Banjir di kampungku

by - Thursday, December 25, 2014

assalamualaikum..

sekarang ni musim banjir area Pantai Timur... semoga mangsa banjir bersabar dan tabah menghadapi ujian ini..
teringat umi angkat saya di Bachok, Kelantan..terus msj umi, tanya khabar.. alhamdulillah..kawasan rumah umi tiada banjir. lega dengar.

sebentar tadi dapat whatssup dalam group adik beradik saya.. abg saya sent pic keadaan rumah dikampung saya. rumah yang tepi sungai sudah dimasuki air.. dah lama rasanya tak banjir di kampung saya..last dulu brapa tahun time saya sekolah lagi rasanya.. abg kata mungkin limpahan air dari Gubir..sebab hujan dah berhenti sekarang ni.. tapi air masih naik..



naik satu ank tgga

tangga dah hbis..nak masuk rumah dh


sebelum anak tangga tadi

You May Also Like

29 comments

  1. Hermm dasyat betul banjir kali ni kan...harap2 semua dapat kembali ok...

    ReplyDelete
  2. Sedih nampak ni ZarulF..hanya mampu bersabar, susah nak elak kalau memeng dah keadaan begitu. Yang mamapu kita buat ialah selamatkan dokumen dan menyelamatkan diri..banyakkan sabar dan zikir pada Allah ya..semoga cepat reda

    ReplyDelete
  3. jadi masa banjir ni zarulF x ada di kampung lah kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pic2 semua dri abg.. saya baru balik hari ni

      Delete
  4. banjir terburik rasanya..mudah-mudahan cepatlah surut

    ReplyDelete
    Replies
    1. perkataan lama tapi maksud lain kot hehehe

      Delete
    2. terberak? or terbuka + curik = terburik
      ke terburit? hahaha adehh =D

      Delete
  5. Ini rumah Cik Zarul Farhana kat kampung ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan.. ni rumah jiran saya...rumahnya kat tepi sungai

      Delete
    2. Aduussss... Kesiannya... Hari ni sana ujan lagi tak?

      Delete
    3. hujan ckit2 ja... tapi org lepas air.. sebab air takungan dh penuh... kalau xlepas nnt pecah satu kg kena

      Delete
    4. Allahuakbar.. moga2 selamat semuanya..

      Delete
  6. semoga aja airnya cepet surut iya mas..

    ReplyDelete
  7. semoga keadaan pulih seperti biasa. amin.

    ReplyDelete
  8. Dugaan dari Allah. Semoga air cepat surut. Dengar berita dari kengkawan gak, ada family diorang stuck kat sekolah etc. Semoga Allah melindungi semua yang terlibat.

    ReplyDelete
  9. moga banjir cepat surut. bahaya jugak walau tak masuk rumah lagi kan.

    ReplyDelete
  10. Moga air tu cepat surut. Akak doakan yang terbaik buat family Zarul di kampung.

    ReplyDelete
  11. kampung saya pun banjir jg..air Sungai Perak melimpah...semoga semua tabah menghadapi ujian ni..

    ReplyDelete
  12. Semoga keadaan kawasan banjir beransur pulih.. seram gak nengok yang dah tahap tinggi tu.. huhu..

    My Blog :

    http://segalaceritera.com/atik/

    ReplyDelete
  13. besar dugaan mereka kat sana.. insyallah Allah sentiasa melindungi. adalah tu hikmah yang Allah rahsiakan dulu.. elok2 ye pesan kat family disana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Ada hikmah untuk setiap dugaan dari-Nya.

      Delete
  14. Banyak masalah boleh timbul akibat banjir.
    Ermmmm...

    ReplyDelete
  15. rumah nek ngah saya dah sampai paras pinggang dah. hmm

    ReplyDelete
  16. Semoga cepatlah surut & mudah2an tiada apa yg lebih memburukkan berlaku hendaknya... aamiin ya Rabbal alaamiin..

    ReplyDelete