Bertukar-tukar Mood..

by - Tuesday, December 23, 2014

assalamualaikum..

malam ni dapat rest sekejap dari menghafal dan memikir pasal study ni...
so rancangnya nak mengemas, tapi bila tengok barang2 dalam bilik buntu sekejap... mana satu nak start  ni.
awal2 tadi semangat dalam hati nak kemas barang. bila ada depan mata dah tak tahu dah mula dari mana. rasa awal sem dah reduce sikit barang bawak  balik rumah.. tapi still banyak jugak.
tak paham la mai dari mana tau..

bila start kemas buku2.. boleh satu kotak segala kertas2 dan buku semua.. tu pon dh bahagi mana nk bagi junior dah. tapi masalahnya..bila dh siap kemas satu kotak tu..bila nak guna kertas a4, cari balik mana letak ni.. rupanya dah siap kemas dah.. satu hal nk punggah balik.. adohai... tu baru buku, kertas semua.. yang lain belum lagi kemas. part mengemas ni selalu fail. kena ambil masa yang lama dan time tu mesti tak da orang dalam bilik.

tiap kali nak masuk sem, mesti kak kat rumah akan perli, kalau bawak barang serupa nak bawak semua benda ada kat rumah nak bawak.. hahahah.. bukan apa, rasa tak puas la kalau nak guna tak da orang. saya plak memang tak suka nak pinjam sangat barang orang.

sekarang mood mengemas hilang sekejap, mai mood nak blogwalking heheheh.. jom nak terjah teman2 blog hehehe...

You May Also Like

44 comments

  1. :( esok exammmmm...bru nak start baca buku. Hee

    ReplyDelete
  2. Kalu mood berubah2 tu tandanya hormon tak stabil... Hormon sesumpah namanye... Gurau je... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha bg sesumpah plak...
      bagi la yg sedap di dgr ka...

      Delete
    2. Ok.. Hormon Iguana... Sedap? He He He...

      Delete
    3. ok fine... hahahah..
      ehhh SS ni kenal ka haiwan2 semua ni...

      Delete
    4. SS hari2 jumpa Badak... Tapi kesian badak tu kena cucur dalam kuali panas... Jadilah Cucur Badak... Keh Keh keh...

      Delete
  3. layan je la..saya pun tengah blogwalk ni..terserempak pula hehehe

    #projek2ribu

    ReplyDelete
  4. Hari ni saya blogwalking awal pagi setelah beberapa hari kelam kabut di siang hari.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah..tak sempat kn..kdg2 siang hari bayk kerja..

      Delete
  5. Salam. Hee tengah blogwalking ini.

    ReplyDelete
  6. cara saya kemas bilik.. nak buang habuk ape semua tu.. keluarkan semua barang yang boleh & mudah di alih.. then sapu2.. mop2... susun balik.. tadaaaaa... hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ni kemas nk balik brg ke kampung...

      Delete
  7. as'salam zarul..terima kasih selalu datang ke teratak Etuza ya dek. Semoga berjaya dalam exam ya..teruskan usaha..terbaik penceritaan. ooo ya dari blog zarul baru nampak GA si blogger Safirul..mujur nampak..semalam ada biz berwatsup dengan adik so blog agak sepi di aktiviti blogwalking..lagipun masih ada nada sedih kematian isteri imam rasidi di desa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalm ckgu.. terima kasih ckgu.. xpa ckgu... msti bz sama.. ada majlis tahlil kan

      Delete
  8. zarulf..blog anda akan Etuza up kan ke ruang BLOGLIST IKON GRATIFY YA..tahniah pilihan hati etuza.

    ReplyDelete
  9. tunggu ja ya dek..blog anda naik pangkat terbaik bagi ku -Ikhlas ETUZA

    ReplyDelete
  10. tunggu ja ya dek..blog anda naik pangkat terbaik bagi ku -Ikhlas ETUZA

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ckgu... lagi bersemangat ni

      Delete
  11. Part mengemas akak paling suka...tapi sometimes boleh amik masa berjam. Nak lagi bila tetiba jumpa benda best i.e gambar or surat or kad dari kekawan. Hahaha duk asyik mengimbau kenangan xsedar sebenarnya bilik dah macam tongkang pecah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak.. smbil kemas nanti jumpa la mcm2 nk belek dulu

      Delete
    2. Utung ada tongkang... He He He...

      Delete
  12. Saya pun kalau kemas bilik ambil masa yang lama sangat.

    ReplyDelete
  13. Memang part nak kemas tu pla plg malas...sapa2 pun ada mood tu dik...apa2 pun suka tgk adik ni rajin BW kt blog2 lain...good adik la...byk adik kumpul info.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa saya bw akak.. kdg2 sambil tggu lec.. tggu kawan.. dok panaskn enjin keta ka...

      Delete
  14. bhahaha memang gitu prangainya. kalau dah kemas elok2 nak guna something mesti tak jumpa. time tengah sepah semua senang nak cari kan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu macam tu jangan kemas... Bior bersepah... He He He...

      Delete
    2. hahaha.. sampai kesudah dok bersepah..

      Delete
    3. haha kalau gitu kang mak kemaskan.. lepas kena tazkirah seround. lagi payah.. langsung tak jumpa kalau mak kemas sebab da kena campak haha

      Delete
  15. Kemas..Kemas..Kemas..HEHE

    Follower ke #574

    ReplyDelete
  16. jom join giveaway ni :) http://atentashasecret.blogspot.com/2014/12/2014-year-end-giveaway.html banyak hadiah yang best!

    ReplyDelete
  17. i know how you feel. hahahaha. ummi pun marah bila tiap kali saya balik sem or masuk sem. ini ko nak g uniten ke nak g oversea.... macam nak lari dari rumah pun ada. wakakakakkaa... saya kalau kemas rumah, kalau dah melekat dengan something, memang sampai sudah x bergerak. adoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. part kemas album ngan buku2 lama... membelek ja dulu

      Delete
  18. time mengemas ni mesti akan jumpak barang2 lama yang kita tak jumpak. hehe.

    psst, study kat yuyem ka?

    ReplyDelete
  19. Sama laa...tang kemas lepas tu punggah balik.
    Tingat 'zaman muda'.

    ReplyDelete