#Cabaran20Hari Puasa/Raya : 2 Pengalaman Sahur

by - Sunday, June 28, 2015

assalamualaikum...

masih meneruskan cabaran ke 2, pengalaman sahur.

Pengalaman sahur saya biasa-biasa saja..
pertama kali saya bersahur tanpa keluarga semasa saya sambung study dan berada di hostel, mak saya akan call kejutkan saya
takut² saya tak terjaga plak.. tapi kejap ja lepas tu boleh ja saya bangun sendiri setelah dikejutkan oleh jam loceng.

zaman kecil dahulu pon, terasa liat sangat nak bangun sahur..
sayangkan tempat tido, tu malas sangat nk bangun sahur..tapi still mak kejutkan sampai bangun.. mak pesan tak mau makan pon, bangun minum air pon dah cukup..
tapi liat² bangun saya, bangun juga terua hadap nasi..
kalau kena menu saya suka plak, mau bertambah saya walaupon hanya waktu sahur ja tu...

tapi sekarang, sahur kali ini sejak menyewa sendri ni saya sahur keseorangan ja... serius terasa sedih ja..huhu.. tapi still bangun just ambek kurma dan minun air ja...


You May Also Like

16 comments

  1. bila duduk dgn family mmg best time sahur....rasa meriah sgt hihih

    ReplyDelete
  2. dulu kecik2 jenuh mak kejut setiap 5 minit.. memang liat betul nak bangun.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. hari hari sebelumnya mmg saya bangun tuk sahur .........tapi hari nih air pon tak minum..hahhahahaha ...........kalau duk kat umah wajib mak gerak bangun sahur ....

    ReplyDelete
  4. bila dah ada anak dan anak dah sekolah, lagilah tak boleh nak liat2 bangun.. kena paksa diri bangun untuk sediakan juadah bersahur.. ;)

    ReplyDelete
  5. memang tak seronok bersahur masa duduk bujang.makan tak tentu hala..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. syahdu je teringat Mak masak apa kat rumah..hihi

      Delete
  6. zaman belajar dulu memang memanjang tak sahur.taulah nikmat tidur kan.tahan pulak tu...tapi alhamdulillah, berkat (berkat lah sangat!) selalu bangun tengah malam tengok bola, akak memang senang terjaga untuk sahur.

    ReplyDelete
  7. zaman kecik duk dengan family memang meriah nak bangun pun liat hihihi

    ReplyDelete
  8. ala sahur dengan kesedihan pula....tapi tak jauh dari rumah kan ZF

    ReplyDelete
  9. tu lah.. Kak Ros pun dah rasa apa yang ZF rasa tu. hihi.. bila sahur sendirian, mula la teringat keluarga.. huhuhu

    ReplyDelete
  10. Assalam ZF,
    he3
    hat part liat bangun tu akakk ni sampai sekarang tau3
    tapi ingatkan suamai jaaaaaaaaaaa
    cecepat mangkit masak sahur he3

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  11. sahur sorang? sewa sendiri? ZF kan dh habis praktikal...so skrg ni dh keje or mcm mana?

    ReplyDelete
  12. Alahai.. sian dia sahur sensorang.. Xpe.. tuh semua pengalaman..

    ReplyDelete
  13. Sedih pula pengalaman sahur ZF sorang2 yer...

    ReplyDelete
  14. Sedih pula pengalaman sahur ZF sorang2 yer...

    ReplyDelete
  15. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete