Coconut Shake di Pokok Sena

by - Monday, October 20, 2014

assalamualaikum

cuti midsem dah bermula, khamis lepas last class tapi saya ahad baru nk balik kg...
saya plan hari nie otw balik saya perlu singgah coconut shake kat Pokok sena.. alang2 dah lalu pokok sena.. kena singgah la..
call mmbr ajak teman kan.. nasib ada gak mmbr area ctue.. so boleh la singgah makan jap.. perut dh berbunyi bila masuk waktu tengah hari...

mana saya dapat info adanya coconut shake nie, mestinya dari dalam group fb...
tengah famous coconut shake kt Pokok Sena nie... ramai comment kata sedap.. so saya akan mewajibkan diri utk mencuba nya...

time saya sampai dah ada orang tengah mnjamu selera...tapi tak la ramai sangat...
kami dua order coconut shake saiz xl punya... amboi tamak betoi.. habis ka idak le tue...
then kami order nasi ayam berempah..

depan kedai


pelbagai menu ada

saiz xl
nie coconut shake yang di tempah.. besar jugak gelasnya..
rasaya sedap.. lain dari saya rasa orang jual di gerai 2...
nasi ayam berempah
time kami tengah makan, makin ramai pengunjung datang.. ada yang beli bungkus ja.. makan disini pon ada.. tak putus orang datang.. 
mmber cakap kadang dia datang beli memang ramai orang kat cini.
with mira

nasi dah habis makan, sambung bercerita lagi ngan si mira nie sambil nak mnghabiskan coconut shake nie...
boleh pulak mira order lagi fries and nugget.. 
fries rm 3
pic nugget lupa nak ambil.. tapi nugget dia dah hitam mybe goreng dalam minyak yang di guna banyak kali..

kedai nie senang ja nk cari.. ikut jalan pokok sena ke kuala nerang.. memang jalan tue satu ja.. lepas cikit dari sekolah sains pokok sena, belah kiri.. kedai tepi jalan ja.. ada tanda coconut shake.. jumpa la.. senang ja..
harga coconut shake rm 7..
nasi ayam berempah rm 4.50
fries rm 3
nugger rm 3
rezeki lagi hari nie semunya di belanja oleh mira... last week pergi makan bakso pon dia belanja, kali nie belanja lagi...
alhamdulillah.. moga murah rezeki dia...


You May Also Like

35 comments

  1. belum pernah sampai Pokok Sena...

    coconut shake with ice-cream..nikmatnya..waktu panas2..

    ReplyDelete
  2. adoyaiii..sedapnya.. dh lama xpekena coconut shake ni.. mklumla, BF kan.. meleleh ayaq liuq ni dik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai cnie jalan2 kedah..leh pekena dulu coconut shake

      Delete
  3. nak kawan dengan Mira jugak la..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. mira pon nk brkawan ngan sis jgk..

      Delete
  4. Wow harga air mahai dari makanan
    memang berbaloi, mesti sedap
    saya pernah beli gelas kecil RM5 satu..aiskrim banyak
    pastu kalau kat pasar malam, ais krim macam tak dak ja
    padan harga pum RM2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 saya tengok ada yg jual cair sgt... xsedap

      Delete
  5. assalamualaikum ...sedapnya tengok ...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam... ya mama sedap ni

      Delete
    2. waalaikumusalam... ya mama sedap ni

      Delete
  6. Amboii sedapnyaaa..
    Dah plk tulisan coconut shake tu besaq betoi..
    Jelles tau.
    Takpenah jumpa kat N9.
    Dulu minum pun masa kat Klate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...kt n9 maybe ada kot..

      Delete
    2. Taktau lah,ZF.
      Harap ada orang Nogori9 yang tau ni share dengan saya tau:)

      Delete
    3. n9 dh dekat melaka kak..so turun melaka jer lah..hehe.

      zinziemeewah

      Delete
  7. Fuhh sedapnya tengok air tu.. mengalahkan float yg kat a&w tu kan.. Best.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheehhe... xpernah try pon float kt a&w tue...

      Delete
    2. heheehhe... xpernah try pon float kt a&w tue...

      Delete
  8. kot ari sbtu ni hntr adik ke uum, lau smpt leh sggh.

    ReplyDelete
  9. tak pernah minum coconut shake

    ReplyDelete
  10. nampak best coconut shake tu. ada ais krim lagi. memang special lah :D

    ReplyDelete
  11. penah pegi pokok sena sekali dua aja kot. tapi tak pernah tahu kedai ni.. boleh checkidout kalau kesana lagi..

    ReplyDelete
  12. sedapnya Coconut Shake...sy da lama juga tak minum Coconut Shake ni...last minum pun beberapa bulan lepas...hee

    ReplyDelete
  13. pergh besaqnya coconut shake dia.. nyum nyum

    ReplyDelete
  14. Dah bertahun-tahun akak tak minum coconut shake! Memang puas minum kalau besar mcm tu.

    ReplyDelete
  15. coconut shake..dh lama x minum..biasa cari kat pasar mlm

    ReplyDelete
  16. wah!!! makin meriah kedah la ni... ni yg rasa nk balik dok kedah ni...hehe.. ok2, ni pn boleh masuk senarai jjcm blk ct raya cina nnt.. bagus ZF. teruskan update tmpat mkn menarik kt kedah

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  17. kalau tak pernah rasa coconut shake kat klebang , melaka.. nanti try lah pergi sana.. memang sedap and harga paling muraaahhh dari mana2 tempat kat melaka ni.. (:

    ReplyDelete
  18. hehehehe..kak mira...rindunyaa.....heheeheh...nnati nk try jugak coconut shake pokok sena ny...dok kedah ja..tapi tak pernah try...biaselah anak perantauan cmni la...aduiii sedihnya....

    ReplyDelete