Thanks sis Jari Manis...

by - Tuesday, December 16, 2014

assalamualaikum...

malam ni baru dapat nk update blog sikit..bila dah balik ke UUM ni.
balik kampung Jumaat lepas, line tenet macam ciput ja.. huhu.. xpa paham, besa la dok kampung..
slalunya dok pakai wifi belakang rumah punya.. sekali tuan rumah tak bayar kena potong la wifi tue...
huhu tak dapat la den nak online slalu...

motif nak cita benda lain ya....
balik kampung jumaat lepas, mak bagi taw ada ada sampai surat.. mak kata surat apa tau ada benda keras kat dalam tue... saya dah boleh agak dah tue... heheehe
tapi masalahnya mak boleh lupa simpan kat mana tau surat tue....
adohai mak... apa lagi misi mengeledah almari2 la.. hehehhe
still tak jumpa...tak pa2... faham.. nanti akan jumpa gak..slalu macam tu la.. 
last2 esok petang mak baru ingat simpan mana... rupanya dalam beg ngaji mak....

apa lagi terus tengok la apa isinya...
fridge magnet dari Korea... syoook oo...
kiriman ini daripada sis Jari Manis...
thanks sis... saya sangat2 hargai.. 

first time saya baca mengenai travel dalam blog sis JM nie.. sa dah jatuh cinta... ehh bukan jatuh cinta dgn sis JM ni... mana boleh, sama jantina heheheh... saya suka dengan pencerita daripada blognya.. saya pulak minat travel, tapi setakat travel dalam Malaysia ja yang mampu... bila tengok sis Jm travel luar negara tue.. saya pon tanam azam gak suatu hari nanti nak jugak pegi.. nk travel ke Korea, kot2 leh jumpa Running Man ka hahhaah perasan...


sapa2 belum mengenali sis JM boleh la pegi terjah ke blognya...
best baca setiap pengembaraan beliau.. byk info, tips, gambar2 pon best tengok taw...
jom jom cepat. jangan ketinggalan tau.. jarimanistravel.blogspot.com

You May Also Like

38 comments

  1. Tahniah, Zarul!
    Memang seronok baca catatan perjalanan Sis JM :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak farah...
      betul kak farah... bukan nk puji lebih.. tapi betul.. pandai dia buat cita heheheh

      Delete
    2. sis JM singgah pagi di sini...terkezut ada entri khas utk sis ni...alaaa Zarul small gift ye...

      Hamoiii....jgn puji lelebih..sampai ke petang sis senyum x habis2 nih heeeee

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. memang kecil tapi saya dh besar nie

      Delete
    5. Amboi, sis JM! Dah habis senyum ke belum tu?

      Delete
    6. senyum meleret leret le... heheh

      Delete
  2. Tahniah zarul. .akak pun suka baca blog JM.banyak buat research travel kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak sal.. tu la andai saya dpt travel obersea cari blog sis JM ja

      Delete
    2. Hai Sal ...terima kasih :-)

      Zarul..ada lagi blog travel yg BEST...boleh gak terjah blog Sdha Sein or SS :-)

      Delete
    3. SS antara the best gak cita2 dia

      Delete
    4. Patutlah dari tadi asikkk batuk2 aje... Ingat dah nak pegi jumpa Dr Shikin Zainal dah tadi mintak ubat... Roperrrnya ada orang sebut... He He He...

      Delete
    5. ecece...pantang dgr org puji ckit..cuih cuih muncul hahahah...

      Delete
    6. Akak nyampuk kat sini. Akak suka 'travel' dengan JM, Sal & SS heheeh
      Zarul, jom join akak :)

      Delete
  3. Kesian kat si azam tu... Azam kena tanam idup2... He He He... Sape JM tu? Nak kenal boleh? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. azam mana plak dh SS oi... bakal menantu ka..
      p la try terjah blog JM tu..

      Delete
    2. gi lah SS...kaki travel cam awak jugak.hehe

      Delete
    3. SS tak kenal JM..tak pe lah..nak merajuk belakang pintu tandas..mecik..mencik..mencik bhahaha

      Delete
    4. zarulfarhana : "Saya pon tanam azam gak suatu hari nanti" haaaa tu azam di tanam... Kah Kah Kah...

      SalbiahM : Kirim salam kat dia boleh? He He He...

      Jari Manis : Alooo mucuk2... Meh sini SS lambung2 sampai pam jamban... He He He...

      Delete
  4. Tahniah ya ..blogger Jm memang pemurah..terima kasih follow blog dan visit blog Etuza ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu etuza pun apa kurangnya...byk JM dapat dari cikgu

      Delete
  5. Ok....okje dah kenal ngan JM ni....nanti nak terjah lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Okje...meh la kita kenalan...boleh eratkan hubungan silaturrahim :-)

      Delete
  6. ehh..ni blog siapa yang sis JM reply komen semua orang ahahah...

    psst : ohh...guna WIFI org belakang rumah minta kebenaran x ekeekek

    psst2 : ole2 tu bagi meeka yang rajin tinggalkan komen pada bulan Nov..kerana reader semualah page view blog JM meningkat so sbg tanda penghargaan sedikit small gift buat mereka termasuklah Zarul yg masuk dalam list tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaha dh buat mc. blig sndri lak hahaha...its ok la..

      papon thanks sis... menambahkan collection saya

      Delete
  7. Alhamdulillah tahniah ZF... menarik tu.. :)

    ReplyDelete
  8. Best kan walaupun tak pergi korea tapi dapat ole2 dari korea.
    Akak pun dapat ni.
    Cayang k.JM.

    ReplyDelete
  9. waaa....bestnyer...dapat gift dari JM...hehehehe...sy pon suka terjah kat blog dia...sonok baca psl dia nye travel...rasa berkobar2 lak nk travel bila baca...hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan... xdpr travel jauh2. yravel blog org pon dh ok hihi

      Delete
  10. tahniah...saya pun dapat hadiah dari sis JM. rajin sis JM hargai pembaca blognya

    ReplyDelete
  11. sonok baca travel log sis JM hehe

    ReplyDelete
  12. untunglah dapat hadiah dari kak JM. jelesnya >.<

    saya pun suka baca blog kak JM. x merasa lagi nak travel. in shaa ALLAH satu hari nanti.

    ReplyDelete
  13. Tahniah yer... Sis JM memang baik yer...

    ReplyDelete
  14. akak Jm gojes memang pemurah baik hati belikan souvenir hehee

    ReplyDelete