The Shore Sky Tower, Melaka

by - Friday, November 18, 2016

assalamualaikum...

sambung cita yg berbulan lepas...
semasa pergi ke Johor dan on the way balik KL

target kami nk naik Sky Tower kt Melaka...
lepas ja bergambar di Up side Down House Melaka
mencari pulak Sky Tower 
dh jumpa bangunan ni..so mencari pulak bahagian mna nak naik ke atas...
time nk naik bole pulak sesat bangunan lain...

tapi tak pa berusaha jugak mencari dan bertanya org....
akhirnya kami dapat jugak naik keatas...


teruja kot nak naik atas tu... tapi dalam hati ada getaq sikit sbbnya saya ni gayat tempat tinggi.. tapi still nk merasa jugak naik sini...


suasana kat atas Sky Tower ni..
jom layan gambar...




nak bergambar kat sini kena bayar taw.. kamera sendri xbole..kena kamera depa punya... 





gayat kot nk lepas laluan ni.. dah time ni tengah berangin ja.. terasa diriku yg gemuk nak berterbangan ja..hihi


akhirnya kmi bertiga sampai jugak kat atas ni...


nak naik atas ni kena la bayaran sikit..
bukan free ya...

ticket:
Dewasa: Rm 18
Kanak2 : Rm 12

operating hours: 10.30 am - 11 pm
contact number :06-288 3833


Facebook: The Shore Sky Tower Melaka




You May Also Like

26 comments

  1. besnyerr, ritu g melaka xsempt try..

    ReplyDelete
  2. Bestnya, tak kesampaian lagi nak ke sana,.

    ReplyDelete
  3. wahhhh ni tempat baru kat melaka ehh...

    ReplyDelete
  4. waooo tak pernah pergi sini lagi..harus pergi ni

    ReplyDelete
  5. Dh pegi.
    Dapat tengok pemandangan bandaraya Melaka yang indah.
    Pakcik singgah sekali di Oceanarium tenguk hidupan air yang pelbagai.
    Tiket pakej sekali lagi murah.

    ReplyDelete
  6. seronoknya.. dulu tak dak lagi. bila dah ada ni, tak jejakkan kaki lagi.. huk2

    ReplyDelete
  7. Mcm mana boleh salah bangunan ni..x ada sign eh

    ReplyDelete
  8. Kat melaka pun ada sky tower? Berapa ketinggnan tu..compare ngan kl tower mana tggi

    ReplyDelete
  9. lama dah juga tak ke melaka. semestinya ini adalah lokasi pilihan kalau berkunjung ke sana

    ReplyDelete
  10. rajin pi melaka tp tak pernah pi sini pun .... tak tau pun sbnrnye

    ReplyDelete
  11. bulan lepas saya ke melaka. saya terkejut sebab tengah2 bandar Melaka memang cantik sangat. dengan bagunan2 yang baru, shopping mall dan macam2 lagi. Smpat saya singgah di Masjid kampung hulu dan Upside Down House Melaka. Saya salute orang melaka dan kerajaan negeri sebab dapat mengekalkan kebersihan negeri melaka.

    ReplyDelete
  12. Aikkk... dah penat panjat ataih... x leh gambaq pakai kamera sendiri pulak...

    ReplyDelete
  13. The Shore ni dekat jugak dengan my house tapi tak pernah lagi naik atas tu.. Best lah, nampak cantik je. :D

    ReplyDelete
  14. Banyak orang post kat IG gamba kat sini. Ooh berbayar rupanya. Igtkan free ;p

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  15. boleh tahan mahal jugak tiketnya tu. tapi tula kan. itu la harga yang dorang nak bayar untuk maintain kualiti tempat tu huuu

    ReplyDelete