Pages

Sunday, March 12, 2017

DIY Props Kawen

Assalamualaikum....

Kali ni nak share DIY Props untuk majlis kawen kawan saya...
Majlis dah lepas brapa bulan dah.. tapi baru nk share...

Secara kebetulan, sahabat baik saya sorang di kampung dan sorang lagi time diploma dulu naik pelamin date sama...

so, decide nak props untuk sahabat saya ni.

saya buat yang simple-simple ja, sebabnya diri ni bukannya kreatif sgt...
tapi cuba usahakan buat jugak...

bahan saya guna lupa nak snap pic plak..
tengok hasil ja la ya...

untuk prop ni saya gunakan :
kertas warna coklat tu.. ada jual satu paket kat kedai buku..
saya printkan ayat apa saya nak atas kertas coklat tu... saya gunting kan..
then saya nak bagi kertas tu keras sikit.. saya beli kertas hitam berat dia 160 gsm..
saya lekatkan kertas coklat yg dah digunting ke atas kertas hitam then gunting lagi....
nampak mcm 2 kali gunting saya buat.. buang masa ja...



dah settle gunting semua.. saya guna double tape ja lekatkan lidi ke kertas belakang dua... lidi pon saya kutip pokok-pokok bunga time kendri ja.  jimat..

ni simple ja.. buat letak dlm frame.. 



guestbook pon saya buat untuk Mira ja..
ni pon xsiap lagi.. pic dah siap terlupa nak ambil..

ni sudut photo booth di rumah Mira.. adik-adik dia hiaskan..






Selamat Pengantin Baru buat sahabat saya..
Mira dan Hanita
dah bapa bulan dah, baru nak wish...
pengantin pon dah kusam pa.. hihi jgn marah...




7 comments:

  1. Cretif! Cantek! Pinjam boleh? Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  2. wah, menarik... rajin sungguh... hihi

    ReplyDelete
  3. aah rajin..cantik plak tgk

    ReplyDelete
  4. Woweeee! Cantik! Akak berkenan! Berkenan! :)

    ReplyDelete
  5. Beruntung pengantin majlis ada props drpd Zarul :)

    ReplyDelete
  6. Best Ada kwn baik tolomg waktu wedding kn

    ReplyDelete

© Cerita dari Jejariku | Design By MH