Part 4 Langkawi 2013 : Cable Car, mintak gamat

by - Saturday, October 11, 2014


Assalamualaikum...

Sambungan entry trip langkawi sebelum ini..
Kali ini hari terakhir kami berada di langkawi...
Kami decide hari terakhir ni, perlu jugak naik cable car... So seawal 7.30 pagi kami dh start packing barang-barang masuk dalam kereta dan bertolak menuju ke cable car...
Rasanya kami lah group terawal sampai Depan kaunter tiket.. Kaunter tiket pon belum buka lagi.. Pkul 9 baru start open... 
Sambil-sambil menunggu dapatkan tiket tu sempat la kami bergambar di kawasan sekitar..
Harga tiket cable car nie Rm 15
Jgn lupa tunjuk my kad sama... 

Kaunter tiket
Sebelum kaunter tiket di buka, pihak pengurusan akan check keadaan cuaca pada hari tersebut macam mana..



Cable car.

Pandangan Dari dalam cable car


sorang lagi tengah beratur beli tiket

Angin tengah meniup...terbang Habis topi tu

Setelah selesai disini, kami terus kan perjalanan ke tempat minyak gamat..
Pilihan kami minyak gamat nusantara...
Tak ambil pula pic disini...

Seterusnya kami menuju ke terminal ferry
Nak settle urusan pemulangan kunci Keta...
Dan tiba masa kami nk balik ke taman besar...

You May Also Like

13 comments

  1. sejuk dan nyaman je kat atas tu kan seawal pagi..nampak berkabus je

    ReplyDelete
  2. Aaa sis...masa baik nie berkabus lgi

    ReplyDelete
  3. Dulu dua kali beratur nak naik cable car ni... Sebab berkabus dorang tak kasi naik... Sekarang ni dah ok laa kot...

    ReplyDelete
  4. Tahun nie musim hujan. Lak.. Xtaw boleh ka dak..

    ReplyDelete
  5. bestnya..tapi kan akak ni gayat..takut nak naik..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pon gayat gak... Mmg xtgk bawah la

      Delete
  6. elok lah naik time berkabus.. CT ritu naik pukul 2 lebih mata hari mencanak atas kepala. angin dok bertiup pun macam tak bertiup aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenuh panas tue.. Tgh hari buta org kata

      Delete
  7. bestnyaaa Langkawi...tak pernah sampai lagi.huhu

    ReplyDelete
  8. Seriau jugak duk dalam cable car sebab kat bawah nun sayup mata memandang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa macam nak jatuh je kalau tengok ke bawah.
      Sayup-sayup...

      Delete
  9. KITA NAK PG LGK JUGAK BULAN DEPAN..SBB NAK BAWAK AYAH NAIK KABEL CAR...HIHI

    ReplyDelete
  10. Syoknya bercuti. jaa belum jejak kaki lagi ke langkawi.

    ReplyDelete