Langsir Baru di akhir sem

by - Tuesday, December 16, 2014

assalamualaikum...

selamat pagi semua...
selalunya kalau ada kat kampung, breakfast akan tersiap sedia..tu pon kalau jarang2 balik kampung dilayan special sikit.semua ada orang masakkan heheh lebih 3 hari ada kat kampung tak da maknanya nak dilayan special hehheeh...
sekarang ada kt hostel.. bangun subuh pagi2 terasa nak makn nasi goreng..huhu mana nak cari.. cafe kul 9 baru buka.. nasib ada roti gardenia tu...terasa nak balik rumah lak..nak makan nasi goreng puas2... eee mengada-ngada

minggu lepas, di DPP (dewan penginapan pelajar) saya menginap ni ada la buat announce nak tukar langsir baru.. so diminta pelajar2 sebelum meninggalkan bilik tue simpan barang2 berharga.. sebab nanti ada orang luar akan masuk memasang langsir..takut plak hilang apa2... saya dan roomate tiap2 hari la mnyimpan barang2 berharga dan siap kemas bilik sekali.. tapi tak juga muncul orang2 tu.. tengah siapkan di blok lain so lambat sikit blok saya ni..  selasa lepas.. tengah kelam kabut kami dua nak ke taklimat praktikum.. time tu la dia nak datang.. sempat saya sambar netbook saya simpan dalam almari... beg duit semua simpan dalam beg.. tabung2 duit saya ja terlupa nak simpan... nasib baik tak da hilang apa masa balik bilik tu..kira orang yang pasang ni aik-baik ja...

kali ni pihak office nak seragam semua langsir kt dpp ni.. saya dari sem 1 tak pernah bertukar langsir tau..sekarang dah sem 7 dh, dh nak hujung sem dh tggal sebulan lagi, dapat la merasa langsir baru... ok la tu..
sebelum ni langsir warna kuning.. cerah kat luar pon still masuk cahaya gak..

langsir kuning
lansir baru..belang2 warna pink... kain tebal lagi dari sebelum ni.. hari cerah kat luar still lagi bergelap kt dalam kalau tak buka langsir.. pernah roomate saya terlajak tido.. dok sangkakan masih awal lagi..
tapi pic bawah ambil time malam..memang la gelap..

langsir baru
apapon thanks pihak office, menyediakan langsir baru untuk kami..
tahnks juga pada orang yang memasangnya juga..

You May Also Like

39 comments

  1. Kalu SS dapat langsir camtu.. Mahu sampai ke tengahari esok tak bangun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pasal xboleh sediakan langsir mcm ni kt rumah SS...
      tapi jgn xbgn terua dh la hahahahha

      Delete
  2. dulu time dok hostel, sy & roomate x suka langsir hostel.. kitorang rembat kat rumah punya, then pasang sendiri..nasib x kena marah.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia aih... hahahah...syg kalau nknguna lagsir rumah...

      Delete
  3. Langsir dah lawa menarik ..pilihan warna yang tak terang lembut sesuai bilik wanita

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha warna sempena wrna dpp sama...blok lelaki pon wrna ni juga..sama ja heheheh

      Delete
  4. * Nanti akak singgah BW lagi tau, ZF.
    Banyak sangat hutang ngan sumeorang ni xD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shikin dah balik...dah x de hutang dengan sis JM kan hehehe

      Delete
    2. Entri untuk hadiah k.JM x sempat up kan lagi.

      Delete
  5. suka colour langsir yg lama..nampak ceria...

    ReplyDelete
  6. warna pink baru cantik...ni warna kuning dah macam rumah makcik2 ja...hahahha

    ReplyDelete
  7. Tq singgah blog saya. Awak bakal cikgu ker? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh xlah..ada rupa ka bakal ckgu.. kalau ada betul, doakanlah kot2 rezeki jd ckgu heheheh

      Delete
  8. Best jugak yek tukar langsir....terasa mcm nak raya pulak hihi ..
    Tak pelah pakai cuma sebulan pun, janji merasa hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi musim kendri kawen skrg ni..org tukar langsir jgk

      Delete
  9. nasib baik sempat rasa langsir baru...ahaha...almostt 7 sem tak bertukarr ye..kiranya selama 7 sem tu ada org ambil cuci tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang xda sis.. saya plak setiap sem tukar2 bilik plak..memang x la nk cucikan

      Delete
  10. ehh..berapa org dalam 1 bilik Zarul...2 ke empat..byk jugak langsir yg dorang sedikan lah ni eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 org ja sebilik.. mmg byk sis.. aemua tukar...satu dpl dh ada 8 blok..satu blok ada 3 tgkat..setiap tgkat ada 22 bilik...haaa kira lah heheheh

      Delete
  11. Wahh.. langsir baru.. minda pun jadi segar.. mood tahun baru pun pasti mula dirasai.. :)

    ReplyDelete
  12. Enjoy your langsir baru, Zarul :)
    Fresh sikit mood nak ulang kaji,..

    ReplyDelete
  13. bagus juga dia tukar langsir bagi semangat last minute sebelum peperiksaan akhir

    ReplyDelete
  14. eh...mcm kenal laa bilik ni...bkn kat kolej bukit kachi ker??? dulu laa..skg nama mgkin dah lain....neway...dulu sy dok kachi 2...blok H...blik H116..dekat ngn cafe....hahahahahhaahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh senior saya ka....
      ni dpp sime darby...
      kachi dpp mana. akak

      Delete
    2. dpp tu mende??? hahhahahaha dah tuka nama ehh...sime darby...

      Delete
  15. wow siap ada tukar2 lgsir lagi.

    ReplyDelete
  16. wah, makin lawa langsir. hahahhaa. ktorang pnya apartment kaler merah. dari dulu smpai skang....

    ReplyDelete
  17. wow tukar langsir.. CT dok kampus tak pernah tukar langsir. dok coklat cemtula jugak empat tahun kat
    situ.. tapi kitorang amek p basuh.. skali basuh memang jernih sugguh kaler airnya haha

    ReplyDelete