Rezeki daripada kawan

by - Tuesday, October 28, 2014

assalamualaikum...

setelah seminggu dapat bercuti.. nak balik ke bumi Sintok ni dengan malasnya...hhehehe

apalah dah sem last pon malas lagi.. teruk betul... kena semangat lebih la sepatutnya..
tue pon baru balik semalam..class pukul 11.30 pagi.. pukul 8 pagi baru tolak balik.. nasib baik la satu negeri jugak.. just 2 jam jugak nak sampai.. tue pon dah boring dok drive sorang-sorang..

ok citanya, habis class pagi tue.. member baik saya satu kos pon baru sampai pagi tue jugak.. dia dari Ipoh.. dia ada bawakkan saya buah tangan... my peveret lak tu... tempeyek..

sepatutnya penuh satu bekas tue tapi dah makan setengah dh
slalu dia bagi tempeyek..Buat sndri plak tue..tempeyek dia sedap... xmcm kt kedai jual tue..lain rasa... dia tahu saya suka kuih nie.. blik kg dia akn buatkan...
thanks rina..

seterusnya, sesi petang plak... ada date ngan seniors satu kos jugak.. nk datang jumpa.. ezian namanya.. sekarang tengah praktikal..
dah lama xjumpa.. kata jumpa nak sembang2 ja..tapi sempat lagi pegi tengok wayang dan pegi makan2 kejap..hehehhe

yan jugak ada bawak buah tngan dari rumah dia.. buah betik..5 bji skali dia bg..jenuh makan la...
sem lepas kami ke rumah yan dapat buah pelam harum manis.. suka sgt taw..
 
buah betik dari yan
thanks my friend... moga murah rezeki di dunia dan di akhirat...
nnt bagi lagi ya..hihihi.. 

You May Also Like

19 comments

  1. murah rezeki..

    p/s: harga emas kategori rndah juga skg. kat Ipoh dalam RM 148/g.. tgk kedai juga

    ReplyDelete
  2. biasanya.... kepek2 atau kuih2 raya... memang sedap dimakan bila time tak raya... he he he....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul SS.. time raya bukan nk makn sgt pon

      Delete
  3. tempeyek ni kalau dah start makan, takleh nak berhenti..especially, yg nipis mcm ni..bestnya..banyak kacang..

    Good luck for your last sem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tue..susah nk berhenti...
      tq ya.. doakn saya ya

      Delete
  4. Akak panggil rempeyek..hehehe..memang sedap..akak pun suka.tak pernah buat sendiri.dua tiga hari ni ada lah jugak rasa macam nak buat sendiri..nanti lah..google resepi dulu.heheheh

    ReplyDelete
  5. wah sedapnya tempeyek tu...nampak mcm byk ikan bilis.lagi byk ikan bilis lagi sedap.

    ReplyDelete
  6. Buah betik tu sedap... yumm yumm yumm..
    Salam knl dik..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum wah sedapnya...:)

    ReplyDelete
  8. samalah. masa study dulu memang naik cuti aje kengkawan bawak balik hostel macam macam.. yang duduk dekat selalunya bawak balik lauk. memang malam baru smpai meriah yang amat..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, murah rezeki. Tiba-tiba rasa nak cari tempeyek...lama dah tak makan!

    ReplyDelete
  10. Murah rezeki. Sedapnya tempeyek. Akak pun suka.

    ReplyDelete
  11. itu rempeyek ke tempeyek ek..suka mkn jugak tapi tak suka yg letak kacang tanah..sis suka yg letak kacang dhal...murah rezeki kawan2 Zarul yg rajin memberi tu

    ReplyDelete