Merentas Lautan Ke Pantai Merdeka.

by - Tuesday, June 03, 2014

assalamualaikum...
sambung dari entry lepas kompleks Tanjung Dawai.. kali nie cerita ke Pantai Merdeka plak..
dari Tanjung Dawai tue kami nak ke Pantai Merdeka.. naik bot ja cepat ckit...
murah ja tambang naik bot sehala just RM 2 ja..
dua hala RM 4..tue kalau nak ke Pantai Merdeka - Tanjung Dawai..
ada jugak pakej nk ronda sekitar pantai naik boat.. harga dia saya dh lupa la..

sebelum naik bot..


kami kongsi bot dgn satu group lagi.. so ramai la bot tue...
tanpa jaket life kami naik bot nie..
dri tanjung dawai nk ke pantai merdeka tak la jauh mana pon.. 5 minit ja kot rasanya... nk mabuk laut pon xsempat hihihi..
sampai sana kami jalan-jalan kawasan sekitar situ...ambil gambar la..
saya pernah dgr kt medan selera situ ada jual ABC gunung jerai...
apa lagi ajak la budak-budak nie p try...
walaupon perut masih kenyang lagi.. tapi still nk try sebab dh datang...
sebelum tue saya dh terang abc nie memang byk so. silalah share.. saya share makan 3 org.. yang lain share makan 2 org... lepas tue terpandang plak ada mee udang kt gerai tue.. mestilah nak try jugak.. so ambek 2 pinggan ja share ramai-ramai...
tinggi kan... ABC Gunung Jerai

mee udang
 abc dia memang sedap...satu mangkuk ja habis.. yang semua xhabis jugak abc.. yang share 3 orang pon xhabis..
mee udang plak.. memang terbaik lah kuah dia... tapi udang dia sikit ja.. ada brapa ekor ja.. harga dia rm15 kot. tapi kuah mee udang tue memang sedaplah..pekat-pekat sikit..

area medan kat situ banyak menjual menu lebih kurang ja.. nama ja lain.. abc pon mcm2 nama ada..tapi still tinggi abc dia..
kalau datang Pantai Merdeka boleh la try makanan kt cnie..






sebelum nak balik


kalau nak datang sini guna kereta pon boleh.. ikut jalan Tikam Batu nnt akan signboard ke Pantai Merdeka..follow ja.. nnt akan jumpa... tercapai juga misi saya nak bawak mmber2 jalan area Sungai Petani... luv u all...

You May Also Like

5 comments

  1. Ya Allah best yer tgk ABC gunung jerai tuh...tinggi betul hehhe...seronok bercuti disini rupanya...yeyyy cpt2 update

    ReplyDelete
  2. wow!!.....padan dgn nama laaa...tinggi mcm gunung...hihih

    ReplyDelete
  3. ketinggian abc tu sgt sesuai dgn namanye.

    ReplyDelete
  4. ida tak pernah sampai Sg. Petani. huhuhuhu.. ABC tu kena dgn name die. hihihi kemain tingggiiiiii

    ReplyDelete
  5. Hamoiii dia, berjln2 haje hikssss

    ReplyDelete