Makanan Halal Chinese Muslim : Dimsum Vallet Penang

by - Sunday, October 06, 2019

Assalamualaikum...


Mencari kelainan bila sampai ke Penang..
kalau tidak asyik Nasi Kandaq ja..
kali ini kita cuba dinsum pulak..


Makanan Chinese Muslim..
owner dia muslim, ramah dan baik hati ja.

Pelbagai dinsum ada
sepiring tu harga dia rm 4.70
so pandai-pandai la memilih

ada pau jugak

saya cuba yang ini saja.

saya bukanlah peminat dimsum, selalunya dok beli dirumah adik ipar lah..
nampak ja dimsum along tokayaki kat Jitra tu kerap dia beli..
saya pernah try xsedap mana mana pon..lepas tu memang tak try dah.

sehingga lah terjumpa dimsum vallet ni..memang kat sini sedap kot..
rasa nk cuba lagi nnti.

menu lain

ada juga menu lain..


owner sedekah buah kurma


saya try char hor fun ala-ala keaw tiaw kung fu.
husb try wanton noodle soup.
ok sedap jugak..tapi sedap lagi dimsum.


nak kesini cari ja jalan  Lebuh Keng Kwee..
berdekatan dengan Teochew Cendol yang viral tu dan Penang Road Famous Laksa



You May Also Like

3 comments