Pages

Wednesday, March 25, 2015

Permintaan dari My Brother..

asalamualaikun...

minggu lepas 21 hb sepatutnya saya pergi ke Langkawi.. tapi tak kesampaian jugak selepas di timbang tara setiap perkara dan masalah.. so decide balik kampung lah..
tak pa, 2 tahun lagi plan lagi nak ke LIMA.

kebetulan minggu tu my brother yg menetap kt Kolumpur nuu balik kampung sorg2 dia, tggal ank bini kejap kt sana..
mentang² jarang balik, sekali balik mcm² request noh..tak pa, mak ayah dan adik beradik lain layankan ja abgku sorg ni..
sebelum balik, mintak mak buatkan pulut ngan ikan kering. pagi sampai kat kampung mak dah buatkan pulut ikan kering..
then, nk makan laksa.. kak ngan kak ipar sediakan esok tu...
Ahad tu kami ke Wang Kelian, ni permintaan dri my brother jugak.. so sebiji keta ja kami pergi, nasib baik budak2 dh sekolah.
pergi la kami 4 org ja.. 2 org abg, ngan my mum. saya tumpang sekaki la kalau bab jalan2 ni..
jalan yang sangat gerun
 jalan nak ke sana sangat la mencabar... selekoh sangat tajam. memang tak la kalau saya nk drive ke sana..
Wang Kelian
then, dia nak ke Padang Besar. kami bawakkan ja..
settle menyopping kt sana.. terus mencari mkn plak.. so kami ke Simpang Empat Perlis, mencari bihun sup sedap.. memang sedap la. tapi saya lupa ambek gambar la.. kedai area medan selera berdekatan trafic light ja..

kali ni turn saya drive plak, otw nk ke Alor Star nmpk coconut shake yg famous gak la...
kat area jalan Kangar - Alor Star..
my brother nk mencuba.. so beli la.. sedap jgk..
coconut shake Pak Usu
saya suggest tempat makan satu lagi kat area Kola Kedah.. ikan temenung bakaq 5 kupang.. my brother nak gak mncuba.. so apa lagi terus pegi la..
nnt saya akn ceritakn tempat makan ni di next entry..

seharian kami berjalan, malam baru sampai rumah..tapi puas hati la. dtg tunaikan permintaan abg saya...

Tuesday, March 24, 2015

Taman Jubli Emas, Alor Star

assalamualaikum

makin hari makin kurang nk buka blog ni... tak boleh jadi ni..kena tetapkan pendirian ni.. tapi bila datang hari yang letih. memang kurang la nak update dan blogwalking... padahal banyak ja cita boleh update dan share..
tak pa, slow² kita kayuh ya...

sejak perpindahan saya ke Bandaraya Alor Star ni, makin rajin plak nak mencari tempat² yang best buat lepak, untuk makan, untuk shopping. Padahal tempat biasa ja tapi boleh share andai ada yang ingin bertandang ke Alor Star ni..

firstly saya nak share cerita di Taman Jubli Emas di Jalan Suka Menanti, Alor Star.
tempat ini sesuai untuk riadah di petang hari...



with family's


pelbagai aktiviti boleh dilakukan.. lagi seronok kalau bawak budak².. 
nak main belon air(bubble solution) di sini pon boleh.. peralatan boleh sewa..

di sini ada jugak tasik.. boleh lepak2, jogging, nk bg makan ikan ka, naik kuda keliling tasik.. semua boleh.
di bahagian kawasan lapang boleh juga main wau (layang-layang)..
disamping tu, bahagian parking ada pelbagai jenis jualan... dh macam pasar malam dah cuma xda jual sayur, ikan, ayam ja...
sekarang ni tengah famous aiskrim pasu, aiskrim kole la.. pisang goreng cheese la..
saya suka beli sate ikan, yg dijual atas moto tu yg ada kuah pedas kuah manis..

di sini juga, tiap2 minggu ada ja event yg berlansung. baru2 sambutan Hari Hutan peringkat Kebangsaan..

saya suka datang sini.. sambil beriadah, sambil mata nk tengok gelagat org ja.. ada yg ada anak2, family, yang bercouple pon ada..

Sunday, March 1, 2015

LIMA LANGKAWI 2015

assalamualaikum...



Event terbesar akan datang..
LIMA LANGKAWI 2015
17 - 21 March 2015
di The Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition
maklumat lanjut boleh klik di sini

2 tahun lepas sempat pergi tengok.. cerita disini
tahun ni harap² dapat pergi lagi...
sapa nak teman pergi ni.. sewa keta pon tak servey lagi.. masih memikirkan lagi.. adakah sempat pergi sehari sahaja atau pon perlu bermalam..



© Cerita dari Jejariku | Design By MH