Menara Alor Setar

by - Thursday, October 24, 2019

Assalamualikum....

Hampa, dah pernah mai Aloq Staq ka?
Kalau ada rezeki, mai la jalan-jalan kot sini.

Menara Alor Setar


Menara Alor Setar Adalah salah satu mercu tanda bagi Negeri Kedah tau.



Cuti sekolah hujung tahun lepas 2018.
ni dah masuk hujung tahun 2019 dah baru nk up cerita.
Family abang saya yang dok KL nun, nak berjalan sakan kt Alor Staq ni.
Setelah dibuat list tempat nak terjah, kita go on ja.
Makcik dia yang ni pon join sekaki jugak.
Bukan senang dapat berjalan sama-sama dengan anak buah ni.


Kebetulan hari Jumaat, bagi yang lelaki tinggal ja kat Masjid Zahir untuk menunaikan Solat Jumaat.
geng pompuan + kanak-kanak pula kita pi terjah Menara Aloq Staq ni.
Ni rasa ke bapa kali tah saya naik, sebab dok kerja bawak kawan-kawan luar dari Kedah mai naik Menara Alor Setar.

Sampai kat perkarangan bawah menara tu riuh kami anak beranak.
besa la bawak budak-budak ramai.

Sebelum nak naik lift, group photo dulu dari pihak menara.
nanti nak balik kalau hampa nak gambar tu, depa ada jual.

Jom layan pemandangan atas menara plak.


nun jauh disana nampak Gunung Keriang

nak baca pasal Gunung Keriang? 


Nampak Kondominum di tengah bandar Alor Setar

Simpang 4 di Aman Central







Pemandangan disekitar Bandar Alor Setar.







Harga Tiket



Atas Menara Alor Star ni jugak ada restoran.
Next time kena cubalah.. .



You May Also Like

8 comments

  1. last pi bulan 5 lepas rasanya. teman adik interview kat pjbt kerajaan. tapi takda pn naik menara tu, haha. cuma dok kat bawah ja :P

    ReplyDelete
  2. Teringin nak pergi tapi jauhnya lahai dari selatan nak ke utara..inshaAllah harap ada rezeki sampai sini nak naik menara Alor Setar ni

    ReplyDelete
  3. Wah, bestnya dapat tengok view dari atas menara Aloq Staq ni

    ReplyDelete
  4. penah pi masa sek rendah hehe.. tudia lama berkurun dulu =P

    ReplyDelete
  5. Dah pernah naik menara ni dulu sekali. Suka tengok pemandangan daripada tempat tinggi, nampak cantik.

    ReplyDelete
  6. SS dah sampai Alor Setaq kapla hang ku putaq... ha ha ha... Tapi menara tu tak naik lagi...

    ReplyDelete
  7. Dah pernah pergi sekitar kawasan tu, tapi tak pernah lagi naik ke atas menara tu. Bila-bila nanti boleh try heheheh :p

    ReplyDelete