Berstemboat kita berempat.

by - Friday, November 28, 2014

assalamualaikum..

semasa kedatangan member2 tempoh hari.. si fika request nk makan steamboat di Seoul garden... oohh tak la buat masa ni.. saya dengan kekeringan poket plak.. pas2 jauh jugak nak pergi di Alor Star Mall sana... 
saya cadangkan pergi yang dekat ja..jalan nak ke Bukit Kayu Hitam ja... tak la jauh sangat.. nak drive balik dengan makan kenyang plak...
kat sini tempat bakarnya guna elektrik.. bahagian bakar dan sup asing.. so mudah la ckit... tak macam saya makan sebelum nie.. tempat bakar dia bulat kat atas.. pas2 bila dok bakar kadang2 jatuh dalam sup...
disini berbeza ckit... xperlu arang... kepanasan kena control ja... 
ada pelbagai jenis menu makanan... tapi bagi saya prefer ayam daging sayur ja... bebola saya kurang makan ckit... ada jugak buah buahan dan jeruk buah... puas hati juga la makan sini...
harga seorang rm 13.90
locationnya highway nak ke Bukit Kayu hitam sebelah kiri ja.. ada tulis MD Stuki..



selfie kejap 4 org kami...

tempat nak memasak... senang ckit guna yang ni

aktiviti membakar merebus

bulat tue untuk kita kawal kepanasan

puan iem menunjukkan skill memasak tue..

semasa tulis entry nie dah dua minggu berpisah dengan mereka... adohai rindu sangat mereka..
semoga mereka dalam keadaan sihat disamping keluarga tersayang...

You May Also Like

29 comments

  1. murah jg..RM13.90..makan kenyang..

    kat sini tak dapat harga mcm tu..semuanya RM20 and above..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka..tapi besa la bukan makan byk sgt pon...

      Delete
  2. Sukanya-sukanya kalau dapat join:)
    * Nanti smbg BW masa tengahari.
    Have a nice Jumaat.

    ReplyDelete
  3. Better masakan yang x guna arang.
    Sebab nitrite dalam arang tu adalah risiko kanser perut & usus.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulilah tengok makan steamboat terliur sgt ni...cantiklah bekas steamboat tu leh panggang dan rebus 2 in 1 perghhhh menarik...sekali sekala makan ramai2 mcm ni meriah...

    ReplyDelete
  5. dia punya tempat bakar tu ada jual jugak..seronok nya makan ramai2 gini..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ka..saya nk cari la..buat steamboat kt umah ja

      Delete
  6. Murah tu rm13.90... saya pun antara penggemar stembot.. best.. :)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. bg saya as student nie kira mahal gak nie.heheheh

      Delete
  8. Omnomnomnom sedapnya,...dah la murah! Makan dgn geng lak tu...pricelesssss :)

    ReplyDelete
  9. eh, ok sangat la harga tu..seoul garden tu mahal sikit sebab dalam shopping mall agaknya..lama tak makan steamboat! terliur ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mybe jugak..dlm shopping mall..cas sewa tempat lagi

      Delete
  10. ala tak ada maps ka? huhu nampak menarik ni

    tutorial letak maps di blog
    http://www.hasrulhassan.com/2014/10/cara-letakkan-peta-google-map-dalam.html

    ReplyDelete
  11. nampak sedap pulak tu harga murah

    ReplyDelete
  12. Ishh murahnye.. ayu plg murah jmp pon 22 rggt ha stemboat.. tu pon da ase murah da..

    ReplyDelete
  13. okay juga ye rm13.90.. menarik2. tapi jauh benar tempatnya. haha

    ReplyDelete
  14. Wahh.. syoknya makan steamboat ramai2.

    ReplyDelete
  15. daaaapnye dapnye..
    adoiyai jauh benar nak ke bukit kayu itam nun.. CT tak ingat la
    bila last time CT ke sana..

    ReplyDelete
  16. ooo boleh pergi ni balik nnt. geng2 saya memg dok cari tmpat nk mkn steamboat pn selain seoul garden.. tmpat ni dh nk dekat bukit kayu hitam ke. boleh bg spesifik sikit tak area dia, kalau dari aloq staq just drive ikut hiway bukit kayu hitam je ke?

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  17. awww nak jugak ber-steamboat grill bagai ni.. da lama tak pergi ni

    ReplyDelete