Mencuba Resepi

by - Tuesday, December 30, 2014

assalamualaikum...

penutup 2014 semakin hampir. semakin banyak perkara di uji.. semoga kita semua tabah dan mampu mengharungi semuanya..


hari ni terasa kemalasan nak keluar beli makanan.. sambil dok bw. teringat resepi kak farah tempoh hari iaitu bislor. 
tengok dlm drawer lengkap semuanya...boleh buat ni.. so search resepi di blog kak farah.. klik di sini nak tahu resepinya...

bahan bahan
settle semua.. tengok rupa bislor saya buat tak mnjadi seperti bislor kak farah..
tak kisah la.. try rasa, sedap la. rangup-rangup lagi. rasa nk buat lagi nanti..
rupa bislor tak mnjadi
lepas ni nak try resepi lain plak dari kak farah..
sapa-sapa nak mencuba pelbagai resepi yang mudah-mudah boleh terjah ke blog kak farah..
macam-macam resepi ada tau..

You May Also Like

48 comments

  1. Tak pe tak jadi... Masuk perut sama je... He He He....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul, janji kenyang perut senang hati :)

      Delete
    2. biar x sama rupa yg penting rasanya

      Delete
    3. betul2... masuk mulut juga akhirn

      Delete
    4. rajinnya mencuba.. takpe, rasa tu yang penting kan :)

      Delete
  2. bahan mudah nak dapat ni..boleh la cuba nanti...

    ReplyDelete
  3. kataaaanya makanan orang demam alaaaaa
    mane aci T.T nak jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk lak farah bg org demam ja.. bagi utk perut kelaparan ja hahahaa...
      nak ka CT.. mai cini nak buatkan

      Delete
    2. Hihihi tak semestinya demam,..akak yg selalu makan time demam, time mood tak best, time tekak rasa pahit ;)

      Delete
    3. naaaaak hahaha.. meh cek nak share satu rahsia haha.. rumah cek dapur ada tapi x brasap :P

      Delete
  4. Bislor?
    Biskut + milo ke?
    Nanti akak nak tengok jugaklah..

    ReplyDelete
  5. Kalau dah malas nak keluar, pastu segala benda nak masak lengkap ada kat rumah...haruslah heaven. Tambah double triple ah malas nak keluar. Takpe, boleh berjimat kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan kt rumah..ni kat hostel... masak curi2 ja ni heheheh nasib bahan simple ja

      Delete
  6. kalau sendiri makan apa ada kesah... tapi kalau nak share ngan orang memang kena hati2 masak... kena menjadi...

    SELAMAT TAHUN BARU 2015

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kalau nk hidang kt org kena masak betul2 lah.. tapi najib masak lagi power...hihi

      Delete
  7. kita tak try lagi buat resipi kak farah yang ni. hikssss :)

    ReplyDelete
  8. Jadi je akak tengok, Zarul. Nampak yummmy! Hehehe thanks sebab sudi cuba bislor :)
    Thanks juga sebab tolong promote blog akak hihihi

    ReplyDelete
  9. nampak tak berapa menarik..tapi sedap dimakan ^_^*

    ReplyDelete
  10. Bislor...?1st time dengor ni...hee3...jom kita tukar2 link mau...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom2.. saya dh sent link dh.. nnt saya masukkan dlm bloglist ya

      Delete
  11. bislor..ciskut..sedap2 belaka..

    ReplyDelete
  12. takde rupa takpe..janji perut kenyang

    ReplyDelete
  13. Jangan memandang pada rupa... kalau dah makan ni pasti tak toleh kiri kanan punya.. :)

    ReplyDelete
  14. kak Farrah ko tu mmg pandai memasak..mmg susah sikit nk dpt present like her tapi x pe Zarul kalau dh kerap buat nanti akan nampak lebih cantik..yg penting rasanya...mesti sedap

    ReplyDelete
  15. Wah, sedapnya..Kak Farah memang suka share resepi :)

    ReplyDelete
  16. waaa....dh try dh ehhh bislor tuhh....mcm sedap jer....bila laa nk try resepi farah nih...adehhhh....heheheheh

    ReplyDelete
  17. Bahan asas bislor ni BISKUT & TELOR kan.....*_^

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. opsss cik fafa jgn report uk taw..hihi

      Delete
  19. haaaa! ni msk guna rice cooker ek? curi2 ek? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh pandai ana. ni... ni multicooker ja.

      Delete
  20. takpe, makan sendiri..rupa tak penting.
    yang penting rasanya

    ReplyDelete