Stok Bahan Masakan

by - Tuesday, November 08, 2016

Assalamualaikum....

Settle stok bawang blender saya dan juga cabai blender....


saya lebih suka blender cabai kering buat stok dari membeli yang dah siap di pasaraya... rasanya berbeza...

stok byk ni, maybe sebulan juga bertahan...
sekarang ni tengoh mood rajin memasak... dalam peti ais tu, sebolehnya tak mau la ada kosong..  lengkap semua senang hati nak memasak...

You May Also Like

14 comments

  1. wah bagus betul ni..bawang blender saya tak pernah buat. boleh tahan lama ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat saya dok buat.. ok la.. tahan lama...

      Delete
  2. bawang jarang buat stok.. nak masak baru potong atau blend.. tp kalau cabai blend, sentiasa ada stok dlm peti.. hihihi nak cepat punya pasai.. time free bleh laa sediakan stok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak cepat semua ni... tu buat stock siap2

      Delete
  3. sebulan tahan?
    kak el kalau blend siap2 ni tahan seminggu tak pun 3 hari hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sorg ja kak el... masak sikit2 ja.

      Delete
  4. Bgus...rajin anak dara ni...
    Akk jnis suka masak smabal tu banyak2 buat stock...
    Bila nk masak apa2...panaskan jap terus lepas umpan apa nk..
    Boleh guna buat asam pedas melaka, rencah mee ka kueytiaw ka...
    Org pemalas duk dapoq lama2 mmg mcm ni

    ReplyDelete
  5. Syok dan senang sikit nak masak, bahan-bahan dah ready :)

    ReplyDelete
  6. Sis JM malas so pasni kena rajin cam ZF..blender siap2 simpan dlm peti, pastu sayur, bawang potong siap2 masuk bekas nk masak campak jek

    ReplyDelete
  7. Untung la sape dpt ZF..rajin masak. 😬

    ReplyDelete