Lawatan ke PKT Logistics Group SDN.BHD Shah Alam

by - Tuesday, May 20, 2014


assalamualaikum...

moga sihat-sihat semuanya...
bulan 4 lepas.. berkesempatan saya join lawatan ke PKT Logistic..
sebenarnya.. sebelum nie sem brapa tah dah ada lawatan tapi saya tak join ada masalah tertentu...
so kali bagi alasan nak join coz dh nak sem last.. so nak join jgk...
alhamdulillah saya dan kwn dapat join...

apa itu PKT logistic? ia merupakan satu company third party.. tempat penyimpanan barang2..

kami bertolak malam dri UUM.. smpai di RnR Sungai Buluh..bersiap kt ctue.. then bertolak ke Shah Alam.. smpai di PKT Logistic kami diberi makan breakfast dahulu.. then kami diberi sediki taklimat mengenai PKT Logistic... betul2 kagum company nie..
sangat lah besar.. kebajukan pekerja pon ada.. mcm best ja...seterusnya kami diberi lawat ke warehouse.. warehouse sgt la besar.. teruja masuk ctue.. smbil melawat staff pon cerita tntg kawasan situ.. bahagian office pon cntik..  berbaloi la dapat melawat kat sini.. terasa nak apply kerja plak kt cnie.. tapi result mau power lah kalau nk masuk sini...
jom kita layan pic plak..
breakfast dulu

gym pon untuk staff
dibekal vess untuk masuk ke warehouse







ada ja pengacau kt sebelah... kt tepi tue ada buat tanaman nenas... dapat sorang sebiji bwk balik kedah


ni antara gambar yang diambil... sebelum balik kami di bawa ke ladang nenas, bergambar kat situ...
kami juga diberi sebiji nenas setiap orang,, air jus nenas..
kami juga di beri satu goodies bag dalamnya isi pic kami semua, sehelai baju dan buku...

pengalaman, ilmu yang berguna banyak yang saya dapat di sini... seronok sangat...
thanks sudi terima kami dari UUM...

selepas settle melawat semua.. kami enjoy kat Sunway Piramid... hihihi...
malam baru bertolak balik...




You May Also Like

2 comments

  1. rahim r2 / sepahtu penah keje kat sini dulu.

    ReplyDelete
  2. cam bes ja.... insyaAllah, next week kite org pon nk visit situ gak....

    ReplyDelete