu, dapat makan dapat hadiah, tahniah

    ReplyDelete
  14. tahniah dpt hadiah cabutan bertuah... bertambah semangat nak menabung lah lepas ni... hikhik

    ReplyDelete
  15. bertuahnyerr laa....thniah yer...hihihihi

    ReplyDelete
  16. betoi pnya luck la. tulis2 je trus dpt hadiah :D

    ReplyDelete
  17. lawa juga tabung tu. hahahhaha...tahniah :p

    ReplyDelete
  18. bagusnyaaaaaa dapat makan free tu paling den sukaaa ..

    ReplyDelete