#Cabaran20Hari Puasa / Raya : 5. Pengalaman Pahit di Bulan Puasa

by - Wednesday, July 01, 2015

assalamualaikum...

masih meneruskan cabaran..
pengalaman pahit saya di bulan puasa ya...kena refresh balik ni..

ni zaman kecik² dulu la..
masa kecik² memang xpegi terawih.
agak2 mak ayah pergi masjid, mula la nak kuar lepak luar rumah. zaman dulu member2 ramai satu lorong tu.. malam posa best sebab tau bulan puasa hantu tak da.. so nak keluar rumah pon berani la..
port melepak selalunya merata.. kejap rumah kawan ni, kejap rumah sorg lagi...
mmg best zaman dulu..
dalam best zaman dulu, ada terselit pengalaman pahit buat saya...

al kisahnya.. dulu budak2 suka main isi air dlm plastik then baling...
time kami tengah melepak kat satu port tepi jalan tu... ada sebiji moto lalu baling air... ppapp kena saya... habis basah... memang sakit hati la..
sebab geng naik moto tu memang teruk sikit. kadang depa guna air kotor isi air dlm plastik..
tak tahu lah air yg kena saya tu air apa..yg pasti saya xsuka..bengang kot.. saya kenal budak laki tu.. budak sekolah saya..

nasib baik saya jenis baik ja.. balik mandi tukar baju... xda nak pegi cari laki tu nak sound² ka..

tu antara pengalaman pahit saya time bulan posa la..  nnt next cabaran kita cita pengalaman manis plak...

You May Also Like

32 comments

  1. ada persamaan la dengan ekin sedang karang entri gak ni,

    ReplyDelete
    Replies
    1. korang boleh buat koleberasi... Ehhh betul ke eja nih... He He He..

      Delete
  2. Nanti pengalaman pahit Zumal pula pukul 8 pagi yer

    ReplyDelete
  3. mmm macam tak berapa pahit ja....emmm lelaki tu siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin air yang dibaling tu rasa pahit kot..hehe

      Delete
    2. Tah2 air ubat kot... Tu yang pahit... Keh Keh Keh..

      Delete
    3. tak tau lah pahit ke tidak tak pernah rasa...hehe

      Delete
    4. uish kita x penah kena baling air.. mana kita tau prasaan cem mana..

      Delete
  4. sabar jelah dengan diaorang.. tapi mesti geram kan dalam ati tu..

    ReplyDelete
  5. Ye ke bulan puasa hantu tak de? Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la..hantu kena ikat...

      Delete
    2. kak Ros pun tertanya-tanya soalan yg sama. hikhik

      Delete
    3. haaaa ni nak tanya.. yang baling air tu konpem ke manusia ? hohoho..

      Delete
  6. hihi.memang sakit hati lah kan kalau kena air kotor..

    ReplyDelete
  7. aloo...siannyer kena air tuhhh....kdg2 mmg ada budak2 laki yg suka wat keje2 bijak mcm tu....bila kenang balik mcm kelakar pun ada hihihih

    ReplyDelete
  8. Assalam ZF,
    tu diaaaaaa haaaaiihhhh
    kalo iols la yang kena memang iols kejor dengan batang penyapu tau3 he3

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  9. sihh...main baling2 camtu...kalau sis JM mmg kena lah budak...

    ReplyDelete
  10. budak tu dah kahwin lum....kalau belum jgn ambil buat suami...x sesuai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha dngr tu kak long dah kasi nasihat.. betol tu !! prangai cemtu awal2 kita kena reject..

      Delete
  11. adehhhhhh adoiiii ape ke teruk beno perangai serupa gitu. geram pulak tetiba huuuu

    ReplyDelete
  12. kesiannya... xbaik giler geng motor tuh isi air kotor2...

    ReplyDelete
  13. patutnya esok tu tunggu standby tempat yang sama and baling balik kat diorang.. hehe posa x posa.. kasi pngajaran sket..

    ReplyDelete
  14. owh what...

    kuang asam tul perangai....
    kalau ahkak ... harus iols g cari itu worang kasi cepuk pale die...
    haiopppp biasa tau perangai macam tu...

    ReplyDelete
  15. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete